
Millainen on Ilmarisen pilvimatka?
Ilmarinen teki strategisen valinnan ja päätöksen hyödyntää enemmän pilvipalveluita kolmisen vuotta sitten. Mitä se tarkoittaa käytännössä? Miten asiakkaamme hyötyvät? Entä millaisia ovat Ilmarisen kehittämisen mallit ja mitä uutta oppia pilvimatka on tuonut? Näitä näkökulmia pohtivat videossa asiantuntijamme arkkitehtuuri ja tietoturva -osastoa johtava Teijo Peltoniemi ja johtava tekninen asiantuntija Sami Keskinen.
Ilmarisen kehittäminen lähtee aina asiakkaiden tarpeista ja se on hyvin liiketoimintavetoista. Pilvipalvelujen avulla asiakkaat pääsevät käyttämään entistä luotettavampia, skaalautuvampia, turvallisempia ja kustannustehokkaampia digitaalisia palveluita. Tuomme niitä asiakkaiden käyttöön erilaisten digitaalisten kanavien kautta ja monet palvelut toimivat pilvialustalla.
Sami Keskinen on pitkän linjan osaaja pilvipalveluissa. Onko Ilmarisen pilvimatka tuonut vielä uutta osaamista?
– Pilvipalveluiden parissa oppii koko ajan uutta ja se on myös välttämätöntä. Kehitys on niin vauhdikasta, että siinä joutuu koko ajan olemaan ajan hermolla ja opiskelemaan uusia asioita laaja-alaisesti. Itseään todella pääsee kehittämään. Heti saa myös soveltaa oppeja käytäntöön. Työskentelyssä korostuu vahvasti merkityksellisyys ja vastuullisuus yhteiskunnan toiminnan ja asiakkaiden kannalta.
Kehitystä tehdään Ilmarisessa liiketoimintavetoisesti moniosaajatiimeissä, joissa on mukana osaamista niin liiketoiminnan kuin teknologian ja kehittämisen puolelta. Yhteistyö on vahvaa. Opitaan toisiltaan, sparrataan ja haastetaan toinen toistaan.
Ilmarisen tapaan kehittää kuuluu myös Cloud Center of Excellence. Pilviosaamiskeskus ei pelkästään tue ja tarjoa apua pilveen liittyvissä asioissa, vaan myös laajemmin tukee liiketoimintaa ja kehitystä muissakin kuin pilveen liittyvissä teknologisissa asioissa ja valinnoissa.
Videossa Ilmarisen osastonjohtaja Teijo Peltoniemi, Digital Transformation & Cyber Security ja johtava tekninen asiantuntija Sami Keskinen keskustelevat Ilmarisen pilvimatkasta.
Lue lisää
Lisää aiheesta

Neuromoninaisuuden huomioiminen lisää hyvinvointia ja tuottavuutta
Neuromoninaisuus kuvaa ihmisten erilaisia kognitiivisia toimintatapoja. Koko väestömme sijoittuu neurodiversiteetin spektrille, jossa noin 70–80 prosenttia on neurotyypillisiä ja noin 20 prosenttia kuuluu neuroepätyypilliseen vähemmistöön. Tähän ryhmään kuuluvat esimerkiksi ADHD- ja autismikirjon henkilöt, dyslektikot ja muut erityispiirteitä omaavat yksilöt. Neuromoninaisuudella on oma vaikutuksensa myös työntekoomme, ja siihen miten osaamme toimia erilaisten ihmisten kanssa.

Työnantaja, palkkaatko kesätyöntekijöitä? Muista kausityöntekijöiden eläketurva
Pitääkö kesäapulainen tai -tuuraajakin eläkevakuuttaa? Kun tietyt reunaehdot täyttyvät, vastaus on kyllä. Lisäksi sinun tulee ilmoittaa kausityöntekijöille maksamasi palkat tulorekisteriin.

Mikä ihmeen vakuutuspalkka?
Vakuutuspalkka tarkoittaa palkkaa, joka määritellään ulkomailla työskentelevälle työntekijälle. Se takaa, että työntekijä saa Suomen tasoa vastaavan työeläkkeen, vaikka työskentelisi maailman toisella puolella.