Ilmarisen toimitilarakennus ulkoa, kuvituskuva.
Uutinen 31.3.2020

Vakuutusehdot muuttuvat takaisinlainauksen osalta

Sosiaali- ja terveysministeriö on vahvistanut työeläkeyhtiöiden hakeman TyEL:n vakuutusehtomuutoksen takaisinlainauksen ehtojen tarkennuksista.

Vakuutusehtojen mukaan työeläkeyhtiö on voinut rajoittaa takaisinlainausta vakavaraisuutensa varmistamiseksi. Tähän säännökseen on lisätty mahdollisuus rajoittaa takaisinlainausta myös maksuvalmiuden turvaamiseksi. Samassa yhteydessä ehtoihin lisättiin laina-ajan pituus vaikuttamaan takaisinlainan koron korkomarginaalin määräytymiseen. 

Ehtomuutos tulee voimaan 1.4.2020 ja se on voimassa toistaiseksi koskien uusia myönnettäviä lainoja. Säännös on tarkoitettu käytettäväksi tarvittaessa, jotta eläkkeiden maksu pystytään turvaamaan myös poikkeusoloissa, kuten koronakriisi. 

Vakuutusehdot löydät täältä.

Ajankohtaista

Ilmarisen toimitilarakennus ulkoa, kuvituskuva.

Tiedote 15.2.2021

Ilmarisen suhdanneindeksi: Työntekijämäärä laskussa – alueelliset erot kasvoivat

Työntekijämäärä laski Ilmarisen suhdanneindeksiin kuuluvissa yrityksissä tammikuussa lähes kuusi prosenttia vuoden takaiseen verrattuna. Suurin pudotus oli majoitus- ja ravitsemusalalla, missä vähennystä tuli noin -28 prosenttia. Pohjois-Suomessa matkatoimistojen ja -järjestäjien työntekijämäärä laski jopa noin -70 prosenttia.

Ilmarisen suhdanneindeksi: Työntekijämäärä laskussa – alueelliset erot kasvoivat
Lisää uutisia ja tiedotteita