Blogit ja artikkelit
Tervetuloa artikkeleiden ja blogien pariin.

Työkykyjohtaminen on Pinjalla kestävyyslaji – ”Ilman hyvinvoivia ja motivoituneita ihmisiä meillä olisi vain kasa läppäreitä”
Pinja on suomalainen digitalisaatioon ja teollisuuden uudistamiseen erikoistunut yritys. ”Tämä on ihmiskeskeistä liiketoimintaa. Meillä tulos syntyy asiantuntijatyöllä ja siksi jokaisen pinjalaisen osaaminen, motivaatio ja hyvinvointi vaikuttaa suoraan tuottavuuteen”, sanoo Pinjan henkilöstöjohtaja Johannes Nikula. Muutosten koronavuosi on tuonut Pinjalle uusia haasteita ja luonut myös mahdollisuuksia.
Työkykyjohtaminen on Pinjalla kestävyyslaji – ”Ilman hyvinvoivia ja motivoituneita ihmisiä meillä olisi vain kasa läppäreitä”
Kuukauden asiantuntija: Jari Matveinen
Huolehdimme Ilmarisessa yli miljoonan suomalaisen eläketurvasta. Olemme kohta 60 vuotta rakentaneet yhdessä työnantajien kanssa parempaa työelämää ja edistäneet työkykyä. Mutta ketkä tätä työtä tekevät? Lue mitä kuukauden asiantuntijamme kertoo työstään.

Työeläke on osa elämää ja Ilmarinen yhteiskuntaa
Työurani Ilmarisessa päättyy helmikuussa 38 vuoden jälkeen. Olen saanut olla mukana hienossa tarinassa. Luon nyt muutaman katseen menneeseen, siihen, miten työeläke on elänyt ajassa ja muuttunut vuosikymmenten mittaan.

Työnantajamaksut - Työnantaja, tiedätkö työntekijän palkan sivukulut?
Millaisia palkan sivukuluja ja kustannuksia työntekijän palkkaaminen tarkoittaa työnantajan näkökulmasta? Tässä artikkelissa kerromme, miltä näyttävät työnantajanmaksut vuonna 2021.
Lisää artikkeleja

Tiivis työterveysyhteistyö tuo tuloksia
Tiivis työterveysyhteistyö hyödyttää monella tapaa. Mitä huomioida yhteistyön suunnittelussa? Miten tehdä työterveysyhteistyöstä mahdollisimman toimivaa? Lue Ilmarisen johtavan asiantuntijan Heidi Furun vinkit.

Älä jää yksin – Sekasin-Chat antaa nuorelle eväitä selviytyä ongelmista
Opinnot ja työelämä ahdistavat, ihmissuhteet tuottavat tuskaa ja ilmastonmuutos luo epätoivoa. Nuorella ei ole aina helppoa, ja tuntuu ettei kukaan kuuntele. Sekasin-chat tarjoaa nuorille tukea matalalla kynnyksellä. Yksilön ja yhteiskunnan kannalta on tärkeää, etteivät nuoret syrjäydy ja katoa työelämästä.

Mahtuuko vaatteet, osaanko keskustella – paluu työpaikalle voi olla täynnä huolia
Toimistotyöntekijät palaavat työpaikoille koronakevään ja -kesän jälkeen monia huolia mielessä. Pitkä ja hyvin erikoinen koronakevät vaati veronsa ja kesä tuli tarpeeseen. Samalla alkoi pohdinta, mikä on uusi normaali, jossa tulemme työskentelemään. Vähemmälle jäi se, miten ihmeessä sopeudumme takaisin normaalimpiin ympyröihin.

Askeleita kohti hiilineutraaleja eläkevaroja - Miten asetetaan päästövähennystavoitteita indeksisijoituksille?
Kun tavoittelemme eläkevarojen sijoittamista hiilineutraalisti vuoden 2035 loppuun mennessä, meidän on käytävä läpi kaikki mahdollisuudet pienentää hiilijalanjälkeä. Yksi tärkeä keino on kiinnittää huomiota siihen, millaisia indeksejä passiiviset sijoitustuotteemme seuraavat.

Etätyöstä kohti toimistoarkea - Vie parhaat etäarjessa muodostuneet tavat toimistolle
Koronakevään aikana olemme opetelleet uusia rutiineja arkeemme. Nyt kesällä on hyvä aika tarkastella omia uusia oppeja ja oivalluksia.

Kesätyöntekijöiden perehdytys on työelämän oppia
Ilmarisessa on taas apuna joukko uutteria kesälomasijaisia. Kesätyöntekijän työt käynnistyvät vauhdilla, kun perehdytys tehdään huolella. Samalla välittyy myös yleistä työelämätietoa.

Pitkästy, lorvaile ja unohda salasanat – kesälomalle koronasta huolimatta
Vaikka monet suunnitelmat olisivat tältä vuodelta menneet koronaviruksen vuoksi uusiksi, on kesäloma monelle meistä hartaasti odotettu palautumisen, rentoutumisen ja virkistäytymisen mahdollisuus.

Asiakaspalvelun etulinja kesti koronan paineen
Koronavirus iski maaliskuussa Suomen talouteen ja terveyteen salaman lailla. Ilmarisen asiakaspalvelussa puhelimet soivat, sähköposti lauloi ja chatti täyttyi. Ensiksi meihin ottivat yhteyttä yrittäjät ja sitten yritysten edustajat. Asiakaspalveluvalmentaja Jari Matveisen mukaan hankalasta tilanteesta huolimatta asiakkaiden auttamisessa on onnistuttu hyvin.

Lasia voi kierrättää loputtomasti ja säästää siten luonnonvaroja ja energiaa – mutta miksi niin ei tehdä?
Kiertotalouden käytännöt vaativat suunnittelua ja tekemistä, mutta pienentävät kustannuksia pidemmällä aikavälillä – sekä kiinteistön omistajalle että ympäristölle. Miksi kiertotalous ja materiaalien kiertäminen ei ole vielä osa kaikkea rakentamista ja purkamista?