Blogit ja artikkelit
Tervetuloa artikkeleiden ja blogien pariin.

Mitä vakuutuksia yrittäjänä tarvitsen?
Yrityksen perustamiseen ja yrittäjyyteen liittyy paljon uuden opettelua lähtien siitä, mitkä kaikki yrittäjän vakuutuksista ovat pakollisia. Vakuutusten on nimittäin syytä olla kunnossa, kun yritystoiminta alkaa.
Mitä vakuutuksia yrittäjänä tarvitsen?
Neuromoninaisuuden huomioiminen lisää hyvinvointia ja tuottavuutta
Neuromoninaisuus kuvaa ihmisten erilaisia kognitiivisia toimintatapoja. Koko väestömme sijoittuu neurodiversiteetin spektrille, jossa noin 70–80 prosenttia on neurotyypillisiä ja noin 20 prosenttia kuuluu neuroepätyypilliseen vähemmistöön. Tähän ryhmään kuuluvat esimerkiksi ADHD- ja autismikirjon henkilöt, dyslektikot ja muut erityispiirteitä omaavat yksilöt. Neuromoninaisuudella on oma vaikutuksensa myös työntekoomme, ja siihen miten osaamme toimia erilaisten ihmisten kanssa.

Työ voi kuormittaa kehoa ja lyhentää työuria – mutta sen ei tarvitsisi
Huomattava osa suomalaisista tekee fyysisesti raskasta työtä. He huolehtivat, että kauppojen hyllyissä on tavaraa ja toimittavat ne halutessamme kotiovellemme. He hoitavat vanhukset ja sairaat. He rakentavat meille taloja, siltoja ja teitä. Olemmeko unohtaneet, että näitä töitä keventämällä voimme pidentää työuria?

Saikkupäivä vai peittopäivä?
Sairauspoissaoloista 25–30 prosenttia on jotain muuta kuin sairastamista. Asiaa on vaikea tutkia, mutta tämä arvio on tullut vastaan eri yhteyksissä. Kun kuulin tämän ensimmäisen kerran, en ollut uskoa korviani. Sittemmin olen ajatellut, ettei se ehkä sittenkään ole mahdoton ajatus.
Lisää artikkeleja

Venyykö pomon spagaatti vielä ja onko lasi puoliksi tyhjä?
Vuosi 2020 oli esihenkilöille hankala. Venymistä vaadittiin ja tuli kasoittain uusia tehtäviä entisten vaatimusten päälle. Vuoden päätteeksi totesin, että moni esihenkilö tuntui olevan kovin väsynyt ja vailla tukea. Kevät 2021 tuntui olevan edelleen raskas, mutta kesän koittaessa ja koronan hellittäessä lisääntyi puhe normaaliin palaamisesta ja joku totesi, että vihdoin voisi alkaa itse höllätä. Kuten tiedämme, paluu normaaliin peruttiin myöhemmin.
Venyykö pomon spagaatti vielä ja onko lasi puoliksi tyhjä?
Ajankohtainen huominen – Vuoden suosituimmat blogit
Viime vuonna julkaisimme yli 50 blogia, jotka käsittelivät muun muassa eläkevakuuttamista, yrittämistä, työkykyjohtamista, kyberturvallisuutta, kuntoutusta ja taloutta. Kokosimme oheen vuoden 2021 suosituimpia blogeja. Kannattaa tutustua, jos joku jäi viime vuonna väliin!
Ajankohtainen huominen – Vuoden suosituimmat blogit
Ilmarisen digipolku – askeleet ja opit
Ilmarisessa on tehty vauhdikasta digimatkaa ja saavutettu oivia asioita. Valmennuspäällikkö Anu Ahlgren ja teknologia- ja kehitysjohtaja Mikko Lantto keskustelevat siitä, mitä kaikkea polun varrella on tullut vastaan.
Ilmarisen digipolku – askeleet ja opit
Kun pomo mahdollistaa päihdeongelman
Yhtä asiaa olen koko työterveyslääkärin urani ajan ihmetellyt. Tilastojen mukaan 47 prosenttia suomalaisista miehistä ja 25 prosenttia naisista käyttää liikaa alkoholia*. Tämän päälle tulevat muut päihteet. Silti kun olen kysynyt työterveydessä yritysten johdolta, miten päihdeasioita heillä hoidetaan, olen saanut kovin usein iloisen vastauksen: ”Onneksi meillä ei ole ollut sellaisia ongelmia.” Joko tilastot valehtelevat tai todella moni sulkee silmänsä.
Kun pomo mahdollistaa päihdeongelman
Ajankohtainen huominen – Vuoden kiinnostavimmat artikkelit
Viime vuonna julkaisimme taas kymmeniä kiinnostavia artikkeleita, jotka käsittelivät meille ja asiakkaillemme tärkeitä teemoja, kuten eläkevakuuttamista, yrittämistä, työkykyjohtamista ja taloutta. Kokosimme oheen vuoden 2021 suosituimpia artikkeleita. Kannattaa tutustua, jos joku jäi viime vuonna väliin!
Ajankohtainen huominen – Vuoden kiinnostavimmat artikkelit
Eläkejärjestelmän kehittäminen vaatii pitkäjänteistä yhteistyötä
Suomessa on viime aikoina käyty runsaasti keskustelua eläkkeistä ja eläkejärjestelmästä. Se on hyvä asia, koska eläketurva koskettaa tavalla tai toisella jokaista suomalaista, ja eläkejärjestelmän kehittämisessä tarvitaan laajaa yhteistyötä. Työeläkejärjestelmää on Suomessa kehitetty 1960-luvulta lähtien systemaattisesti ja pitkäjänteisesti työnantajien, työntekijöiden ja valtiovallan kolmikantayhteistyönä.
Eläkejärjestelmän kehittäminen vaatii pitkäjänteistä yhteistyötä
Vetovoimaisimman työelämän kumppanin rakentaminen jatkuu
Keväällä 2019 asetimme Ilmarisen strategiseksi tavoitteeksi olla vetovoimaisin työelämän kumppani – vastuullisesti sinua varten. Strategian toteuttaminen on edennyt hyvin kaikilla osa-alueilla. Ensimmäisen tavoitekauden päättyessä on hyvä summata mennyttä ja suunnata katse tulevaan.
Vetovoimaisimman työelämän kumppanin rakentaminen jatkuu
Ikäihmisten korttipelirinki pitää mielen pirteänä ja aivot aktiivisena
Ilmarisen tehtävänä on varmistaa, että asiakkaamme saavat työstään ansaitsemansa eläkkeen. Maksamme eläkkeitä yli 450 000 eläkeläiselle. Ilmarinen täyttää tällä viikolla 60 vuotta, ja juhlavuoden kunniaksi kävimme tervehtimässä ”lopputuotteestamme” nauttivia eläkeläisiä. Espoon perukoilta löytyi iloinen eläkeläisten korttirinki valmiina kertomaan kuulumisia.
Ikäihmisten korttipelirinki pitää mielen pirteänä ja aivot aktiivisena
Mistä tunnistaa työkykyisen organisaation?
Yksittäisen työntekijän työkyky on helpommin määriteltävissä kuin koko työyhteisön tai organisaation työkyky. Millainen on työkykyinen organisaatio ja mistä sen tunnistaa? Entä mikä on työyhteisön rooli työkykyjohtamisessa?
Mistä tunnistaa työkykyisen organisaation?