Tiedote 26.10.2018

Ilmarinen sijoitti toimistokiinteistöön Luxemburgissa

Ilmarinen on laajentanut kiinteistösijoituksiaan Luxemburgiin. Kaupan jälkeen Ilmarinen omistaa puolet pääkaupunkiin valmistuvasta uudesta toimistokiinteistöstä.

Alter Domus -niminen kiinteistö sijaitsee suositulla Cloche d’Or -toimistoalueella. Kiinteistössä on 11 kerrosta ja vuokrattava pinta-ala on noin 11 700 neliömetriä. Kiinteistö on kokonaisuudessaan vuokrattu Alter Domus -nimiselle sijoitushallinnointiin erikoistuneelle yhtiölle.

– Tänä syksynä valmistuva Alter Domus on rakennettu korkeaan laatutasoon. Tilat ovat modernit, muuntojoustavat ja ympäristötehokkaat, mistä on osoituksena BREEAM Very Good -tason sertifikaatti, sanoo Ilmarisen kansainvälisten kiinteistösijoitusten päällikkö Mikko Antila.

Toisena omistajana kiinteistössä on ranskalainen institutionaalinen sijoittaja ja kiinteistön hallinnoinnista tulee vastaamaan saksalainen Hannover Leasing Investment GmbH. Molempien toimijoiden kanssa Ilmarisella on aiempaa yhteistyötä kiinteistösijoituksissa Euroopassa.

Kiinteistösalkun kansainvälisen hajautuksen kasvattaminen on osa Ilmarisen sijoitusstrategiaa. Nyt hankittava toimistokiinteistö on Ilmarisen ensimmäinen suora kiinteistösijoitus Luxemburgiin. Ilmarisella on ennestään sijoituksia toimistokiinteistöihin Saksassa, Belgiassa, Hollannissa, Isossa-Britanniassa ja Yhdysvalloissa.

 

Lisätietoja

Mikko Antila, kansainvälisten kiinteistösijoitusten päällikkö, p. 050 577 9066

Ajankohtaista

Uutinen 13.7.2021

Ilmarisen omistus laski Nurminen Logistics Oyj:ssä

Ilmarinen on käyttänyt hybridilainasopimuksen mukaista vaihto-oikeutta ja merkinnyt osakeannissa Nurminen Logistics Oyj:n uusia osakkeita. Tämän järjestelyn toteuduttua Ilmarisen omistus osakkeiden kautta on noussut aiemmasta 11,83%:sta 15,12%:iin. Aikaisemmin Ilmarisen kokonaisomistus osakkeiden ja rahoitusvälineiden kautta oli 16,46%. Koska Ilmarisella ei ole enää omistusta rahoitusvälineiden kautta, yhteenlaskettu omistusosuus osakkeista ja äänistä on järjestelyn myötä laskenut 16,46%:sta 15,12%:iin.

Ilmarisen omistus laski Nurminen Logistics Oyj:ssä
Lisää uutisia ja tiedotteita