Tiedote 26.10.2018

Ilmarinen sijoitti toimistokiinteistöön Luxemburgissa

Ilmarinen on laajentanut kiinteistösijoituksiaan Luxemburgiin. Kaupan jälkeen Ilmarinen omistaa puolet pääkaupunkiin valmistuvasta uudesta toimistokiinteistöstä.

Alter Domus -niminen kiinteistö sijaitsee suositulla Cloche d’Or -toimistoalueella. Kiinteistössä on 11 kerrosta ja vuokrattava pinta-ala on noin 11 700 neliömetriä. Kiinteistö on kokonaisuudessaan vuokrattu Alter Domus -nimiselle sijoitushallinnointiin erikoistuneelle yhtiölle.

– Tänä syksynä valmistuva Alter Domus on rakennettu korkeaan laatutasoon. Tilat ovat modernit, muuntojoustavat ja ympäristötehokkaat, mistä on osoituksena BREEAM Very Good -tason sertifikaatti, sanoo Ilmarisen kansainvälisten kiinteistösijoitusten päällikkö Mikko Antila.

Toisena omistajana kiinteistössä on ranskalainen institutionaalinen sijoittaja ja kiinteistön hallinnoinnista tulee vastaamaan saksalainen Hannover Leasing Investment GmbH. Molempien toimijoiden kanssa Ilmarisella on aiempaa yhteistyötä kiinteistösijoituksissa Euroopassa.

Kiinteistösalkun kansainvälisen hajautuksen kasvattaminen on osa Ilmarisen sijoitusstrategiaa. Nyt hankittava toimistokiinteistö on Ilmarisen ensimmäinen suora kiinteistösijoitus Luxemburgiin. Ilmarisella on ennestään sijoituksia toimistokiinteistöihin Saksassa, Belgiassa, Hollannissa, Isossa-Britanniassa ja Yhdysvalloissa.

 

Lisätietoja

Mikko Antila, kansainvälisten kiinteistösijoitusten päällikkö, p. 050 577 9066

Ajankohtaista

Tiedote 26.4.2024

Ilmarisen sijoitustuotto 3,2 prosenttia, ja tehokkuus parani edelleen

Työeläkeyhtiö Ilmarisen sijoitusten tuotto oli tammi–maaliskuussa 3,2 prosenttia. Yhtiön kustannustehokkuus parani edelleen vakuutusmaksutulon kasvaessa ja eläketurvan tuottamiseen tarvittavien hoitokulujen laskiessa. – Olemme jatkaneet menestyksekkäästi Ilmarisen strategian toteuttamista ja kasvattaneet tuottavuuttamme viimeisten kuuden vuoden aikana merkittävästi, toteaa Ilmarisen toimitusjohtaja Jouko Pölönen.

Ilmarisen sijoitustuotto 3,2 prosenttia, ja tehokkuus parani edelleen

Tiedote 24.4.2024

Työkyvyttömyydessä iso vaihtelu toimialoittain – uusi indeksi tarjoaa ennusteita ja tilannetietoa

Työkyvyttömyyseläkkeiden määrässä on jopa nelinkertainen ero eri toimialojen välillä. Fyysisesti kuormittavilla aloilla työuraa uhkaavat todennäköisemmin tuki- ja liikuntaelinten sairaudet, kun taas asiantuntija-aloilla mielenterveyden häiriöt ovat yleisin syy pysyvään työkyvyttömyyteen. Tiedot selviävät Ilmarisen uudesta työkyvyttömyyseläkeindeksistä.

Työkyvyttömyydessä iso vaihtelu toimialoittain – uusi indeksi tarjoaa ennusteita ja tilannetietoa

Tiedote 15.4.2024

Ilmarisen uudistettu suhdanneindeksi: Työntekijämäärän lasku voimistui

Työntekijämäärä laski maaliskuussa Ilmarisen suhdanneindeksiin kuuluvissa yrityksissä -2,9 prosenttia vuoden takaiseen verrattuna. Seuratuista toimialoista eniten laskivat henkilöstövuokraus sekä rakentaminen. Alueellisesti tarkasteltuna työntekijämäärä laski joka puolella Suomea. Uudistettuun suhdanneindeksiin mukaan laskettavat toimialat kattavat nyt valtaosan yksityisestä sektorista.

Ilmarisen uudistettu suhdanneindeksi: Työntekijämäärän lasku voimistui
Lisää uutisia ja tiedotteita