YEL-laskuri

YEL-laskurin avulla voit arvioida YEL-työtulon vaikutusta eläke- ja sosiaaliturvan tasoon ja YEL-maksuun. Voit myös vertailla, miten eräkuukaudet ja maksuerien määrä vaikuttavat YEL-maksuun. Asiakkanaamme voit hoitaa omia YEL-asioitasi yrittäjän palvelussa.

Miten arvioin YEL-työtuloni?

YEL-laskurin käyttöä varten tarvitset arvion työtulostasi.

Työtulosuosituslaskurillamme voit arvioida itsellesi suuntaa-antavan työtulosuosituksen kokoaikaiseen työhön. Suositus perustuu liikevaihtoarvioosi ja toimialaasi. Siirry laskemaan työtulosuosituksesi.

Syötä tiedot

YEL-työtulolla tarkoitetaan työpanoksesi arvoa. Vuonna 2024 YEL-työtulosi voi olla vähintään 9 010,28 euroa ja korkeintaan 204 625 euroa vuodessa (vähintään 8 575,45 euroa ja korkeintaan 194 750 euroa vuodessa vuonna 2023). Jotta sinulla on mahdollisuus työttömyysturvaan, työtulon tulee olla vähintään 14 803 euroa vuonna 2024 (14 088 euroa vuonna 2023).
YEL-työtulo voi olla 9 010,25 - 204 625 € vuodessa vuonna 2024 (8 575,45 - 194 750 € vuodessa vuonna 2023). Kirjoitathan luvun ilman pilkkuja tai pisteitä.
Syntymävuotesi vaikuttaa vakuutusmaksuprosenttiin. Alle 53-vuotiailla 24,1 % / aloittavana yrittäjänä 18,8 %. 53-62-vuotiailla 25,6 % / aloittavana yrittäjänä 19,97 %. Vähintään 63-vuotiailla 24,1 % / aloittavana yrittäjänä 18,8 %. Vakuuttamisvelvollisuus päättyy vanhuuseläkkeen alkamiseen tai omaan ylimpään vanhuuseläkeikään 68- tai 69-vuotiaana.
Täytä tähän sinulle kertyneen työeläkkeen määrä. Voit tarkistaa kertyneen työeläkkeen määrän työeläkeotteeltasi tai OmaEläke-palvelustamme.

Yhteenveto

Vakuutusmaksut

YEL-vakuutusmaksu

 €/kk
Aloittavan yrittäjän YEL-vakuutusmaksu *
 €/kk
* Alennus 22% ensimmäiset 4 vuotta

Päivärahat

Päivärahatiedot ovat arvioita. Saat Kelasta tarkemmin tietoa sairauspäivärahasta, peruspäivärahasta ja vanhempainpäivärahasta. Ansiopäiväraha edellyttää Yrittäjäkassan jäsenyyttä ja työssäoloehdon täyttymistä.

Sairaus­päiväraha
 €/kk
Perus­päiväraha
 €/kk
Työtulon oltava vähintään
Vanhempainpäiväraha
 €/kk
Ansiopäiväraha
 €/kk
Työtulon oltava vähintään

Maksuerät

Maksuerien määrä ja eräkuukaudet vaikuttavat YEL-maksuun. Edullisin vaihtoehto on maksaa yhdessä erässä tammikuussa.

Jos vakuutuksesi alkaa keskellä vuotta, maksat YEL-maksua siitä alkaen, kun vakuutuksesi tulee voimaan.

Eräpäivä YEL-vakuutus­maksu Aloittava yrittäjä -22%

Vanhuuseläkearvio

Vanhuuseläkearvio

Vanhuuseläkearviossa oletuksena on ansiotason kasvu reaalisesti 1,5 % vuodessa. Eläkearvio perustuu voimassaolevaan lainsäädäntöön ja siinä on huomioitu elinaikakertoimen vaikutus. Eläkearvio sisältää kertyneen työeläkkeen, jos olet täyttänyt tiedon laskuriin.

Vanhuuseläkearvio perustuu voimassaolevaan lainsäädäntöön ja siinä on huomioitu elinaikakertoimen vaikutus. Eläkearvio sisältää kertyneen työeläkkeen, jos olet täyttänyt tiedon laskuriin.

Arvio vanhuuseläkkeestä

Alin eläkeikä
v kk
 €/kk
Tavoite-eläkeikä
v kk
 €/kk

Osta tai siirrä YEL-vakuutus helposti verkossa!

Osta YEL-vakuutus

Mikä on yrittäjän eläkevakuutus? 

YEL-vakuutus on eläke- ja sosiaaliturvasi perusta. Siksi vakuutus on lakisääteinen eli pakollinen. Kasvatat eläkettäsi jokaisella maksamallasi YEL-vakuutusmaksulla ja samalla parannat muuta sosiaaliturvaasi. Et voi korvata YEL-vakuutusta vapaaehtoisella eläkevakuutuksella.