Tiedote 26.10.2018

Ilmarinen sijoitti toimistokiinteistöön Luxemburgissa

Ilmarinen on laajentanut kiinteistösijoituksiaan Luxemburgiin. Kaupan jälkeen Ilmarinen omistaa puolet pääkaupunkiin valmistuvasta uudesta toimistokiinteistöstä.

Alter Domus -niminen kiinteistö sijaitsee suositulla Cloche d’Or -toimistoalueella. Kiinteistössä on 11 kerrosta ja vuokrattava pinta-ala on noin 11 700 neliömetriä. Kiinteistö on kokonaisuudessaan vuokrattu Alter Domus -nimiselle sijoitushallinnointiin erikoistuneelle yhtiölle.

– Tänä syksynä valmistuva Alter Domus on rakennettu korkeaan laatutasoon. Tilat ovat modernit, muuntojoustavat ja ympäristötehokkaat, mistä on osoituksena BREEAM Very Good -tason sertifikaatti, sanoo Ilmarisen kansainvälisten kiinteistösijoitusten päällikkö Mikko Antila.

Toisena omistajana kiinteistössä on ranskalainen institutionaalinen sijoittaja ja kiinteistön hallinnoinnista tulee vastaamaan saksalainen Hannover Leasing Investment GmbH. Molempien toimijoiden kanssa Ilmarisella on aiempaa yhteistyötä kiinteistösijoituksissa Euroopassa.

Kiinteistösalkun kansainvälisen hajautuksen kasvattaminen on osa Ilmarisen sijoitusstrategiaa. Nyt hankittava toimistokiinteistö on Ilmarisen ensimmäinen suora kiinteistösijoitus Luxemburgiin. Ilmarisella on ennestään sijoituksia toimistokiinteistöihin Saksassa, Belgiassa, Hollannissa, Isossa-Britanniassa ja Yhdysvalloissa.

 

Lisätietoja

Mikko Antila, kansainvälisten kiinteistösijoitusten päällikkö, p. 050 577 9066

Ajankohtaista

Uutinen 20.10.2021

Mitä työnantajan tulee tietää vuoden 2022 työeläkemaksuista?

Työeläkemaksujen keskimääräinen taso nousee 0,45 prosenttiyksikköä vuonna 2022. Korotuksen tarpeesta sovittiin jo aiemmin, kun TyEL-maksuihin annettiin koronahelpotuksia. Asiakashyvitysten taso puolestaan palautuu entiselleen. Työeläkevakuutusyhtiöiden laskuperustehakemus on lähtenyt Sosiaali- ja terveysministeriön käsiteltäväksi, ja ministeriö vahvistaa maksuprosentit marraskuussa.

Mitä työnantajan tulee tietää vuoden 2022 työeläkemaksuista?

Tiedote 15.10.2021

Ilmarisen suhdanneindeksi: Työntekijämäärän nousu jatkuu – osalla toimialoista työntekijäpulaa

Työntekijämäärä nousi syyskuussa Ilmarisen suhdanneindeksiin kuuluvissa yrityksissä 0,4 prosenttia vuoden takaiseen verrattuna. Syyskuu oli viides peräkkäinen kuukausi, jolloin työntekijämäärä jatkoi kasvuaan. Positiivinen kehitys näkyi erityisesti tietotekniikan ja viestinnän sekä henkilöstövuokrauksen aloilla. Näillä toimialoilla esiintyykin jo haasteita työvoiman saatavuudessa tietyissä työtehtävissä. Alueellisessa vertailussa vahvin kehitys oli Etelä-Suomessa, jossa työntekijöiden määrä lisääntyi noin puolitoista prosenttia.

Ilmarisen suhdanneindeksi: Työntekijämäärän nousu jatkuu – osalla toimialoista työntekijäpulaa
Lisää uutisia ja tiedotteita