Tiedote 2.9.2016

Aurinkovoimala Ilmarisen katolla käynnistyi - parhaimmillaan neljännes talon sähköstä saadaan auringosta

Ilmarisen pääkonttorin katolle on valmistunut Helsingin suurin kiinteistökohtainen aurinkovoimala. Ensimmäisen toimintaviikkonsa aikana voimala on tuottanut sähköä runsaat neljä megawattituntia.

– Sähköntuotanto on lähtenyt hyvin käyntiin, vaikka ensimmäisen toimintaviikon sää on ollut syksyisen vaihteleva. Parhaimmillaan aurinkoisina päivinä voimalan huipputeho on 236 kilowattia, jolla katetaan noin neljännes kiinteistön sähköntarpeesta, sanoo johtaja Esko Torsti Ilmarisesta.

Voimalan arvioitu vuosituotto on noin 210 MWh, joka on 5,5 prosenttia kiinteistön kokonaiskulutuksesta. Määrä vastaa yli kymmenen sähkölämmitteisen omakotitalon vuosikulutusta.

Helsingin Ruoholahdessa sijaitsevan toimitalon katolle asennettiin 748 aurinkopaneelia, jotka otettiin käyttöön 26. elokuuta. Älykkään aurinkosähköjärjestelmän on toimittanut ja rakentanut suomalainen Solnet Green Energy Oy. Voimalan tuotantoa on mahdollista seuranta reaaliaikaisesti eri päätelaitteilla ja toimitalon aulassa sijaitsevilla näyttötauluilla.

Seurantaohjelma kertoo myös aurinkosähkön tuottamisella säästyneet hiilidioksidipäästöt. Ensimmäisen tuotantoviikon aikana hiilidioksidipäästöt vähenivät noin kaksi tonnia, mikä vastaa yli kuuden täysikasvuisen puun sitomaa hiilidioksidimäärää.

– Sijoittamalla omaan aurinkovoimalaan Ilmarinen haluaa vauhdittaa uusiutuvan energian hyödyntämistä ja vähentää kasvihuonepäästöjä sekä näyttää esimerkkiä ilmastotalkoissa, Torsti sanoo.

Aurinkoenergian käyttöönottoa selvitetään vastaisuudessa myös muissa Ilmarisen omistamissa kiinteistöissä.

– Hajautettu energiantuotanto on nykypäivää ja se tulee lisääntymään jatkossa, uskoo Torsti.

Ilmastonmuutoksen hillintä on Ilmariselle keskeinen teema. Kaikessa uudisrakennuttamisessa selvitetään rakennuksen elinkaarenaikainen hiilijalanjälki. Ilmastoriskit ja -mahdollisuudet otetaan huomioon sijoituspäätöksiä tehtäessä.

Aurinkovoimalainvestoinnin vuosituotoksi on laskettu noin 7,5 prosenttia ja järjestelmän arvioidaan maksavan itsensä takaisin noin kymmenessä vuodessa.

Lisätietoja:

Esko Torsti, johtaja, listaamattomat sijoitukset, Ilmarinen, p. 050 629 42

 

Ajankohtaista

Uutinen 3.3.2021

Varsinainen yhtiökokous 2021

Keskinäisen Eläkevakuutusyhtiön Ilmarisen varsinainen yhtiökokous pidetään torstaina 25.3.2021 klo 9.00 alkaen osoitteessa Porkkalankatu 1, Helsinki.

Varsinainen yhtiökokous 2021

Tiedote 2.3.2021

Ilmarisen hallitukseen uusia jäseniä, hallintoneuvoston puheenjohtajaksi Ilkka Hämälä

Ilmarisen hallituksen uusiksi jäseniksi on valittu STTK:n viestinnästä ja HR:sta vastaava johtaja Marja-Liisa Rajakangas, Kesko Oyj:n talous- ja rahoitusjohtaja Jukka Erlund sekä Keskisuomalainen Oyj:n konsernijohtaja Vesa-Pekka Kangaskorpi. Ilmarisen hallintoneuvosto päätti nimityksistä kokouksessaan 2.3.2021.

Ilmarisen hallitukseen uusia jäseniä, hallintoneuvoston puheenjohtajaksi Ilkka Hämälä

Uutinen 25.2.2021

Suomen Aktiivisin Työpaikka -sertifikaatti Ilmariselle

Olympiakomitea on myöntänyt Ilmariselle Suomen aktiivisin työpaikka -sertifikaatin. Suomen Aktiivisin Työpaikka -sertifikaatti on tunnustus hyvin hoidetusta henkilöstöliikunnasta. Kartoituksen tuloksia hyödynnetään henkilöstön liikkumisen ja hyvinvoinnin kehittämisessä.

Suomen Aktiivisin Työpaikka -sertifikaatti Ilmariselle
Lisää uutisia ja tiedotteita