Aikuinen ja lapsi korjaavat polkupyörää, kuvituskuva.
Uutinen 20.1.2021

iAreena 5.2.2021: Töissä eläkkeellä - Voiko eläkkeellä tehdä töitä?

llmarisen ja Vanhustyön keskusliiton yhteistyössä järjestämä ajankohtaisfoorumi iAreena pureutuu tänä vuonna työntekoon eläkkeellä.

Julkaisemme tuloksia tuoreesta tutkimuksesta, jossa selvitimme syitä ja motiiveja, miksi työntekoa on haluttu tai ei ole haluttu jatkaa myös eläkevuosina. Samalla kartoitettiin myös eläkeläisten toimeentuloa.

Suosittu seminaari järjestetään tänä vuonna verkossa webinaarina, joten pääset seuraamaan ohjelmaa suorana lähetyksenä netin välityksellä sijainnistasi riippumatta. Linkki livelähetykseen lähetetään ilmoittautuneille ennen tapahtumaa.

Aika: 5.2.2021
Webcast live-lähetys verkossa klo 9.00 – 11.00

Ilmoittaudu mukaan webinaariin

Tervetuloa!

Ohjelma

Klo 9.00 Tervetuloa

Klo 9.00 Seminaarin avaus, eläke- ja vakuutusjohtaja Tiina Nurmi, Ilmarinen

Klo 9.05 Voiko vai pitääkö eläkkeellä tehdä töitä? – Tuoreen tutkimuksen tulosten esittely, tutkija Jouni Vatanen, Ilmarinen

Klo 9.25 Eläkkeellä ja töissä, psykologi Pirkko Lahden haastattelussa teatterinjohtaja Heini Tola ja kirvesmies Jukka Svensk

Klo 9.55 – 10.00 Tauko ja taukoliikuntahetki, työpaikkaliikuttaja Elsi Luomi, Ilmarinen

Klo 10.00 Poikkihallinnollinen työkykyohjelma – kohti tasa-arvoisempia työmarkkinoita, työmarkkinaneuvos Tuija Oivo, työ- ja elinkeinoministeriö

Klo 10.20 Kysymyksiä työnteosta eläkkeellä, vastaamassa Pirkko Lahti

Klo 10.25 Eläkeikäisten työnteon kansantaloudellinen merkitys, toimitusjohtaja Piia-Noora Kauppi, Finanssiala ry

Klo 10.55 Päätössanat

Tilaisuuden juontaa Nicke Lignell.

Ajankohtaista

Tiedote 15.10.2021

Ilmarisen suhdanneindeksi: Työntekijämäärän nousu jatkuu – osalla toimialoista työntekijäpulaa

Työntekijämäärä nousi syyskuussa Ilmarisen suhdanneindeksiin kuuluvissa yrityksissä 0,4 prosenttia vuoden takaiseen verrattuna. Syyskuu oli viides peräkkäinen kuukausi, jolloin työntekijämäärä jatkoi kasvuaan. Positiivinen kehitys näkyi erityisesti tietotekniikan ja viestinnän sekä henkilöstövuokrauksen aloilla. Näillä toimialoilla esiintyykin jo haasteita työvoiman saatavuudessa tietyissä työtehtävissä. Alueellisessa vertailussa vahvin kehitys oli Etelä-Suomessa, jossa työntekijöiden määrä lisääntyi noin puolitoista prosenttia.

Ilmarisen suhdanneindeksi: Työntekijämäärän nousu jatkuu – osalla toimialoista työntekijäpulaa
Aikuinen ja lapsi korjaavat polkupyörää, kuvituskuva.

Uutinen 3.10.2021

KotiTV:lle Vuoden vanhusteko -palkinto

Vanhustyön keskusliitto ja Ilmarinen palkitsivat tänä vuonna Vuoden vanhusteko -tunnustuksella Kuntopaikka HH Oy:n KotiTV:n, joka on iäkkäiden ihmisten hyvinvoinnin ja toimintakyvyn edistämiseen erikoistunut TV-palvelukanava.

KotiTV:lle Vuoden vanhusteko -palkinto
Aikuinen ja lapsi korjaavat polkupyörää, kuvituskuva.

Uutinen 28.9.2021

Tiedätkö eläkekertymäsi?

Onko sinulla jo suunnitelmat eläkepäiville? Asunto Italiassa, lomareissuja ja listalla olevien unelmien toteuttamista? Oletko jo tarkistanut, mikä on oma eläkekertymäsi suunnitelmien toteuttamista varten? Omasta eläkekertymästä kannattaa olla kiinnostunut. Mitä aiemmin ja paremmin sen tietää, sitä paremmin eläkepäiviin voi varautua.

Tiedätkö eläkekertymäsi?
Lisää uutisia ja tiedotteita