Artikkelit

Miten tulevaisuuden työkykyä johdetaan?

Millaisia ovat työkykyjohtamisen parhaat käytännöt ja miten ne saa osaksi arjen johtamista? Uusimmassa Ajankohtainen huominen -lähetyksessä aiheesta keskustelevat Solitan HR-johtaja Terhi Jaakonsaari ja Ilmarisen asiantuntijapsykologi Simo Levanto.

– Työkykyjohtamista ei pitäisi nähdä irrallisena asiana, vaan osana koko organisaation johtamista. Kun puhumme ihmisistä, asiakkaista ja liiketoiminnasta samassa lauseessa ja saman pöydän ääressä, olemme oikeiden asioiden äärellä, Solitan HR-johtaja Terhi Jaakonsaari kuvailee.

– Meidän pitäisi ajatella työtä, ihmistä ja hyvinvointia kokonaisuutena. Eivät ne ole pois toisiltaan. Hyvinvoiva ihminen on hyvinvoiva niin työssä kuin kotona, Jaakonsaari jatkaa.

– Työn pitäisi olla oikeastaan hyväksi meille, kun olosuhteet ovat kunnossa, Simo Levanto täydentää.

Kenen vastuulla tämä sitten on?

– Työpaikoilla pitää huolehtia siitä, että edellytykset ovat kunnossa. Pitää mahdollistaa se, että ihminen voi voida hyvin. Mutta lopultahan vastuu on kaikilla meillä itsellämme. Työpaikoilla luodaan edellytykset, mutta meidän pitää osata yksilönä hyödyntää tarjottuja mahdollisuuksia, Jaakonsaari sanoo.

Solitan Terhi Jaakonsaari oli yksi Ilmarisen Tulevaisuuden laboratorio -projektin osallistujista. Tulevaisuuden laboratoriossa Ilmarisen ja sen asiakasyritysten asiantuntijat tarkastelivat työkykyjohtamisen hyviä käytäntöjä ja sitä, miten ne on saatu osaksi arjen johtamista.

Katso video 

Lue lisää: 

Lisää aiheesta

Artikkelit 16.5.2024

VeliMarkissa ammattitaitoa pidetään yllä oppimisympäristön kursseilla – ”Harva on synnynnäinen esihenkilö”

VeliMarkissa henkilöstöasioita hoidetaan pienellä porukalla, ja siksi työntekijöiden työkyvyn ylläpitämiseen on otettu avuksi Ilmarisen tarjoamia työkykypalveluita. Nyt henkilöstöjohtaja ja esihenkilöt pysyvät paremmin ajan tasalla esimerkiksi työntekijöiden kuormittuneisuudesta ja voimavaroista. Oppimisympäristö antaa yrityksessä tukea ja turvaa ammatilliseen osaamiseen.

VeliMarkissa ammattitaitoa pidetään yllä oppimisympäristön kursseilla – ”Harva on synnynnäinen esihenkilö”

Artikkelit 18.4.2024

Via Tribunalin ”yhden hengen HR-osaston” tukena ovat Ilmarisen työkykypalvelut

Napolilaisista pizzoistaan tunnetussa Via Tribunalissa työntekijöiden työkyvystä huolehtiminen on tärkeää. Nuoressa ja pienessä yrityksessä Ilmarisen kyselyt ja oppimisympäristö ovat HR-päällikkö Hanna Rauhalan tukena työvireen seuraamisessa ja esihenkilötyön kehittämisessä. Henkilöstöhallinnon tiimin paikkaa on täyttänyt Rauhalalle Oma asiantuntija -palvelu, jossa hän on voinut puhua yhteistä ”HR-kieltä” toisen ammattilaisen kanssa.

Via Tribunalin ”yhden hengen HR-osaston” tukena ovat Ilmarisen työkykypalvelut
Lisää ajankohtaisia artikkeleita