Taivas ja rakennuksen lasi-ikkunat, kuvituskuva.
Uutinen 14.10.2019

Tule mukaan ulkomaantyön seminaariin!

Työnantaja vakuuttaa työntekijänsä ja yrittäjä itsensä myös Suomen rajojen ulkopuolella. Mutta miten Suomeen tulevan työntekijän eläkevakuuttaminen ja sosiaaliturva hoidetaan?

Kun työeläkevakuutus on kunnossa, niin ulkomaillakin tehdystä työstä kertyy eläkettä. Se, mistä maasta eläketurva hankitaan, riippuu kahdesta asiasta: työsuhteen kestosta ja työskentelymaasta. Mutta miten Suomeen tulevan työntekijän eläkevakuuttaminen ja sosiaaliturva hoidetaan? Entä miten Suomeen tulevan työntekijän tiedot ilmoitetaan tulorekisteriin?

Tervetuloa päivittämään tietosi kansainvälisistä työskentelytilanteista Ilmarisen Ulkomaantyön seminaariin. Päivän aikana saat kattavan tietopaketin ulkomailta tulevan työntekijän eläketurvasta, verotuksesta ja Kelan asumisperusteisesta sosiaaliturvasta. Lisäksi käsittelemme seminaarissa myös tulorekisteriä sekä erilaisia kansainvälisiä työskentelytilanteita.

Seminaarissa puhuvat alan asiantuntijat Ilmarisesta, Kelalta, Eläketurvakeskuksesta, PwC:ltä ja Verohallinnosta.

 

Tutustu ohjelmaan ja ilmoittaudu mukaan

Ajankohtaista

Ilmarisen toimitilarakennus ulkoa, kuvituskuva.

Tiedote 15.2.2021

Ilmarisen suhdanneindeksi: Työntekijämäärä laskussa – alueelliset erot kasvoivat

Työntekijämäärä laski Ilmarisen suhdanneindeksiin kuuluvissa yrityksissä tammikuussa lähes kuusi prosenttia vuoden takaiseen verrattuna. Suurin pudotus oli majoitus- ja ravitsemusalalla, missä vähennystä tuli noin -28 prosenttia. Pohjois-Suomessa matkatoimistojen ja -järjestäjien työntekijämäärä laski jopa noin -70 prosenttia.

Lue uutinen

Uutinen 3.2.2021

Tunnetko eläketurvasi? Askarruttaako lähestyvä eläke? Vastauksia tarjoilee virtuaalinen eläkeinfo 26.2.

Eläke on huomisen toimeentuloa, joka syntyy tämän päivän työstä. Siksi omasta eläkkeestään kannattaa kiinnostua ajoissa.

Lue uutinen

Uutinen 13.1.2021

Avtal mellan EU och Storbritannien – inverkan på sociala tryggheten klargörs ännu

Europeiska kommissionen och Storbritannien slutförde förhandlingarna om den framtida relationen och undertecknade avtalet 30.12.2020.

Lue uutinen
Lisää uutisia ja tiedotteita