Kilometrikisa kannusti liikkeelle koronasta huolimatta
Pyöräilyn Kilometrikisa sai taas ilmarislaiset liikkumaan, vaikka pandemia heittelikin kapuloita renkaisiin. Silti paransimme polkemalla työkykyä, vähensimme päästöjä sekä tuimme Ketjureaktio-hyväntekeväisyyskampanjaa.
Pyöräilyn Kilometrikisa (kilometrikisa.fi) loppui tältä vuodelta syyskuun lopussa. Kilometrikisa on leikkimielinen kilpailu, jossa osallistujat kirjaavat pyöräilykilometrejään ylös ja kartuttavat oman joukkueen kilometrisaldoa. Ilmarinen on ollut mukana Kilometrikisassa vuodesta 2013. Samasta vuodesta asti olemme osallistuneet myös Suomen Punaisen Ristin hyväntekeväisyyskampanja Ketjureaktioon.
– Kisa on luonteeltaan leikkimielinen, mutta satun tietämään hyvin, että kisan yhteydessä asetetaan pieniä keskinäisiä haasteita poljettujen kilometrien määrästä. Tämä taas osaltaan kannustaa valitsemaan pyörän työmatkan kulkuvälineeksi, sanoo Ilmarisen henkilöstöjohtaja Sami Ärilä.
Kilometrikisalla on siis jo Ilmarisessa pitkä perinne. Kisalla on myös strategiaamme tukeva tavoite: se tukee ilmarislaisten yhdessä menestymisestä. Pyöräily myös lisää kuntoa. Hyvällä kunnolla on keskeinen merkitys terveyden ja työkyvyn osalta. Pandemian aikana etenkin vapaa-ajan pyöräilyn merkitys on kasvanut.
Keräsimme tänäkin vuonna Kilometrikisan kautta varoja Suomen Punaisen Ristin Ketjureaktiolle, jossa jokaisesta henkilöstön polkemasta 25 kilometristä lahjoitetaan yksi euro hyväntekeväisyyskampanjaan. Ketjureaktion kautta lahjoitetut varat menevät Punaisen Ristin katastrofirahaston kautta alueille, missä ilmastonmuutoksesta kärsitään eniten.
– Ilmastonmuutos on globaali ilmiö, joka on muuttanut ja muuttaa edelleen ihmisten ja yritysten toimintatapaa ja vaikuttaa olennaisesti elinolosuhteisiin. Muutosten huomioiminen on erityisen tärkeää Ilmarisen kaltaiselle pitkäjänteiselle toimijalle ja sijoittajalle. Ilmastonmuutoksen vaikutukset ovat monella tapaa myös ihmisoikeuskysymyksiä. On hienoa, että voimme Kilometrikisan ja Ketjureaktion kautta tehdä pieniä, mutta konkreettisia tekoja ilmastonmuutoksen hillitsemiseksi, sanoo Sami Ärilä.
Sata polkijaa keräsi kilometrejä
Tänä vuonna Ilmarisen joukkue polki koronasta huolimatta noin 100 aktiivisen polkijan voimin yli 64 000 kilometriä. Mukaan kisaan laskettiin työmatkapyöräilyn lisäksi myös vapaa-ajan pyöräily.
Ilmarinen on tukenut henkilöstön pyöräilyä vuosien varrella muun muassa tilavilla ja laadukkailla sosiaalitiloilla, työpaikalla järjestetyillä pyörähuolloilla sekä viimeksi mahdollisuudella hankkia työsuhdepolkupyörä.
– Sähköpyöräily on osaltaan madaltanut kynnystä työmatkapyöräilyyn. Toisaalta työmatkapyöräily vähentyi koronan vuoksi edelleen tänä vuonna. Vastapainona kotitoimistolla istumiselle moni innostui kuitenkin käymään pyörälenkeillä, sanoo Sami Ärilä.
Ilmarisen pyöräilijöiden yhteinen kilometritavoite asetettiin tänä vuonna edellistä vuotta suuremmaksi.
– Edellisvuonna saavutimme hienosti tavoitteemme, joten halusimme tänä vuonna ottaa hiukan haastavamman maalin. Tämän vuoden tavoitteeksi tuli 75 000 kilometriä, josta jäimme hieman. Uskon, että tästä sisuuntuneena poljemme entistä tarmokkaamme ensi vuoden kisassa. Työmatkapyöräilyn osuus myös kasvanee taas jatkossa.
Ilmarisen joukkueen poljettujen kilometrien keskiarvo oli tänä vuonna noin 650 km per polkija. Pyöräily on myös ympäristöystävällistä: ilmarislaiset säästivät kisan kautta laskennallisesti polttoainetta noin 4 500 litraa ja hiilidioksidipäästöjä yli 11 250 kiloa.
- Tutustu Ilmarisen vastuullisuuteen
Ajankohtaista
Ilmarisen suhdanneindeksi: Työntekijämäärän lasku hidastui
Työntekijämäärä laski lokakuussa Ilmarisen suhdanneindeksiin kuuluvissa yrityksissä -2,5 prosenttia vuoden takaiseen verrattuna. Seuratuista toimialoista eniten laskivat henkilöstövuokraus, rakentaminen sekä majoitus- ja ravitsemusala.
Ilmarisen toimitalon remontissa käytetään paljon vanhaa
Jotta toimistotilamme olisivat jatkossakin mahdollisimman toimivat, Ilmarisen toimitalossa Helsingin Ruoholahdessa remontoidaan. Remontissa käytetään paljon vanhaa ja kierrätettyä.
Ilmarisen sijoitustuotto nousi 7,4 prosenttiin, vakavaraisuus vahvistui ja kustannustehokkuus parani
Ilmarisen sijoitustuotto oli tammi–syyskuussa 7,4 prosenttia eli 4,4 miljardia euroa. Sijoitusvarat nousivat 62,9 miljardiin euroon ja vakavaraisuuspääoma 14 miljardiin euroon. Kustannustehokkuus parani edelleen ja näkyy asiakkaille edullisempina vakuutusmaksuina.