Artikkelit

Mitä kannattaa huomioida työterveyspalveluiden kilpailutuksessa?

Mistä lähteä liikkeelle, kun työterveyspalveluiden kilpailuttaminen on ajankohtaista? Mitä on hyvä huomioida ja miten edetä? Koskisella kilpailutus selkeytti työterveysyhteistyötä ja vei sitä entistä strategisempaan ja ennaltaehkäisevämpään suuntaan.

Koskisen on satavuotias puunjalostukseen erikoistunut perheyritys. Sen tehtaassa Kärkölässä jalostetaan puusta muun muassa sahatavaraa, vaneria ja lastulevyä. Henkilöstöä Koskisella on yli 900, ja valtaosa heistä tekee vuorotyötä tehtaassa.

Koskisella työterveysyhteistyö toimi hyvin, mutta pikkuhiljaa yrityksessä herättiin pohtimaan, voisiko sitä kehittää ja tiivistää entisestään.

– Koimme työterveysyhteistyön olevan jo alun perin hyvällä tasolla. Halusimme kuitenkin kehittää toimintaa entistä ennaltaehkäisevämpään suuntaan. Strateginen työkykyjohtaminen oli tärkeä tavoite. Sitä kohti halusimme yhä vahvemmin mennä, Koskisen henkilöstö- ja viestintäjohtaja Minna Luomalahti kertoo.

Mistä Koskisella lähdettiin liikkeelle ja miten kilpailutus eteni? Koskisen Minna Luomalahti ja Ilmarisen johtaja Kari-Pekka Martimo keskustelevat videolla siitä, mitä työterveyspalveluiden kilpailutuksessa kannattaa huomioida.

Lue lisää ja hyödynnä tilausmateriaalit:

Tutustu myös:

Lisää aiheesta

Artikkelit 16.11.2023

Tulevaisuuden laboratorio: Onko yrityksesi työkykyjohtaminen loogista?

Hyvinvoivat työntekijät ovat yrityksen kilpailuvaltti ja tehokkuutta parantava tekijä. Kun haluamme parantaa työhyvinvointia, alamme kuitenkin usein suoraan suunnitella toimenpiteitä sen sijaan että ensin miettisimme, mitä haluamme saada aikaiseksi ja mihin todella haluamme vaikuttaa.

Tulevaisuuden laboratorio: Onko yrityksesi työkykyjohtaminen loogista?

Artikkelit 24.10.2023

Tulevaisuuden laboratorio: Mitä jos työkykyjohtaminen olisi tulevaisuudessa vastuullista ja vaikuttavaa?

Henkilöstön työkyvystä huolehtiminen on kannattavaa ja vastuullista. Onko työkykyjohtaminen todellista vastuullisuutta vai juhlapuhetta ja jo ilmenneisiin ongelmiin reagoimista? Miten varmistamme vastuullisuuden? Mistä tiedämme, että toimenpiteet ovat vaikuttavia?

Tulevaisuuden laboratorio: Mitä jos työkykyjohtaminen olisi tulevaisuudessa vastuullista ja vaikuttavaa?
Lisää ajankohtaisia artikkeleita