Ilmarisen toimitilarakennus ulkoa, kuvituskuva.
Uutinen 31.3.2020

Vakuutusehdot muuttuvat takaisinlainauksen osalta

Sosiaali- ja terveysministeriö on vahvistanut työeläkeyhtiöiden hakeman TyEL:n vakuutusehtomuutoksen takaisinlainauksen ehtojen tarkennuksista.

Vakuutusehtojen mukaan työeläkeyhtiö on voinut rajoittaa takaisinlainausta vakavaraisuutensa varmistamiseksi. Tähän säännökseen on lisätty mahdollisuus rajoittaa takaisinlainausta myös maksuvalmiuden turvaamiseksi. Samassa yhteydessä ehtoihin lisättiin laina-ajan pituus vaikuttamaan takaisinlainan koron korkomarginaalin määräytymiseen. 

Ehtomuutos tulee voimaan 1.4.2020 ja se on voimassa toistaiseksi koskien uusia myönnettäviä lainoja. Säännös on tarkoitettu käytettäväksi tarvittaessa, jotta eläkkeiden maksu pystytään turvaamaan myös poikkeusoloissa, kuten koronakriisi. 

Vakuutusehdot löydät täältä.

Ajankohtaista

Tiedote 15.9.2022

Ilmarisen suhdanneindeksi: Työntekijämäärän kasvu jatkuu – ainoastaan rakentaminen laskusuunnassa

Työntekijämäärä nousi elokuussa Ilmarisen suhdanneindeksiin kuuluvissa yrityksissä lähes kolme prosenttia vuoden takaiseen verrattuna. Työntekijämäärä on jatkanut kasvuaan nyt jo puolentoista vuoden ajan. Toimialoista vahvimmin kehittyivät henkilöstövuokraus sekä majoitus- ja ravitsemusala. Ainoastaan rakentaminen oli laskussa.

Ilmarisen suhdanneindeksi: Työntekijämäärän kasvu jatkuu – ainoastaan rakentaminen laskusuunnassa
Lisää uutisia ja tiedotteita