Blogit ja artikkelit
Tervetuloa artikkeleiden ja blogien pariin.

Työn pitäisi olla ihmiselle hyväksi
Työn tekemisen pitäisi olla yksinkertaisesti ihmiselle hyväksi eikä pahaksi. Mutta näinhän ei liian usein ole. Millä arkisilla keinoilla voimme vahvistaa mielenterveyttä työpaikoilla?
Työn pitäisi olla ihmiselle hyväksi
Keitä ne on ne Työkykymestarit?
Hyvä työkyky on tunnetusti ihmisen, yrityksen ja koko yhteiskunnan etu. Työkykyjohtamisen keinoin voimme yhdessä kehittää työkykyä tehokkaasti sekä vähentää työkykyriskejä ja sairauspoissaoloja. Parempaa työkykyjohtamista edistääksemme olemme viimeisen kuuden vuoden aikana kouluttaneet Ilmarisen asiakkaiden joukosta jo 540 Työkykymestaria.

Kasvata eläkettä lataamalla sähköautoasi
Numerot vilisevät silmissä ja tyttäreni huutaa: ”Laita iskä ovi kiinni, täällä haisee pahalle!” Liipaisin naksahtaa ja muutama tippa 10 tilavuusprosenttia etanolia sisältävää 95 E10 -bensiiniä valuu letkusta ulos. Tuttu haju vie muistelmissa nuoren kaupunkilaispojan juhannusöiselle mökille, missä vuoden 83’ 50cc puoliautomaatti Honda Monkey on juuri saanut valkoisen tankkinsa täyteen menovettä ja pärryttely jatkuu läpi yön. Vähänpä silloin tiesin, että joskus voisin tankkaamalla tienata eläkettä.

Rentoudu, teet merkityksellistä työtä!
Onko työelämän korostunut merkityksellisyyspuhe jo uhka työkyvylle? Vaikka merkityksellisyys on itsessään positiivinen kokemus ja mielentila, on sen ylikorostamisella riskinsä. Siksi työn merkityksellisyydelle tarvitaan nykyistä väljemmät raamit.
Lisää artikkeleja

Minkälaista työkykyongelmaa ratkomme ja millä keinoin?
Viimeaikaisten tilastojen ja analyysien valossa näyttää nousevan esiin hyvin huolestuttava ilmiö: yhä useampi meistä ei kykene selviytymään työssään, mutta nykyiset keinot eivät ole riittäviä ongelmien ratkomiseen. Ilmiön parempaan ymmärtämiseen sekä ratkaisujen kehittämiseen ja toimeenpanoon tarvitsemme työelämän kaikkia toimijoita.

Suomen sijoitusmarkkinoiden kulta-ajat – menneen talven lumia?
Suomi on ollut pitkään sijoittajalle lähes turvasatama. Poliittinen ympäristö on vakaa ja yhteiskunta jopa onnellinen. Lämmintä vettä tulee hanasta, asiat tapahtuvat ajallaan ja säntillisesti. Mutta onko asia enää jatkossa näin?

Ura metallialalla päättyi työn aiheuttamaan vammaan – uusi ala löytyi pian kuntoutuksen kautta
Kymmenen vuoden ura metallialalla tuli päätökseensä, kun Jukka-Pekka Tervonen sai pysyvän rannevamman. Tilanne synnytti huolen tulevaisuudesta: olisiko enää mahdollista työllistyä alalle, jossa aiempaa ammattitaitoa voisi hyödyntää? Ratkaisuksi löytyi ammatillinen kuntoutus.

Ei tippa tapa, mutta ämpäriin hukkuu – onko juominen yksityisasia vai pitääkö työpaikalla puuttua?
Alkoholin suurkulutus on merkittävä uhka terveydelle. Suurin osa alkoholiriippuvaisista on työelämässä. Onko alkoholinkäyttö yksityisasia vai pitääkö siitä puhua työpaikalla? Jos pitää, niin missä tilanteissa ja miten?

Perhe-eläke uudistui – näin muutos vaikutti Ilmarisessa
Perhe-eläke antaa turvaa, kun puoliso tai vanhempi menehtyy. Vuoden 2022 alussa lakipykäliä uudistettiin vastaamaan yhteiskunnassa tapahtuneita muutoksia. Ilmarisessa uudistus vaikutti noin 3000:een jo myönnettyyn perhe-eläkkeeseen.

Psykologinen turvallisuus – miten sitä voi vahvistaa?
Psykologinen turvallisuus tarkoittaa luottamukseen perustuvaa työyhteisön ja organisaation toimintakulttuuria, jossa jokainen työntekijä kokee itsensä arvostetuksi ja tervetulleeksi. Miten psykologisesti turvallinen ilmapiiri rakennetaan työpaikalle? Entä mitä se vaatii johdolta, esihenkilöiltä ja työntekijöiltä?

Kun mieli haastaa työkykyä, tukee Tönäri lujabetonilaisia
Mielenterveyden haasteet ovat arkea monella työpaikalla, eivätkä pandemia ja maailman tilanne ole asiaa helpottaneet – päinvastoin. Lujabetonilla mielen haasteiden ehkäisemiseen herättiin ennakoivasti. Tönäri-palvelu tukee henkilöstöä, kun mielen haasteet uhkaavat työkykyä.

Oman kertyneen eläkkeen määrän tarkistat helposti työeläkeotteelta verkossa!
Sähköiseltä työeläkeotteelta näet eläkettä kerryttäneet tietosi kattavasti. Ilmarisen OmaEläke-palvelussa tarkistat tiedot helposti ja voit samalla myös tehdä arviolaskelmia koko työuran vaikutuksesta tulevaan eläkkeeseesi.

Älä unohda työkykyjohtamista arjen keskellä
Työkykyjohtamisen ympärillä liikkuu erilaisia trendejä. Yksi trendi on tullut jäädäkseen, ja se on varhaisen välittämisen kulttuurin luominen. Toimintaympäristön muutosten keskellä onkin olennaista muistaa tärkein eli ihminen, jonka työkykyä olemme johtamassa.