Mitä kannattaa huomioida työterveyspalveluiden kilpailutuksessa?
Mistä lähteä liikkeelle, kun työterveyspalveluiden kilpailuttaminen on ajankohtaista? Mitä on hyvä huomioida ja miten edetä? Koskisella kilpailutus selkeytti työterveysyhteistyötä ja vei sitä entistä strategisempaan ja ennaltaehkäisevämpään suuntaan.
Koskisen on satavuotias puunjalostukseen erikoistunut perheyritys. Sen tehtaassa Kärkölässä jalostetaan puusta muun muassa sahatavaraa, vaneria ja lastulevyä. Henkilöstöä Koskisella on yli 900, ja valtaosa heistä tekee vuorotyötä tehtaassa.
Koskisella työterveysyhteistyö toimi hyvin, mutta pikkuhiljaa yrityksessä herättiin pohtimaan, voisiko sitä kehittää ja tiivistää entisestään.
– Koimme työterveysyhteistyön olevan jo alun perin hyvällä tasolla. Halusimme kuitenkin kehittää toimintaa entistä ennaltaehkäisevämpään suuntaan. Strateginen työkykyjohtaminen oli tärkeä tavoite. Sitä kohti halusimme yhä vahvemmin mennä, Koskisen henkilöstö- ja viestintäjohtaja Minna Luomalahti kertoo.
Mistä Koskisella lähdettiin liikkeelle ja miten kilpailutus eteni? Koskisen Minna Luomalahti ja Ilmarisen johtaja Kari-Pekka Martimo keskustelevat videolla siitä, mitä työterveyspalveluiden kilpailutuksessa kannattaa huomioida.
Lue lisää ja hyödynnä tilausmateriaalit:
- Joko olet tutustunut tietopaketteihimme? Löydät TyökykyAreenasta paljon tietoa työterveyskumppanin valintaan ja työterveysyhteistyön kehittämiseen. Poimi vinkit työpaikkasi arkeen.
- Olemme koonneet työkaluja avuksesi. Lataa ja hyödynnä oppaat, kyselyt ja lomakkeet. Tutustu ja tilaa materiaaleja.
Tutustu myös:
- Kirjautumalla Oppimisympäristöömme, löydät lisää materiaalia, videoita ja webinaaritallenteita. Kirjaudu palveluun tai tilaa tunnukset.
Lisää aiheesta
Canonilla arvostetaan konkareita – jatkuva oppiminen pitää työkykyä yllä
Canon on Japanissa vuonna 1937 perustettu globaali teknologiayritys. Suomessa Canon on toiminut 1980-luvun alusta lähtien. Lähes yhtä kauan yhtiössä työskennellyt Harry Heinonen on pysynyt mukana alan kehityksessä jatkuvan koulutuksen avulla. Canonilla suunnitelmallinen työkykyjohtaminen tukeekin työssä jatkamista. Hyvä työ näkyy myös yrityksen maksuluokassa.
Eläkeaikeet osaksi kahvipöytäkeskusteluja – näin se tehtiin BRP:llä
Eläkeikää lähestyviä on työpaikalla paljon, mutta eläkeaikeista keskustellaan vähän. Kuulostaako tutulta? Lue, miten eläköityminen saatiin BRP:llä osaksi arjen keskusteluja ja miten heillä tuetaan pitkiä työuria.
Vaikutamme yhdessä muiden sijoittajien kanssa
Aktiivisena omistajana vaikutamme sijoituskohteisiimme paitsi itsenäisesti, myös yhdessä muiden sijoittajien kanssa tai osana laajempaa sijoittajaryhmää.