Aikuinen ja lapsi korjaavat polkupyörää, kuvituskuva.
Uutinen 20.1.2021

iAreena 5.2.2021: Töissä eläkkeellä - Voiko eläkkeellä tehdä töitä?

llmarisen ja Vanhustyön keskusliiton yhteistyössä järjestämä ajankohtaisfoorumi iAreena pureutuu tänä vuonna työntekoon eläkkeellä.

Julkaisemme tuloksia tuoreesta tutkimuksesta, jossa selvitimme syitä ja motiiveja, miksi työntekoa on haluttu tai ei ole haluttu jatkaa myös eläkevuosina. Samalla kartoitettiin myös eläkeläisten toimeentuloa.

Suosittu seminaari järjestetään tänä vuonna verkossa webinaarina, joten pääset seuraamaan ohjelmaa suorana lähetyksenä netin välityksellä sijainnistasi riippumatta. Linkki livelähetykseen lähetetään ilmoittautuneille ennen tapahtumaa.

Aika: 5.2.2021
Webcast live-lähetys verkossa klo 9.00 – 11.00

Ilmoittaudu mukaan webinaariin

Tervetuloa!

Ohjelma

Klo 9.00 Tervetuloa

Klo 9.00 Seminaarin avaus, eläke- ja vakuutusjohtaja Tiina Nurmi, Ilmarinen

Klo 9.05 Voiko vai pitääkö eläkkeellä tehdä töitä? – Tuoreen tutkimuksen tulosten esittely, tutkija Jouni Vatanen, Ilmarinen

Klo 9.25 Eläkkeellä ja töissä, psykologi Pirkko Lahden haastattelussa teatterinjohtaja Heini Tola ja kirvesmies Jukka Svensk

Klo 9.55 – 10.00 Tauko ja taukoliikuntahetki, työpaikkaliikuttaja Elsi Luomi, Ilmarinen

Klo 10.00 Poikkihallinnollinen työkykyohjelma – kohti tasa-arvoisempia työmarkkinoita, työmarkkinaneuvos Tuija Oivo, työ- ja elinkeinoministeriö

Klo 10.20 Kysymyksiä työnteosta eläkkeellä, vastaamassa Pirkko Lahti

Klo 10.25 Eläkeikäisten työnteon kansantaloudellinen merkitys, toimitusjohtaja Piia-Noora Kauppi, Finanssiala ry

Klo 10.55 Päätössanat

Tilaisuuden juontaa Nicke Lignell.

Ajankohtaista

Uutinen 7.5.2021

Miten työsuhdepolkupyörästä ja -matkalipusta maksetaan TyEL-maksua?

Kesän lähestyessä moni asiakkaistamme pohtii työsuhdepolkupyörän ja -matkalipun tarjoamista työsuhde-etuna. Polkupyörien ja matkalippujen mahdollistaminen lisää henkilöstön hyvinvointia ja on konkreettinen, luontoa säästävä vastuullisuusteko työnantajalta. Työsuhdepolkupyöriä koskevat säädökset ovat muuttuneet vuoden 2021 alusta lähtien. Työsuhdepolkupyörä on verovapaa luontaisetu 1 200 euroon asti vuodessa, ja työsuhdematkalippu 3 400 euroon asti vuodessa. Mutta mitä työnantajan tulee tietää TyEL-maksuista?

Miten työsuhdepolkupyörästä ja -matkalipusta maksetaan TyEL-maksua?

Uutinen 22.4.2021

Perhe-eläkeuudistus liikahtaa taas – muutoksia voimaan 2022

Perhe-eläkeuudistus etenee jälleen, kun hallitus esittelee eduskunnalle lausuntokierrokselta palanneen lakiesityksen viikolla 16. Tavoitteena on uudistaa perhe-eläketurva vastaamaan yhteiskunnan ja perheiden muuttuneisiin tarpeisiin. Suurin muutos nykyiseen on leskeneläkkeen muuttaminen määräaikaiseksi ja lapseneläkkeen jatkuminen nykyistä pidempään.

Perhe-eläkeuudistus liikahtaa taas – muutoksia voimaan 2022
Lisää uutisia ja tiedotteita