Blogit ja artikkelit
Tervetuloa artikkeleiden ja blogien pariin.

Yrittäjyys on yhä monimuotoisempaa – mikä olisi yksiselitteinen ja ajantasainen työtulo?
Yrittäjän eläke herättää taas keskustelua (HS 20.11.). Yrittäjän eläketurva on sisällöltään samanlainen kuin palkansaajan, mutta se ”palkka” josta eläke kertyy, määräytyy niin sanotun työtulon perusteella. Työtulon on tarkoitus vastata sitä työpanoksen arvoa, tavallaan palkkaa, siitä työstä mitä hän toiminnassaan tekee.
Yrittäjyys on yhä monimuotoisempaa – mikä olisi yksiselitteinen ja ajantasainen työtulo?
Mikä eläkepäätöksen antamisessa kestää?
Niin kuin kaikki muukin maailmassa, myös eläkkeiden käsittely on nopeutunut vuosien saatossa tietotekniikan kehittyessä. Parhaimmillaan vanhuuseläkepäätöksen voi saada vuorokaudessa ja sairausperusteisen eläkepäätöksenkin parissa viikossa.

Juha Siltala oli väärässä: Työelämä ei ole vain kurjistumassa
Tutkijat, kuten tunnettuna esimerkkinä Juha Siltala, ovat perinteisesti raportoineet jatkuvaa työelämän kurjistumista. Tutkimus on keskittynyt ongelmien esille nostamiseen ja erilaisten kuormittavien tekijöiden hallintaan, mikä on myös auttanut osaltaan tuki- ja liikuntaelinsairauksien työpaikkatapaturmien sekä ammattitautien saamista paremmin hallintaan. Lisäksi työelämän muutokset voivat myös voimaannuttaa työntekijöitä parempaan menestykseen.

Yrittäjä, näin vähennät YEL-vakuutusmaksusi verotuksessa
Yrittäjänä voit vähentää YEL-vakuutusmaksusi verotuksessa. Voit tehdä vähennyksen joko omassa, puolisosi tai yrityksesi verotuksessa. Se, mikä tapa kulloinkin kannattaa, riippuu esimerkiksi siitä, oletko toiminimiyrittäjä vai harjoitatko yritystoimintaa yhtiössä.
Lisää artikkeleja

HOK-Elannolla kaiken keskiössä on ihminen
Isossa organisaatiossa asiantunteva työkykyjohtaminen on hyvinvoinnin perusta. HOK-Elanto on saanut pitkäjänteisellä työkykyjohtamisella ja Virettä duuniin -hankkeella aikaan konkreettisia muutoksia henkilöstön hyvinvointiin ja sen myötä isoja säästöjä.

Sikla uudistaa yrityskulttuuriaan
Kasvuyrityksen työhyvinvointi vaihteli eri henkilöstöryhmien välillä. Kuukausittaiset pulssikyselyt paljastivat erojen syyt.

Skanska satsaa ammatilliseen kuntoutukseen
Ammatillinen kuntoutus on työnantajalle oiva keino pitää osaajat talossa, ehkäistä työkyvyttömyyttä ja hallita työkykyriskejä. Lue, miten Skanska hyödyntää kuntoutusta osana työkykyjohtamistaan.

Välittämällä hyvinvointia: Lidl sai työkykyjohtamisella sairauspoissaolot laskuun
Vaikka Lidl on säästänyt viime vuosina satojatuhansia euroja, tavoitteena ei ole pienentää työterveyskuluja, vaan kohdistaa ne sairauksien hoitamisen sijaan työkyvyn ylläpitoon.

Valmennus tiivisti MMA:n työyhteisöä
Myynnin ja markkinoinnin ammattilaisten etujärjestö MMA oli ajautunut kiperään tilanteeseen: 15 hengen henkilöstö pieneni puolentoista vuoden aikana neljän työntekijän verran, ja työt piti jakaa jäljelle jäävien työpöydille. Jotta tilanne ei olisi kärjistynyt, organisaatio alkoi petrata työyhteisötaitojaan.

Joulu tuo kalakukkoyrittäjän pääkaupunkiin
Joulunalusaika on kalakukkoleipomolle kiireistä aikaa. Yrittäjä Janne Komulainen nauttii sesonkikiireen tuomasta paineesta ja yrittäjyyden haasteista.

Franchising sysäsi M Roomin Suomesta maailmalle
Franchisetoimintamalli on mahdollistanut M Room -parturiketjun maailmanvalloituksen. Siitä hyötyvät myös ketjun yrittäjät, tietää toimitusjohtaja Markku Kosonen – onhan hän ollut yksi heistä itsekin.

Samuji tuo huippumuotia Kämp Gallerian Gardeniin
Samuji avaa useiden muiden suomalaisten huippumerkkien joukossa liikkeen Gardeniin, Kämp Galleriassa sijaitsevaan uuteen muodin keskukseen.

Botnia Mill Servicella työhyvinvointi halutaan kahvipöytäkeskusteluihin
Vuosi sitten työkykykustannukset lähtivät metsäalan kunnossapitoyhtiö Botnia Mill Servicella nousuun. Nyt yrityksessä halutaan laittaa työkykyasiat kirjaimellisesti kartalle, koko henkilöstön nähtäväksi.