Blogit ja artikkelit
Tervetuloa artikkeleiden ja blogien pariin.

Yrittäjyys on yhä monimuotoisempaa – mikä olisi yksiselitteinen ja ajantasainen työtulo?
Yrittäjän eläke herättää taas keskustelua (HS 20.11.). Yrittäjän eläketurva on sisällöltään samanlainen kuin palkansaajan, mutta se ”palkka” josta eläke kertyy, määräytyy niin sanotun työtulon perusteella. Työtulon on tarkoitus vastata sitä työpanoksen arvoa, tavallaan palkkaa, siitä työstä mitä hän toiminnassaan tekee.
Lue artikkeli
Juha Siltala oli väärässä: Työelämä ei ole vain kurjistumassa
Tutkijat, kuten tunnettuna esimerkkinä Juha Siltala, ovat perinteisesti raportoineet jatkuvaa työelämän kurjistumista. Tutkimus on keskittynyt ongelmien esille nostamiseen ja erilaisten kuormittavien tekijöiden hallintaan, mikä on myös auttanut osaltaan tuki- ja liikuntaelinsairauksien työpaikkatapaturmien sekä ammattitautien saamista paremmin hallintaan. Lisäksi työelämän muutokset voivat myös voimaannuttaa työntekijöitä parempaan menestykseen.

Yrittäjä, näin vähennät YEL-vakuutusmaksusi verotuksessa
Yrittäjänä voit vähentää YEL-vakuutusmaksusi verotuksessa. Voit tehdä vähennyksen joko omassa, puolisosi tai yrityksesi verotuksessa. Se, mikä tapa kulloinkin kannattaa, riippuu esimerkiksi siitä, oletko toiminimiyrittäjä vai harjoitatko yritystoimintaa yhtiössä.

Nuoret naiset ovat koronakriisin kärsijöitä
Ilmariseen tuli taannoin eräältä toimittajalta yhteydenotto, jossa hän kaipasi tietoja koronakriisin vaikutuksista ikääntyneiden työllisyyteen. Lomautus- ja irtisanomisuutiset olivat juuri silloin näkyvästi uutisotsikoissa. Työuransa loppupuolella olevien asemasta työmarkkinoilla on mediassa maalailtu aika ajoin negatiiviseen sävyyn, joten toimittajan kysymys tähän nähden vaikutti johdonmukaiselta. Ehkäpä säästökuureilla olevien yritysten ensimmäisinä poislähtijöinä ovat ikääntyneet?
Lisää artikkeleja

Työkykyjohtamisen helpot kopit on jo otettu

Työkykyjohtamisen vuosi – tutustu teemoihin ja hyödynnä arjessa
Ilmarisen työkykyjohtamisen teemat tarjoavat tietoa, työkaluja ja asiantuntemusta suunnitelmalliseen työkykyjohtamiseen. Tutustu teemoihin, poimi parhaat vinkit ja hyödynnä niitä arjessa.

Pitkäkestoinen tuki auttaa mielenterveyskuntoutujaa takaisin työelämään

Aaltonen ja Pölönen: Tietojen vaihto tehostaisi kuntoutuksen toimijoiden yhteistyötä
Kuntoutuja joutuu liian usein viranomaisten viestinviejäksi omassa asiassaan. Työelämään paluuta on helpotettava kaikin tavoin, myös purkamalla hallinnollisia esteitä tiedonkululta, kirjoittajavat Kelan pääjohtaja Elli Aaltonen ja Ilmarisen toimitusjohtaja Jouko Pölönen.

Onko 500 euroa paljon vai vähän?

Marsiin pitäisi päästä, vaikka lapset eivät osaa lukea

Taksiyrittäjä: Osittainen vanhuuseläke tuo lisäansioita
Taksiyrittäjä Kari Rättö haki osittaisesta vanhuuseläkettä heti, kun hän täytti tarvittavat 61 vuotta. Hän pitää eläkettä erinomaisena mahdollisuutena pitkän työuran tehneille. Osittainen vanhuuseläke onkin varsin suosittua: sitä nostaa joka kymmenes ikärajan täyttänyt.

Työkykyjohtamisen hyödyt näkyvät, mutta tuloksia olisi saatavissa enemmänkin
Työkykyjohtamisen taso on parantunut yrityksissä yhdeksässä vuodessa. Henkilöstöön liittyvät asiat näkyvät kuitenkin yritysten strategialinjauksissa varsin vähän, selviää tuoreesta Henkilöstötuottavuuden johtaminen 2018 -tutkimuksesta.

Epäsosiaalisen median aika