APUA TYÖHÖNPALAAMISEEN – LAADI KUNTOUTUSSUUNNITELMA TYÖVALMENTAJAN AVULLA

Ilmarisen yhteistyöverkostoon kuuluvat kuntoutuksen palveluntuottajat tarjoavat työvalmentajan ohjausapua kuntoutussuunnitelman laadintaan valtakunnallisesti. Työvalmentajat ovat erikoistuneita urasuunnitteluun ja ammatilliseen ohjaukseen.

Milloin työvalmentaja avuksi?

Olet saanut Ilmarisesta myönteisen päätöksen oikeudesta ammatilliseen kuntoutukseen, mutta tarvitset apua terveydentilallesi sopivan uuden urapolun löytämiseen.

Mitä työvalmentaja tekee?

Sinulle henkilökohtaisesti nimetty työvalmentaja auttaa kartoittamaan sinulle soveltuvia työtehtäviä. Työvalmentaja myös auttaa työkokeilupaikan etsimisessä ja selvittää tarpeen mukaan erilaisia ammatillisen koulutuksen vaihtoehtoja.

Miten saan itselleni henkilökohtaisen työvalmentajan?

Jos tarvitset henkilökohtaisen työvalmentajan apua, ota yhteyttä sinulle nimettyyn Ilmarisen kuntoutusasiantuntijaan, jonka yhteystiedot löydät saamastasi ammatillisen kuntoutuksen ennakkopäätöksestä.

Miten kuntoutussuunnitelman laadinta etenee työvalmentajan kanssa?

Sovittuasi Ilmarisen kuntoutusasiantuntijan kanssa työvalmentajalle ohjaamisesta, Ilmarisen yhteistyöverkostoon kuuluva työvalmentaja ottaa sinuun yhteyttä noin viikon sisällä ja sovitte ensimmäisen tapaamisen. Ensimmäinen tapaaminen alkaa alkuhaastattelulla, jossa työvalmentaja kartoittaa ammatillista osaamistasi, koulutustaustaa, työkokemusta, terveydentilaasi sekä työskentelyä rajoittavia tekijöitä. Lisäksi pääset keskustelemaan työvalmentajan kanssa omista ammatillisen kiinnostuksesi kohteista ja työvalmentaja käy kanssasi läpi ammatillisen kuntoutuksen mahdollisuuksia.

Alkuhaastattelun jälkeen tapaamisten määrä sovitaan kanssasi yksilöllisesti. Koko prosessin tavoitteena on löytää sinun terveydentilallesi soveltuva uusi urapolku, jonka avulla sinun on mahdollista jatkaa työelämässä. Työvalmentaja tukee sinua uuden urapolun suunnittelussa, mutta myös oma aktiivisuutesi on tärkeää, jotta ohjausprosessin aikana syntyy juuri sinulle tarkoituksenmukainen ammatillinen suunnitelma.

Työvalmentajasi on linkki Ilmariseen

Työvalmentaja on yhteydessä Ilmarisessa sinulle nimettyyn kuntoutusasiantuntijaan ja tekee ehdotuksen teidän yhdessä laatimastanne kuntoutussuunnitelmasta.  

Kustannukset ja toimeentulo työvalmentajan ohjauksen aikana

Sinulle ei aiheudu työvalmentajan tapaamisista kustannuksia ja työvalmentajan luona käynneistä aiheutuneet matkakulut korvataan. Lue lisätietoja matkakorvausten hakemisesta. Kun teet ammatillista suunnitelmaa yhdessä työvalmentajan kanssa toimeentulonasi voi olla palkkatulo, sairauspäiväraha, työttömyyskorvaus tai kuntoutustuki eli määräaikainen työkyvyttömyyseläke. Ilmarinen maksaa kuntoutusrahaa vasta sen jälkeen, kun aloitat esimerkiksi työkokeilun tai koulutuksen. Kuntoutusrahasi määrän voit arvioida laskurillamme (vaatii tunnistautumisen).

Tutustu Ilmarisen työvalmentajan palveluita tarjoavaan yhteistyöverkostoon