Uutinen 23.3.2018

EU:n tietosuoja-asetus GDPR ei edellytä erillisiä sopimuksia työnantajan ja Ilmarisen välillä

Uusi EU:n tietosuoja-asetus GDPR astuu voimaan 25. toukokuuta 2018, jolloin nykyinen kansallinen henkilötietolaki lakkaa. Tietosuoja-asetus vaikuttaa käytäntöihin, joilla henkilötietoja käsitellään. Se ei kuitenkaan vaikuta asiakkaan ja Ilmarisen väliseen sopimussuhteeseen: asiakassuhteessa ei siten tarvitse tehdä erillisiä sopimuksia henkilötietojen käsittelystä.

Ilmarinen on tietosuoja-asetuksen mukaan lakisääteistä työntekijän työeläketurvaa (TyEL) hoitaessaan Julkisuuslain 4 § 2 momentin tarkoittama julkista tehtävää hoitava yhteisö, joka käyttää julkista valtaa. Tätä tehtävää hoitaessaan Ilmarinen rinnastuu esimerkiksi verottajaan.

Vakuutuksenottajalla on velvollisuus luovuttaa työntekijöitä koskevat tiedot llmariselle TyEL-vakuutuksen toimeenpanoa varten. TyEL-vakuutusta hoitaessaan llmarinen toimii siten henkilötietolain ja jatkossa EU:n tietosuoja-asetuksen tarkoittamana rekisterinpitäjänä ja llmarista koskevat lainsäädännön mukaiset rekisterinpitäjää koskevat velvoitteet. llmarinen ei TyEL-vakuutusta hoitavana työeläkeyhtiönä ole vakuutuksenottajan tietojen käsittelijä. Näistä syistä johtuen ei asiakassuhteessamme tarvitse tehdä erillisiä sopimuksia tietojen käsittelystä.

EU:n tietosuoja-asetuksen tavoitteena on luoda ensimmäistä kertaa kaikkiin EU-maihin yhtenäinen säännöstö henkilötietojen käsittelystä. Asetuksessa kerrotaan, millaisia oikeuksia meillä kaikilla on omiin henkilötietoihimme sekä millaisia vastuita niiden keruuseen ja käsittelyyn liittyy. Ilmarinen on käsitellyt henkilötietoja vastuullisesti jo ennen EU:n uutta tietosuoja-asetusta. EU:n uusi tietosuoja-asetus muuttaa osittain henkilötietojen käsittelyä Ilmarisessa.

Lue lisää GDPR:n vaikutuksesta Ilmarisen toimintaan

Ajankohtaista

Uutinen 7.5.2021

Miten työsuhdepolkupyörästä ja -matkalipusta maksetaan TyEL-maksua?

Kesän lähestyessä moni asiakkaistamme pohtii työsuhdepolkupyörän ja -matkalipun tarjoamista työsuhde-etuna. Polkupyörien ja matkalippujen mahdollistaminen lisää henkilöstön hyvinvointia ja on konkreettinen, luontoa säästävä vastuullisuusteko työnantajalta. Työsuhdepolkupyöriä koskevat säädökset ovat muuttuneet vuoden 2021 alusta lähtien. Työsuhdepolkupyörä on verovapaa luontaisetu 1 200 euroon asti vuodessa, ja työsuhdematkalippu 3 400 euroon asti vuodessa. Mutta mitä työnantajan tulee tietää TyEL-maksuista?

Miten työsuhdepolkupyörästä ja -matkalipusta maksetaan TyEL-maksua?

Tiedote 30.4.2021

Ilmarisen osavuosiraportti 1.1.–31.3.2021: Sijoitukset tuottivat 4,8 prosenttia, vakavaraisuus ja nettoasiakashankinta vahvistuivat

Ilmarisen sijoitussalkun tuotto oli +4,8 % (-7,5 %) eli 2,5 mrd. euroa osakemarkkinoiden positiivisen kehityksen myötä. Sijoitusten markkina-arvo nousi 55,4 (53,3) miljardiin euroon. Sijoitusten pitkän aikavälin keskituotto oli 6,0 prosenttia. Tämä vastaa 4,5 prosentin reaalituottoa.

Ilmarisen osavuosiraportti 1.1.–31.3.2021: Sijoitukset tuottivat 4,8 prosenttia, vakavaraisuus ja nettoasiakashankinta vahvistuivat

Tiedote 30.4.2021

Ilmarinens delårsrapport 1.1–31.3.2021: Placeringarna avkastade 4,8 procent, solvensen och kundanskaffningen netto förbättrades

Ilmarinens placeringsportfölj avkastade +4,8 procent (-7,5 %), dvs. 2,5 miljarder euro tack vare den positiva utvecklingen på aktiemarknaden. Placeringarnas marknadsvärde steg till 55,4 (53,3) miljarder euro. Den långfristiga medelavkastningen på placeringarna var 6,0 procent, vilket motsvarar en realavkastning på 4,5 procent.

Ilmarinens delårsrapport 1.1–31.3.2021: Placeringarna avkastade 4,8 procent, solvensen och kundanskaffningen netto förbättrades
Lisää uutisia ja tiedotteita