Blogit ja artikkelit
Tervetuloa artikkeleiden ja blogien pariin.

Työn pitäisi olla ihmiselle hyväksi
Työn tekemisen pitäisi olla yksinkertaisesti ihmiselle hyväksi eikä pahaksi. Mutta näinhän ei liian usein ole. Millä arkisilla keinoilla voimme vahvistaa mielenterveyttä työpaikoilla?
Työn pitäisi olla ihmiselle hyväksi
Ulkomaantyö on usein seikkailua byrokratiaviidakossa – Autamme sinua selviämään siitä
Ulkomaantyössä on olennaista tietää, minkä maan sosiaaliturvaan kuulut. Muuttaessa ulkomaille on myös tärkeää, että kaikki viranomaisdokumentit ja vakuutukset ovat kunnossa. Näiden asioiden selvittäminen saattaa tuntua haastavalta ja aikaa vievältä, varsinkin jos olet ensimmäistä kertaa tutustumassa uuteen kulttuuriin, yhteiskuntaan ja sen normeihin. Tiesitkö, että asiakkaamme saa apua ulkomaantyön vakuuttamiseen Ilmarisesta?

Uratarinoita Ilmarisesta - Tehtäväkierrosta ja opiskeluista uutta potkua töihin
Uuden ammatin opiskelu ja tehtäväkierto antoivat potkua töihin. Ilmarisessa on yli 600 työntekijää, joista jokaisella on oma urapolkunsa. Tutustu ilmarislaisten uratarinoihin!

Sekaisin lyhenteistä - vastuullisuuden ABC
CLC, FIGBC, GRI, IICGG, SDG, PBAF, SBT, WACI. Muutama esimerkki lyhenteistä, joita Ilmarisen vastuullisuustyössä vilisee. Mitä ne tarkoittavat?
Lisää artikkeleja

Tulevaisuuden laboratorio – miten kootaan työkykyinen työyhteisö?
Miten rakentaa työelämää, jossa ihmiset jaksavat ja voivat hyvin – ei työstä huolimatta, vaan osaltaan sen ansiosta? Tähän kysymykseen haemme vastausta Tulevaisuuden laboratoriossa.

Kilometrikisa paransi työkykyä ja suojeli ympäristöä
Pyöräilyn Kilometrikisa sai taas ilmarislaiset liikkumaan ja parantamaan polkemalla työkykyä. Kilometrikisa auttoi lisäksi vähentämään päästöjä ja säästämään energiaa. Ilmarislaiset osallistuivat pyöräillen myös Ketjureaktio-hyväntekeväisyyskampanjaan.

Haluavatko eläkeläiset tehdä eläkkeellä töitä vai eivät?
Taannoisten tutkimustulostemme mukaan yli kaksi kolmesta eläkeläisestä haluaisi tehdä ansiotöitä eläkkeellä. Virallisissa tilastoissa eläkeläisten työnteko näyttäytyy kuitenkin vähäisenä, ja esimerkiksi eläkeläisten piilotyöttömyys on vain muutaman prosenttiyksikön luokkaa. Mikä on totuus – ovatko eläkeläiset valmiita töihin vai eivät?

Työkokeilu – mitä, milloin ja kenelle?
Työssä jatkamista ja työhön paluuta voi tukea monin tavoin. Työkokeilu on hyvä vaihtoehto monessa tilanteessa. Mitä työkokeilu tarkoittaa ja mitä siitä pitäisi tietää? Milloin työkokeilua voi hyödyntää?

Riittävän hyvän pitäisi riittää – miksi yrityksissä näin ei ole?
Yritysten työkykyjohtamisen ja työterveysyhteistyön toimintamallit ovat keskimäärin ihan kelvollisesti, jopa erinomaisesti dokumentoituja. Silti niiden hiomiseen vielä paremmiksi käytetään hurjasti aikaa. Ei uskota niiden olevan jo riittävän hyviä. Uusia toimintaohjeita ja prosesseja ei tarvittaisi niin paljon, jos olemassa olevat mallit olisivat oikeasti arjessa käytössä.

Yrittäjä, lähestytkö eläkeikää? Muista nämä kymmenen asiaa
Jos eläkeikä siintää jo horisontissa, on aika alkaa valmistautua. Eläkkeen suunnittelu kannattaa aloittaa hyvissä ajoin – yrittäjänä voi olla tarpeen aloittaa valmistautuminen jo vuosia etukäteen. Pidä mielessäsi nämä kymmenen asiaa, kun suunnittelet eläköitymistä.

Nyt kannattaa siirtyä verkkoon, eläkeasioittesi osoite on OmaEläke-palvelu
Saat eläkepäätöksen nopeammin, kun teet eläkehakemuksen sähköisesti. Voit siirtyä sähköiseen asiointiin helposti antamalla siihen suostumuksen verkossa. Kun hoidat kaikki eläkeasiasi OmaEläke-palvelussa, löydät niihin liittyvät päätökset sekä asiakirjat helposti ja turvallisesti aina ajantasaisina yhdestä paikasta. Verkkoasiointi säästää myös ympäristöä.

Yritysjohtoa palkittava vastuullisesti ja ansaitusta menestyksestä
Sijoittajat odottavat yhä enemmän läpinäkyvyyttä johdon palkitsemisessa. Sijoittajat myös ilmaisevat yhtiökokouksissa kantansa palkitsemisraportteihin.

Eläkkeelle ennen vai jälkeen vuodenvaihteen?
Lähestyvä vuodenvaihde on poikkeuksellinen eläkettä harkitseville ja eläkkeestään jo nauttiville. Korkean inflaation vuoksi ollaan tilanteessa, jossa työeläkkeiden indeksikorotukset ovat ennätyksellisen korkealla tasolla. Tämä vaikuttaa vuodenvaihteessa 2022–2023 siihen, onko kannattavampaa jäädä eläkkeelle joulu- vai tammikuussa.