Blogit ja artikkelit
Tervetuloa artikkeleiden ja blogien pariin.

Työelämä nähdään usein uhkana mielenterveydelle, mutta voisiko asia olla päinvastoin? – Katso video
Mielenterveydestä ja työelämästä keskustellaan paljon, mutta usein uhkakuvien kautta. Mielenterveyspoissaolot ovat lisääntyneet erityisesti nuorten keskuudessa. Mistä tämä johtuu? Miten työelämää voitaisiin kehittää niin, että työ olisi hyväksi mielenterveydelle? Muun muassa näitä kysymyksiä pohdimme Ajankohtainen huominen -videolla.
Työelämä nähdään usein uhkana mielenterveydelle, mutta voisiko asia olla päinvastoin? – Katso video
Jäädäkö ansaitulle eläkkeelle vai jatkaako töissä?
Eläkkeelle siirtyminen voi olla yhdelle iloinen sekä merkittävä elämänvaihe siinä missä toiselle tuntua menetykseltä. Kaikille se kuitenkin merkitsee pitkän työuran tai yrittäjyyden päättymistä ja avaa oven uudelle vapaudelle sekä mahdollisuuksille.

Täsmätyökykyisenä täsmätöihin?
On kulunut lähes kolme vuotta siitä, kun Ilmarisen johtaja Kari-Pekka Martimo julkaisi blogin Osittain vai riittävän työkykyinen. Ajatus täsmätyökyvystä toi erityisryhmien työllistymisen kentälle uuden ja positiivisen tavan tarkastella osatyökykyisten henkilöiden työ- ja työllistymiskykyä. Idean julkistus sattui juuri koronapandemian alussa. Mitä kuuluu täsmätyökyvylle ja täsmätyöllistymiselle nyt?

Miten ottaa eläke puheeksi?
Omannäköinen eläkeaika -tietoiskuissamme on yhtenä aiheena tänä vuonna ollut, miten työnantajat ja esihenkilöt voisivat nostaa eläkkeelle siirtymisen osaksi keskusteluita mahdollisimman fiksusti.
Lisää artikkeleja

Kesätyöntekijöiden perehdytys on työelämän oppia
Ilmarisessa on taas apuna joukko uutteria kesälomasijaisia. Kesätyöntekijän työt käynnistyvät vauhdilla, kun perehdytys tehdään huolella. Samalla välittyy myös yleistä työelämätietoa.

Asiakaspalvelun etulinja kesti koronan paineen
Koronavirus iski maaliskuussa Suomen talouteen ja terveyteen salaman lailla. Ilmarisen asiakaspalvelussa puhelimet soivat, sähköposti lauloi ja chatti täyttyi. Ensiksi meihin ottivat yhteyttä yrittäjät ja sitten yritysten edustajat. Asiakaspalveluvalmentaja Jari Matveisen mukaan hankalasta tilanteesta huolimatta asiakkaiden auttamisessa on onnistuttu hyvin.

Lasia voi kierrättää loputtomasti ja säästää siten luonnonvaroja ja energiaa – mutta miksi niin ei tehdä?
Kiertotalouden käytännöt vaativat suunnittelua ja tekemistä, mutta pienentävät kustannuksia pidemmällä aikavälillä – sekä kiinteistön omistajalle että ympäristölle. Miksi kiertotalous ja materiaalien kiertäminen ei ole vielä osa kaikkea rakentamista ja purkamista?

DNA:lla työntekijän tuottavuus ei ole itseisarvo – tärkeintä on työn ja muun elämän yhteensovittaminen
DNA palkittiin vuonna 2019 Suomen parhaana työpaikkana suurten yritysten sarjassa. Mistä työntekijöiden hyvinvointi ja työkyky DNA:lla rakentuu? Entä miten työntekijöiden työkykyä on tuettu korona-aikana?

Pandemia muutti työelämää – rakennetaan yhdessä luottamusta uuteen arkeen
Kulunut kevät on ollut monessa mielessä poikkeuksellinen. Tällä hetkellä näyttää siltä, että tehokkaiden rajoitustoimien seurauksena koronavirusepidemia on taittunut niin meillä Suomessa kuin muuallakin Euroopassa, ja katseet ovat kääntyneet talouksien asteittaiseen avaamiseen. Tämä tulee todella tarpeeseen sillä jokainen viikko eristystä ja sulkutoimia lisää kustannuksia ja myös inhimillistä kärsimystä, kun velkakuorma kasvaa, yrityksiä kaatuu, ihmisiä joutuu lomautetuksi tai työttömäksi ja eristäytymisen sosiaaliset ongelmat pahenevat.

HJK:n Aki Riihilahti taklaa koronavirusta
Koronavirus iski lujaa monelle toimialalle ravintoloista vähittäiskauppaan. Ammattiurheilu on yksi monista rajusti koronan rajoituksista kärsineistä aloista. Pandemia keskeytti eri lajit ja vähintään siirsi usean sarjan aloitusta. Helsingin jalkapalloklubi HJK:n toimitusjohtaja Aki Riihilahti tekee kaikkensa taklatakseen viruksen vaikutusta ja pitääkseen seuran toimintakykyisenä.

Goforella tuetaan vahvasti henkilöstön itseohjautuvuutta ja kehittymistä
Kuudensadan goforelaisen ikä, elämäntilanteet ja työuran vaiheet vaihtelevat. Osa arvostaa tasaista kahdeksasta neljään työtä, osa haluaa tehdä töitä vapaammassa rytmissä. Miten henkilöstön työkykyä tuetaan Goforella työuran eri vaiheissa?

Nuoret, ruuhkavuosissa elävät ja konkarit – miten tukea työkykyä työuran eri vaiheissa?
Työuraan mahtuu monenlaisia vaiheita. Työelämään tuleva nuori kaipaa todennäköisesti erilaista tukea kuin ruuhkavuosia elävä tai työuran loppuvaiheessa oleva. Se haastaa myös työkyvyn johtamista. Miten tukea työkykyä eri elämäntilanteissa ja työuran vaiheissa?

Täsmätoimilla tuloksia työkykyjohtamisessa
Mitä tarkemmin työkykyriskiin vaikuttavat tekijät tunnistetaan, sitä varmemmin saadaan vaikuttavia tuloksia aikaan. Entä miten valita vaikuttavimmat toimet?