Blogit ja artikkelit
Tervetuloa artikkeleiden ja blogien pariin.

Työelämä nähdään usein uhkana mielenterveydelle, mutta voisiko asia olla päinvastoin? – Katso video
Mielenterveydestä ja työelämästä keskustellaan paljon, mutta usein uhkakuvien kautta. Mielenterveyspoissaolot ovat lisääntyneet erityisesti nuorten keskuudessa. Mistä tämä johtuu? Miten työelämää voitaisiin kehittää niin, että työ olisi hyväksi mielenterveydelle? Muun muassa näitä kysymyksiä pohdimme Ajankohtainen huominen -videolla.
Työelämä nähdään usein uhkana mielenterveydelle, mutta voisiko asia olla päinvastoin? – Katso video
Miten ottaa eläke puheeksi?
Omannäköinen eläkeaika -tietoiskuissamme on yhtenä aiheena tänä vuonna ollut, miten työnantajat ja esihenkilöt voisivat nostaa eläkkeelle siirtymisen osaksi keskusteluita mahdollisimman fiksusti.

Miten työelämän pitäisi muuttua, jotta se olisi inhimillisesti kestävää?
Suurin osa työssä käyvistä ihmisistä kokee säännöllisesti työn imua. Motivoitunutkin työntekijä voi kuitenkin kuormittua työssään liiaksi. Inhimillisesti kestävän työelämän rakentaminen vaatii sitä, että käännämme katseemme työuupumuksen ehkäisystä työn voimavarojen tukemiseen.

Eläkeikää lähestyvä yrittäjä, tiedätkö vaihtoehdoistasi?
Yrittäjänä jäät eläkkeelle samaan tapaan kuin työntekijäkin. YEL-työtulosi ratkaisee, minkä suuruinen eläkkeesi on. Eläkeikäsi määräytyy syntymävuotesi perusteella.
Lisää artikkeleja

Aaltonen ja Pölönen: Tietojen vaihto tehostaisi kuntoutuksen toimijoiden yhteistyötä
Kuntoutuja joutuu liian usein viranomaisten viestinviejäksi omassa asiassaan. Työelämään paluuta on helpotettava kaikin tavoin, myös purkamalla hallinnollisia esteitä tiedonkululta, kirjoittajavat Kelan pääjohtaja Elli Aaltonen ja Ilmarisen toimitusjohtaja Jouko Pölönen.

Onko 500 euroa paljon vai vähän?

Marsiin pitäisi päästä, vaikka lapset eivät osaa lukea

Taksiyrittäjä: Osittainen vanhuuseläke tuo lisäansioita
Taksiyrittäjä Kari Rättö haki osittaisesta vanhuuseläkettä heti, kun hän täytti tarvittavat 61 vuotta. Hän pitää eläkettä erinomaisena mahdollisuutena pitkän työuran tehneille. Osittainen vanhuuseläke onkin varsin suosittua: sitä nostaa joka kymmenes ikärajan täyttänyt.

Työkykyjohtamisen hyödyt näkyvät, mutta tuloksia olisi saatavissa enemmänkin
Työkykyjohtamisen taso on parantunut yrityksissä yhdeksässä vuodessa. Henkilöstöön liittyvät asiat näkyvät kuitenkin yritysten strategialinjauksissa varsin vähän, selviää tuoreesta Henkilöstötuottavuuden johtaminen 2018 -tutkimuksesta.

Epäsosiaalisen median aika

Viisi vinkkiä eläkkeelle jäämiseen
Pohditko eläkkeelle jäämistä? Aloita laskemalla arvio eläkkeesi suuruudesta ja suunnittele toimeentulosi vanhuusvuosille. Ilmarisen eläkejohtaja Nina Bruun vinkkaa, mitä muuta eläkettä suunnittelevan kannattaa ottaa huomioon.

Henkka Hyppönen: Vain sosiaalisesti älykäs tiimi voi ratkaista kovia ongelmia
Jos haluat menestyä tulevaisuudessa, rakenna sosiaalisesti älykäs ja monimuotoinen tiimi, neuvoo luova johtaja ja yrittäjä Henkka Hyppönen. Kyky johtaa ja ymmärtää ihmisiä voi olla tulevaisuudessa niitä harvoja asioita, joissa kone ei pärjää ihmiselle.

Onnistu ihmisten johtamisessa – kuuntele, ole läsnä ja huolehdi luottamuksesta
Ihmisten johtamisessa eivät korostu luvut ja faktat, vaan keskustelu, kuuntelu ja aito läsnäolo. Ihmiset kaipaavat kuulluksi tulemista sekä oikeudenmukaista ja läpinäkyvää kohtelua johtamisessa läpi yrityksen, muistuttaa Ilmarisen työkykypäällikkö Jaana Pakka.