Taivas ja rakennuksen lasi-ikkunat, kuvituskuva.
Uutinen 14.10.2019

Tule mukaan ulkomaantyön seminaariin!

Työnantaja vakuuttaa työntekijänsä ja yrittäjä itsensä myös Suomen rajojen ulkopuolella. Mutta miten Suomeen tulevan työntekijän eläkevakuuttaminen ja sosiaaliturva hoidetaan?

Kun työeläkevakuutus on kunnossa, niin ulkomaillakin tehdystä työstä kertyy eläkettä. Se, mistä maasta eläketurva hankitaan, riippuu kahdesta asiasta: työsuhteen kestosta ja työskentelymaasta. Mutta miten Suomeen tulevan työntekijän eläkevakuuttaminen ja sosiaaliturva hoidetaan? Entä miten Suomeen tulevan työntekijän tiedot ilmoitetaan tulorekisteriin?

Tervetuloa päivittämään tietosi kansainvälisistä työskentelytilanteista Ilmarisen Ulkomaantyön seminaariin. Päivän aikana saat kattavan tietopaketin ulkomailta tulevan työntekijän eläketurvasta, verotuksesta ja Kelan asumisperusteisesta sosiaaliturvasta. Lisäksi käsittelemme seminaarissa myös tulorekisteriä sekä erilaisia kansainvälisiä työskentelytilanteita.

Seminaarissa puhuvat alan asiantuntijat Ilmarisesta, Kelalta, Eläketurvakeskuksesta, PwC:ltä ja Verohallinnosta.

 

Tutustu ja ilmoittaudu mukaan

ilmarinen.fi/tapahtumat

Ajankohtaista

Uutinen 20.10.2021

Mitä työnantajan tulee tietää vuoden 2022 työeläkemaksuista?

Työeläkemaksujen keskimääräinen taso nousee 0,45 prosenttiyksikköä vuonna 2022. Korotuksen tarpeesta sovittiin jo aiemmin, kun TyEL-maksuihin annettiin koronahelpotuksia. Asiakashyvitysten taso puolestaan palautuu entiselleen. Työeläkevakuutusyhtiöiden laskuperustehakemus on lähtenyt Sosiaali- ja terveysministeriön käsiteltäväksi, ja ministeriö vahvistaa maksuprosentit marraskuussa.

Mitä työnantajan tulee tietää vuoden 2022 työeläkemaksuista?

Uutinen 6.10.2021

Työeläkemaksut vuonna 2022

Työmarkkinoiden keskusjärjestöt ovat sopineet ehdotuksesta vuoden 2022 yksityisalojen työeläkevakuutusmaksuksi. Sosiaali- ja terveysministeriö vahvistaa myöhemmin työeläkevakuutusmaksun perusteet työeläkevakuutusyhtiöiden hakemuksesta.

Työeläkemaksut vuonna 2022
Lisää uutisia ja tiedotteita