Työeläkeote kertoo työhistoriasi ja eläkekertymäsi

Eläkkeesi kertymistä voit seurata työeläkeotteestasi. Työeläkeotteesi kertoo, mistä työsuhteista, yrittäjyydestä ja etuuksista sinulle on kertynyt eläkettä ja kuinka paljon.

Kuka saa työeläkeotteen?

Saat työeläkeotteen, kun asut Suomessa ja olet 17–69-vuotias työntekijä tai yrittäjä. Jos olet työelämässä, näet työeläkeotteeltasi koko työhistoriasi, ansiotietosi ja eläkekertymäsi. Jos olet jo eläkkeellä, sinulle ei enää lähetetä työeläkeotetta, mutta voit katsoa OmaEläke-palvelussa viimeisen viiden vuoden työskentely- ja ansiotiedot.

Työeläkeotteellasi on rahanarvoista tietoa. Suosittelemme, että tarkastat työeläkeotteesi säännöllisesti. Löydät työeläkeotteen OmaEläke-palvelusta.


Saat työeläkeotteesi siitä työeläkevakuutusyhtiöstä, jossa työnantajasi on vakuuttanut sinut tällä hetkellä tai jossa olet yrittäjänä vakuuttanut itsesi. Jos et tällä hetkellä työskentele, saat työeläkeotteesi siitä eläkeyhtiöstä, jossa olit viimeksi vakuutettuna.

Valitse sähköinen asiointi ja luovu paperisesta työeläkeotteesta

Voit valita sähköisen asioinnin OmaEläke-palvelussa antamalla siihen suostumuksen. Kun teet valinnan, emme lähetä sinulle enää paperisena työeläkeotetta. Sähköinen asiointi on helppo, turvallinen ja ympäristöä säästävä tapa pysyä ajan tasalla omista eläke- tai kuntoutusasioista.

Valinta kannattaa tehdä, sillä

 • sähköiseltä eläkeotteelta näet koko työhistoriasi, paperiselta ainoastaan kuluvan sekä kuuden viimeisen vuoden tiedot
 • valinnan jälkeen emme enää lähetä sinulle paperista työeläkeotetta, joten säästyt monisivuisen eläkeotteen arkistoinnilta tai tuhoamiselta tietoturvallisesti.
 1. Jos et ole ottanut käyttöösi sähköistä eläkeotetta, etkä ole käynyt tarkastamassa sitä OmaEläke-palvelussa, saat meiltä paperisen eläkeotteen joka kolmas vuosi. Kun olet täyttänyt 59 vuotta, saat sen joka vuosi. Lähettämisvuosi riippuu syntymäkuukaudestasi. Katso alla olevasta taulukosta lähetysajat.

  Syntymäkuukausi Työeläkeotteen lähettämisvuosi
  Tammi-huhtikuu 2022
  Touko-elokuu 2023
  Syys-joulukuu 2024

   

  Paperinen työeläkeote muuttuu 2022 alkaen

  Postitse lähettämämme paperinen työeläkeote sisältää tiedot vain kuluvalta sekä kuudelta edelliseltä vuodelta. OmaEläke-palvelussa verkossa voit tarkastella edelleen koko työhistoriaasi.

Tarkasta kertyneen eläkkeesi tiedot tarkasti

On omalla vastuullasi tarkastaa säännöllisesti, että työeläkeotteesi sisältää kaikki ne työsuhteet, yritystoiminnan ja palkattomat etuudet, joista sinulle on kertynyt eläkettä.

Mitä jos huomaan virheen työeläkeotteessa?

Jos huomaat eläkeotteesi työsuhteissa korjattavaa, ota ensin yhteyttä työnantajaasi. Työnantaja ilmoittaa muutokset tulorekisteriin, josta ne päivittyvät työeläkeotteellesi.

Jos korjaukset koskevat vuotta 2018 tai sitä aikaisempia vuosia, tee korjauspyyntö OmaEläke-palvelussa, niin lähestymme kyseistä työnantajaa puolestasi.

Jos puutteet koskevat yli 6 vuotta vanhoja tietoja, tarvitsemme sinulta työsopimuksen, työtodistuksen, palkkakuitin tai jonkin muun kirjallisen selvityksen yhteydenottoamme varten. Kyseisen dokumentin perusteella voimme osoittaa työnantajallesi, että tietosi vaativat korjaamista. Mitä kattavamman aineiston pystyt meille toimittamaan, sitä varmemmin saamme pitkältäkin ajalta kuntoon tiedot, jotka vaikuttavat eläketurvaasi.

OmaEläke-palvelun työeläkeotteltasi näet

 • mistä työansioistasi ja yrittäjätoiminnastasi
  sinulle on kertynyt eläkettä
 • mistä tutkinnoista ja palkattomista etuuksista
  sinulle on kertynyt eläkettä
 • kuinka paljon sinulle on kertynyt eläkettä.

OmaEläke-palvelun työeläkeotteeltasi et näe

 • ulkomailla vakuutettua työskentelyä  
 • mahdollista vapaaehtoista eläketurvaasi 
 • mahdollisen kansaneläkkeesi määrää.