Sähköinen lasku on vaivaton lasku

Entä jos saisit TyEL- ja YEL-laskut sähköisesti? Sähköinen lasku saapuu nopeasti ja ympäristöä säästäen, ja se on helppo arkistoida.

Kun haluat vaihtaa paperisen laskun sähköiseen, valittavanasi on kaksi vaihtoehtoa, e-lasku ja verkkolasku. Kumpikin sisältää Ilmarisen tilinumeron ja viitenumeron sekä laskun muut tiedot, joten säästyt niiden näpyttelyltä.

Saat e-laskun käyttöösi, kun sovit asiasta pankkisi kanssa. Sen jälkeen saat meiltä laskun verkkopankkiisi sen sijaan että lasku tulisi paperisena yritykseesi tai kotiisi.

Verkkolaskun käyttäjäksi voit siirtyä, kun olet sopinut verkkolaskujen vastaanottamisesta verkkolaskuoperaattorin kanssa.

Ota käyttöösi e-lasku

E-laskupalvelua tarjoavat useimmat pankit. Kun maksat seuraavan meiltä saamasi paperisen laskun verkkopankissa, verkkopankki ehdottaa sinulle siirtymistä e-laskuun. Vastaa myöntävästi ja anna muut pankin pyytämät tiedot. Siinä kaikki. 

E-laskuun siirryttyäsi seuraava meiltä saamasi lasku on todennäköisesti jo e-lasku. Kun saat laskun verkkopankkiisi, toimi näin: 

  1. Avaa e-lasku ja tarkastele sitä.
  2. Näpäytä e-laskussa olevaa linkkiä, niin pääset tarkastelemaan paperilaskun näköistä laskua.
  3. Muuta laskun eräpäivää halutessasi.
  4. Hyväksy lasku, niin ohjelma maksaa laskun eräpäivänä puolestasi.
  5. Palaa laskuun kun haluat – e-laskusi pysyvät tallessa ja järjestyksessä verkkopankissasi, jossa voit selailla niitä omaan tahtiisi. 

 Lisätietoa e-laskusta saat omasta pankistasi.

Ota käyttöösi verkkolasku

Saat verkkolaskun käyttöösi, kun sovit asiasta verkkolaskuoperaattorin kanssa. Operaattoreita ovat pankit ja verkkolaskuihin erikoistuneet yritykset.

Kun haluat saada meiltä vastedes verkkolaskuja, toimi näin: 

  1. Valitse verkkolaskuoperaattori.
  2. Tee operaattorisi kanssa sopimus siitä, että voit vastedes vastaanottaa verkkolaskuja.
  3. Hanki verkkolaskuohjelmisto jos siihen on tarvetta.
  4. Ilmoita meille operaattorisi nimi ja operaattorilta saamasi verkkolaskuosoite verkkopalvelussamme.

Ota verkkolasku käyttöön

Jos sovit operaattorisi kanssa verkkolaskujen vastaanottamisen lisäksi niiden lähettämisestä, voit ryhtyä lähettämään verkkolaskuja asiakkaillesi. Näin säästät luontoa ja usein myös pitkän pennin.  

Lisätietoa verkkolaskusta saat verkkolaskuoperaattoreilta.

LÄHETÄ SUOJATTU VIESTI

Lähettämällä lomakkeen hyväksyt, että käsittelemme antamiasi tietoja Ilmarisen tietosuojaperiaatteiden mukaisesti. Tutustuthan tietosuojaperiaatteisiimme täällä.