Blogit ja artikkelit
Tervetuloa artikkeleiden ja blogien pariin.

Työelämä nähdään usein uhkana mielenterveydelle, mutta voisiko asia olla päinvastoin? – Katso video
Mielenterveydestä ja työelämästä keskustellaan paljon, mutta usein uhkakuvien kautta. Mielenterveyspoissaolot ovat lisääntyneet erityisesti nuorten keskuudessa. Mistä tämä johtuu? Miten työelämää voitaisiin kehittää niin, että työ olisi hyväksi mielenterveydelle? Muun muassa näitä kysymyksiä pohdimme Ajankohtainen huominen -videolla.
Työelämä nähdään usein uhkana mielenterveydelle, mutta voisiko asia olla päinvastoin? – Katso video
Miten ottaa eläke puheeksi?
Omannäköinen eläkeaika -tietoiskuissamme on yhtenä aiheena tänä vuonna ollut, miten työnantajat ja esihenkilöt voisivat nostaa eläkkeelle siirtymisen osaksi keskusteluita mahdollisimman fiksusti.

Miten työelämän pitäisi muuttua, jotta se olisi inhimillisesti kestävää?
Suurin osa työssä käyvistä ihmisistä kokee säännöllisesti työn imua. Motivoitunutkin työntekijä voi kuitenkin kuormittua työssään liiaksi. Inhimillisesti kestävän työelämän rakentaminen vaatii sitä, että käännämme katseemme työuupumuksen ehkäisystä työn voimavarojen tukemiseen.

Eläkeikää lähestyvä yrittäjä, tiedätkö vaihtoehdoistasi?
Yrittäjänä jäät eläkkeelle samaan tapaan kuin työntekijäkin. YEL-työtulosi ratkaisee, minkä suuruinen eläkkeesi on. Eläkeikäsi määräytyy syntymävuotesi perusteella.
Lisää artikkeleja

Perhe-eläke uudistui – näin muutos vaikutti Ilmarisessa
Perhe-eläke antaa turvaa, kun puoliso tai vanhempi menehtyy. Vuoden 2022 alussa lakipykäliä uudistettiin vastaamaan yhteiskunnassa tapahtuneita muutoksia. Ilmarisessa uudistus vaikutti noin 3000:een jo myönnettyyn perhe-eläkkeeseen.

Psykologinen turvallisuus – miten sitä voi vahvistaa?
Psykologinen turvallisuus tarkoittaa luottamukseen perustuvaa työyhteisön ja organisaation toimintakulttuuria, jossa jokainen työntekijä kokee itsensä arvostetuksi ja tervetulleeksi. Miten psykologisesti turvallinen ilmapiiri rakennetaan työpaikalle? Entä mitä se vaatii johdolta, esihenkilöiltä ja työntekijöiltä?

Kun mieli haastaa työkykyä, tukee Tönäri lujabetonilaisia
Mielenterveyden haasteet ovat arkea monella työpaikalla, eivätkä pandemia ja maailman tilanne ole asiaa helpottaneet – päinvastoin. Lujabetonilla mielen haasteiden ehkäisemiseen herättiin ennakoivasti. Tönäri-palvelu tukee henkilöstöä, kun mielen haasteet uhkaavat työkykyä.

Oman kertyneen eläkkeen määrän tarkistat helposti työeläkeotteelta verkossa!
Sähköiseltä työeläkeotteelta näet eläkettä kerryttäneet tietosi kattavasti. Ilmarisen OmaEläke-palvelussa tarkistat tiedot helposti ja voit samalla myös tehdä arviolaskelmia koko työuran vaikutuksesta tulevaan eläkkeeseesi.

Älä unohda työkykyjohtamista arjen keskellä
Työkykyjohtamisen ympärillä liikkuu erilaisia trendejä. Yksi trendi on tullut jäädäkseen, ja se on varhaisen välittämisen kulttuurin luominen. Toimintaympäristön muutosten keskellä onkin olennaista muistaa tärkein eli ihminen, jonka työkykyä olemme johtamassa.

Oikea toimitilavalinta voi pienentää hiilijalanjälkeä
Monet yritykset ovat kiitettävästi lähteneet kehittämään prosessejaan, tuotteitaan ja palveluitaan entistä ympäristöystävällisemmiksi. Yrityksiltä saattaa kuitenkin jäädä huomioimatta, että kestävää kehitystä voi edistää myös valitsemalla oikeanlaisen toimitilan.

Mistä merkityksellisyyttä työhön, kun sota pistää tärkeysjärjestyksen uusiksi?
Kun ensin korona ja sitten Venäjän hyökkäys Ukrainaan laittoi ilmat pihalle, on päässä pyörinyt ajatus siitä, mitä järkeä omassa työssä on? Omat murheet ja vaivat eivät olekaan enää ajattelun keskiössä, ei tärkeitä, eikä vakavia. Yhtäkkiä uusista asioista tuli merkityksellisiä, aikaisemmin merkityksellisistä asioista merkityksettömiä. Tärkeysjärjestys on ollut pakko tarkastella uudelleen.

Asiakas on ykkönen - Kuusi pointtia kohti parempaa asiakaspalvelua
Me Ilmarisessa olemme palvelleet asiakkaitamme jo 60 vuotta kaikissa eläkevakuuttamiseen liittyvissä, joskus monimutkaisissakin asioissa. Kokenut asiakaspalveluvalmentajamme Jari Matveinen paljastaa nyt Ilmarisen hyvän asiakaspalvelun salaisuudet.

Työfysioterapeuttien asema vahvistui – mitä hyötyä siitä on yrityksellesi?
Tuki- ja liikuntaelinsairaudet ovat yleisin työkyvyttömyyseläkkeiden ja pitkittyneiden sairauspoissaolojen syy heti mielenterveyden häiriöiden jälkeen. Lisäksi kipu ja epämukavuus tuki- ja liikuntaelimistössä aiheuttaa työn tuottavuuden alenemaa, joka tulee työnantajille vielä kalliimmaksi kuin sairauspoissaolot. Väestön ikääntyminen ja tarve pidentää työuria haastavatkin meitä löytämään uusia toimivia ratkaisuja.