Ilmarisen toimitilarakennus ulkoa, kuvituskuva.
Uutinen 31.3.2020

Vakuutusehdot muuttuvat takaisinlainauksen osalta

Sosiaali- ja terveysministeriö on vahvistanut työeläkeyhtiöiden hakeman TyEL:n vakuutusehtomuutoksen takaisinlainauksen ehtojen tarkennuksista.

Vakuutusehtojen mukaan työeläkeyhtiö on voinut rajoittaa takaisinlainausta vakavaraisuutensa varmistamiseksi. Tähän säännökseen on lisätty mahdollisuus rajoittaa takaisinlainausta myös maksuvalmiuden turvaamiseksi. Samassa yhteydessä ehtoihin lisättiin laina-ajan pituus vaikuttamaan takaisinlainan koron korkomarginaalin määräytymiseen. 

Ehtomuutos tulee voimaan 1.4.2020 ja se on voimassa toistaiseksi koskien uusia myönnettäviä lainoja. Säännös on tarkoitettu käytettäväksi tarvittaessa, jotta eläkkeiden maksu pystytään turvaamaan myös poikkeusoloissa, kuten koronakriisi. 

Vakuutusehdot löydät täältä.

Ajankohtaista

Uutinen 7.5.2021

Miten työsuhdepolkupyörästä ja -matkalipusta maksetaan TyEL-maksua?

Kesän lähestyessä moni asiakkaistamme pohtii työsuhdepolkupyörän ja -matkalipun tarjoamista työsuhde-etuna. Polkupyörien ja matkalippujen mahdollistaminen lisää henkilöstön hyvinvointia ja on konkreettinen, luontoa säästävä vastuullisuusteko työnantajalta. Työsuhdepolkupyöriä koskevat säädökset ovat muuttuneet vuoden 2021 alusta lähtien. Työsuhdepolkupyörä on verovapaa luontaisetu 1 200 euroon asti vuodessa, ja työsuhdematkalippu 3 400 euroon asti vuodessa. Mutta mitä työnantajan tulee tietää TyEL-maksuista?

Miten työsuhdepolkupyörästä ja -matkalipusta maksetaan TyEL-maksua?
Lisää uutisia ja tiedotteita