Töölönlahdenkatu 3 toimistorakennus ulkoa.
Tiedote 16.2.2018

Ilmarinen myy toimistokiinteistön Töölönlahdella

Ilmarinen on myynyt Helsingin keskustassa päärautatieaseman vieressä sijaitsevan toimistorakennuksen Deka Immobilien -yhtiön kiinteistörahastolle. Kyseessä on Suomen suurin yksittäinen toimistokiinteistön kauppa.

Osoitteessa Töölönlahdenkatu 3 sijaitseva toimistorakennus on valmistunut vuonna 2014 ja sen vuokrattava pinta-ala on noin 15 800 neliömetriä. Toimistorakennukselle on myönnetty LEED kultatason sertifikaatti, ja se tarjoaa ensiluokkaiset tilat keskeisellä paikalla julkisen liikenteen solmukohdassa.

Kiinteistö on täyteen vuokrattu. Päävuokralaisena toimii KPMG:n Suomen pääkonttori, joka kattaa noin 60 prosenttia vuokrattavasta pinta-alasta. Kohteessa on KPMG:n lisäksi 13 muuta vuokralaista, joiden joukossa muun muassa Barona Group, Electronic Arts sekä Nokian Renkaat.

Kauppahinta on noin 190 miljoonaa euroa. Volyymiltaan tehty kauppa on suurin Suomen markkinoilla koskaan tehty yksittäisen toimistokohteen transaktio.

– Töölönlahden alueesta on kehittynyt moderni ja haluttu toimistoalue, joka on laajentanut Helsingin kaupallista keskusta pohjoiseen. Ilmariseen vuodenvaihteessa sulautunut Etera on ollut kehittämässä aluetta vuodesta 2009 alkaen. Olemme tyytyväisiä, että kiinteistön uudeksi omistajaksi tulee arvostettu kansainvälinen kiinteistösijoittaja Deka Immobilien, joka varmasti jatkaa kiinteistön kehittämistä edelleen. Ilmarinen on jatkossakin merkittävä kiinteistönomistaja Helsingin ydinkeskustan kiinteistömarkkinassa, sanoo salkunhoitaja Kenneth Nyman Ilmarisen kiinteistösijoituksista.

Lisätietoja:

Kenneth Nyman, Ilmarinen, p. 040 843 3272

Ajankohtaista

Tiedote 26.4.2024

Ilmarisen sijoitustuotto 3,2 prosenttia, ja tehokkuus parani edelleen

Työeläkeyhtiö Ilmarisen sijoitusten tuotto oli tammi–maaliskuussa 3,2 prosenttia. Yhtiön kustannustehokkuus parani edelleen vakuutusmaksutulon kasvaessa ja eläketurvan tuottamiseen tarvittavien hoitokulujen laskiessa. – Olemme jatkaneet menestyksekkäästi Ilmarisen strategian toteuttamista ja kasvattaneet tuottavuuttamme viimeisten kuuden vuoden aikana merkittävästi, toteaa Ilmarisen toimitusjohtaja Jouko Pölönen.

Ilmarisen sijoitustuotto 3,2 prosenttia, ja tehokkuus parani edelleen

Uutinen 12.4.2024

Ilmarisen suhdanneindeksi laajenee kattamaan valtaosan yksityisestä sektorista

Ilmarisen vuodesta 2013 asti julkaisema suhdanneindeksi tarjoaa ajantasaista tietoa kansantalouden kehityksestä. Indeksi kuvaa yritysten työntekijämäärän muutosta edellisvuoteen verrattuna. Nyt suhdanneindeksiin mukaan laskettavat toimialat laajentuvat kattamaan valtaosan yksityisestä sektorista.

Ilmarisen suhdanneindeksi laajenee kattamaan valtaosan yksityisestä sektorista
Lisää uutisia ja tiedotteita