Sokos Hotel Presidentin majoitushuone.
Tiedote 5.10.2018

Hotelli Presidentin mittava peruskorjaus onnistui hyvällä yhteistyöllä

Historiallinen hotelli Original Sokos Hotel Presidentti päivitettiin nykyaikaan mittavassa peruskorjauksessa, jonka teetti kiinteistön omistava Ilmarinen ja toteutti rakennusyhtiö Peab. Urakka toteutettiin niin, että hotelli palveli asiakkaitaan koko kaksi ja puoli vuotta kestäneen saneerauksen ajan.

Hotelli Presidentti on Suomen suurimpia hotelleja ja kuuluu olennaisesti Helsingin kaupunkikuvaan. Sen vihkivät käyttöön vuonna 1980 presidentti Urho Kekkonen ja pääministeri Mauno Koivisto. Suomen presidenttien kuvarivistö komeilee hotellin seinällä vielä nytkin, kun Suomen lähihistorian eri vaiheista muistuttava merkkirakennus on saanut mittavassa saneerauksessa tätä päivää henkivän ilmeen.

Hotellin saneerauksen teetti kiinteistön omistaja, suurimpana Keskinäinen Eläkevakuutusyhtiö Ilmarinen, ja toteutti Rakennusyhtiö Peab. Lähes 500 huonetta sekä hotellin aula- ja kokoustilat ja ravintola uusittiin siten, että jopa kolme neljäsosaa huoneista oli koko ajan asiakkaiden käytössä.

– Moni hotellivieras antoi spontaania palautetta, että urakka ei häirinnyt heidän vierailuaan. Tiedotimme saneerauksesta avoimesti, ja jos asiakas halusi vaihtaa hotellia, hänellä oli siihen mahdollisuus, Original Sokos Hotel Presidentin johtaja Hannele Laurila sanoo.

Hotellin koko ajan jatkunut toiminta toi rakennuttajalle lisähaastetta, ja vuonna 2016 alkanut urakka toteutettiin kahden vuoden aikana neljässä vaiheessa. Työmaalla työskenteli 60–100 rakennustyöntekijää päivittäin. Hotellin sisällä edettiin putkitöiden vuoksi pystysuunnassa ja jokaisesta kerroksesta työstettiin yksi lohko kerrallaan.

–Kevyemmässä pintaremontissa olisimme edenneet kerros kerrallaan. Nyt myös viemärit, vedet ja ilmastointi uusittiin täysin ja siksi etenimme pystysuunnassa", Peabin aluejohtaja Marko Rinkinen kertoo.

Peruskorjauksen aikana kiinteistöön tehtiin mittava ilmanvaihdon perusparannus. Ilmanvaihtokoneet ja ilmanvaihdon runkokanavisto uusittiin kokonaan, osin uusiin kuiluihin. Myös rakennuksen kellaritiloissa sijaitsevan pysäköintilaitoksen pinnat uusittiin.

Ennen urakan aloittamista Peab teki muutaman mallihuoneen, jotka havainnollistivat sekä urakoitsijalle että tilaajalle, miltä lopputulos näyttää. Uudistuksen konseptisuunnittelu on Paola Suhosen ja Ivana Helsingin käsialaa, sisustussuunnittelusta vastasi suunnittelutoimisto KOKO3 Oy.

Myös Ilmarisen kiinteistöpäällikkö Heikki Niemi on tyytyväinen lopputulokseen.

–Osapuolten hyvä yhteistyö ja laadukas työn jälki olivat urakan onnistumisessa avainasemassa.

Peruskorjauksen kokonaiskustannukset suunnittelutöineen olivat noin 30 miljoonaa euroa.

Lisätiedot:

Rakennusyhtiö Peab, alueyksikkö Etelä-Suomi Aluejohtaja Marko Rinkinen, marko.rinkinen@peab.fi P. 040 767 6160

Keskinäinen Eläkevakuutusyhtiö Ilmarinen Kiinteistöpäällikkö Heikki Niemi, heikki.niemi@ilmarinen.fi P. 050 577 9288

Ajankohtaista

Uutinen 11.8.2022

Pohjoismaisen suurten sijoittajien vaikuttajayhteistyön kestävän vedenkäytön vaikuttamisprosessi eteni – vuosikertomus 2021 julkaistu

Pohjoismaisten eläkesijoittajien The Nordic Engagement Cooperation -vaikuttajayhteistyö (NEC) jatkoi vuonna 2021 työtään sijoituskohteiden kestävän vedenkäytön ja ruoantuotannon edistämiseksi. Uuden NEC 2.0 -yhteistyön tavoitteena on keskittyä erityisesti ihmisoikeusasioihin entistä syvällisemmän dialogin kautta.

Pohjoismaisen suurten sijoittajien vaikuttajayhteistyön kestävän vedenkäytön vaikuttamisprosessi eteni – vuosikertomus 2021 julkaistu
Lisää uutisia ja tiedotteita