
Mitä kannattaa huomioida työterveyspalveluiden kilpailutuksessa?
Mistä lähteä liikkeelle, kun työterveyspalveluiden kilpailuttaminen on ajankohtaista? Mitä on hyvä huomioida ja miten edetä? Koskisella kilpailutus selkeytti työterveysyhteistyötä ja vei sitä entistä strategisempaan ja ennaltaehkäisevämpään suuntaan.
Koskisen on satavuotias puunjalostukseen erikoistunut perheyritys. Sen tehtaassa Kärkölässä jalostetaan puusta muun muassa sahatavaraa, vaneria ja lastulevyä. Henkilöstöä Koskisella on yli 900, ja valtaosa heistä tekee vuorotyötä tehtaassa.
Koskisella työterveysyhteistyö toimi hyvin, mutta pikkuhiljaa yrityksessä herättiin pohtimaan, voisiko sitä kehittää ja tiivistää entisestään.
– Koimme työterveysyhteistyön olevan jo alun perin hyvällä tasolla. Halusimme kuitenkin kehittää toimintaa entistä ennaltaehkäisevämpään suuntaan. Strateginen työkykyjohtaminen oli tärkeä tavoite. Sitä kohti halusimme yhä vahvemmin mennä, Koskisen henkilöstö- ja viestintäjohtaja Minna Luomalahti kertoo.
Mistä Koskisella lähdettiin liikkeelle ja miten kilpailutus eteni? Koskisen Minna Luomalahti ja Ilmarisen johtaja Kari-Pekka Martimo keskustelevat videolla siitä, mitä työterveyspalveluiden kilpailutuksessa kannattaa huomioida.
Lue lisää ja hyödynnä tilausmateriaalit:
- Joko olet tutustunut tietopaketteihimme? Löydät TyökykyAreenasta paljon tietoa työterveyskumppanin valintaan ja työterveysyhteistyön kehittämiseen. Poimi vinkit työpaikkasi arkeen.
- Olemme koonneet työkaluja avuksesi. Lataa ja hyödynnä oppaat, kyselyt ja lomakkeet. Tutustu ja tilaa materiaaleja.
Tutustu myös:
- Kirjautumalla Oppimisympäristöömme, löydät lisää materiaalia, videoita ja webinaaritallenteita. Kirjaudu palveluun tai tilaa tunnukset.
Lisää aiheesta

Työnantaja, palkkaatko kesätyöntekijöitä? Muista kausityöntekijöiden eläketurva
Pitääkö kesäapulainen tai -tuuraajakin eläkevakuuttaa? Kun tietyt reunaehdot täyttyvät, vastaus on kyllä. Lisäksi sinun tulee ilmoittaa kausityöntekijöille maksamasi palkat tulorekisteriin.

Mikä ihmeen vakuutuspalkka?
Vakuutuspalkka tarkoittaa palkkaa, joka määritellään ulkomailla työskentelevälle työntekijälle. Se takaa, että työntekijä saa Suomen tasoa vastaavan työeläkkeen, vaikka työskentelisi maailman toisella puolella.

Miten ja milloin YEL-vakuutuksen voi päättää?
Kun yrittäjätoimintasi on päättynyt, voit lopettaa eläkevakuutuksesi muutamassa minuutissa verkossa. Voit päättää eläkevakuutuksesi myös, jos YEL-työtulosi jää alle YEL-alarajan. Jos toimintasi keskeytyy tai muuttuu vain lyhyeksi aikaa, pidä vakuutuksesi voimassa. Tässä artikkelissa neuvomme, miten eri tilanteissa kannattaa toimia.