Uutinen 23.3.2018

EU:n tietosuoja-asetus GDPR ei edellytä erillisiä sopimuksia työnantajan ja Ilmarisen välillä

Uusi EU:n tietosuoja-asetus GDPR astuu voimaan 25. toukokuuta 2018, jolloin nykyinen kansallinen henkilötietolaki lakkaa. Tietosuoja-asetus vaikuttaa käytäntöihin, joilla henkilötietoja käsitellään. Se ei kuitenkaan vaikuta asiakkaan ja Ilmarisen väliseen sopimussuhteeseen: asiakassuhteessa ei siten tarvitse tehdä erillisiä sopimuksia henkilötietojen käsittelystä.

Ilmarinen on tietosuoja-asetuksen mukaan lakisääteistä työntekijän työeläketurvaa (TyEL) hoitaessaan Julkisuuslain 4 § 2 momentin tarkoittama julkista tehtävää hoitava yhteisö, joka käyttää julkista valtaa. Tätä tehtävää hoitaessaan Ilmarinen rinnastuu esimerkiksi verottajaan.

Vakuutuksenottajalla on velvollisuus luovuttaa työntekijöitä koskevat tiedot llmariselle TyEL-vakuutuksen toimeenpanoa varten. TyEL-vakuutusta hoitaessaan llmarinen toimii siten henkilötietolain ja jatkossa EU:n tietosuoja-asetuksen tarkoittamana rekisterinpitäjänä ja llmarista koskevat lainsäädännön mukaiset rekisterinpitäjää koskevat velvoitteet. llmarinen ei TyEL-vakuutusta hoitavana työeläkeyhtiönä ole vakuutuksenottajan tietojen käsittelijä. Näistä syistä johtuen ei asiakassuhteessamme tarvitse tehdä erillisiä sopimuksia tietojen käsittelystä.

EU:n tietosuoja-asetuksen tavoitteena on luoda ensimmäistä kertaa kaikkiin EU-maihin yhtenäinen säännöstö henkilötietojen käsittelystä. Asetuksessa kerrotaan, millaisia oikeuksia meillä kaikilla on omiin henkilötietoihimme sekä millaisia vastuita niiden keruuseen ja käsittelyyn liittyy. Ilmarinen on käsitellyt henkilötietoja vastuullisesti jo ennen EU:n uutta tietosuoja-asetusta. EU:n uusi tietosuoja-asetus muuttaa osittain henkilötietojen käsittelyä Ilmarisessa.

Lue lisää GDPR:n vaikutuksesta Ilmarisen toimintaan

Ajankohtaista

Uutinen 25.2.2021

Suomen Aktiivisin Työpaikka -sertifikaatti Ilmariselle

Olympiakomitea on myöntänyt Ilmariselle Suomen aktiivisin työpaikka -sertifikaatin. Suomen Aktiivisin Työpaikka -sertifikaatti on tunnustus hyvin hoidetusta henkilöstöliikunnasta. Kartoituksen tuloksia hyödynnetään henkilöstön liikkumisen ja hyvinvoinnin kehittämisessä.

Lue uutinen

Tiedote 11.2.2021

Ilmarisen tilinpäätös 2020: Vakavaraisuus vahvistui entisestään koronakriisistä huolimatta, tehokkuus parani merkittävästi

Ilmarisen sijoitukset tuottivat 7,1 prosenttia koronakriisin heiluttaessa markkinoita. Sijoitusvarallisuuden arvo nousi ennätystasolle yli 53 miljardiin euroon ja vakavaraisuus vahvistui. Hoitokulut laskivat 9 prosenttia.

Lue uutinen

Tiedote 11.2.2021

Ilmarinens bokslut 2020: Solvensen stärktes ytterligare trots coronakrisen, effektiviteten förbättrades avsevärt

Ilmarinens placeringar avkastade 7,1 procent då coronakrisen orsakade fluktuationer på marknaden. Placeringstillgångarnas värde steg till rekordhög nivå över 53 miljarder euro och solvensen stärktes. Omkostnaderna sjönk med 9 procent.

Lue uutinen
Lisää uutisia ja tiedotteita