Artikkelit

Parempi Vire oli menestys Musti & Mirrin työyhteisössä

Työkykyä ja -hyvinvointia tukeva Parempi Vire -sovellus hitsasi Musti & Mirri Oy:n fyysisesti erillään olevat työntekijät tiiviimmäksi työyhteisöksi.

Musti & Mirri Groupin Käpylässä sijaitseva toimisto on eläinystävän paratiisi. Aamuisin paikalle tassuttelevat myös karvaiset työkaverit, ja päivän aikana työtiloissa saattaakin oleskella jopa 15 toimistokoiraa. Karvakuonot ovat paitsi työntekijöiden rakkaita lemmikkejä ja uutuustuotteiden innokkaita testaajia, myös tärkeä tekijä työilmapiirin kohottamisessa.

Vuoden 2017 alusta työilmapiiriä on nostanut myös toinen merkittävä tekijä: Parempi Vire -mobiilisovellus, jonka tavoite on tukea työkykyä ja työntekijän hyvinvointia.

– Työntekijöidemme keski-ikä on 29 vuotta, minkä vuoksi mobiilisovellus tuntui luontevalta tavalta osallistaa porukkaa, jolle älylaitteet ovat jo valmiiksi tuttu osa arkea, Musti & Mirri Oy:n HR-päällikkö Kati Talasto kertoo.

Talasto uskoo, että työhyvinvointiin kannattaakin satsata työntekijöiden näköisellä tavalla.

Sovellus motivoi yhteisen tekemisen äärelle

Mobiilisovellus oli yritykselle sopiva valinta myös toisesta syystä: kun myymälöitä on jopa 120 kappaletta ympäri Suomen, on yhteistä tekemistä haastavaa keksiä. Sovelluksen avulla kaikki työntekijät ja toimipisteet oli mahdollista osallistaa yhteisen tekemisen äärelle.

– Meillä on aina ollut hyvä yhdessä tekemisen meininki. Pelkillä liikuntaseteleillä on kuitenkin haastavaa saada porukkaa tekemään asioita yhdessä ja liikuntapäivät ovat lokaaleja tapahtumia. Mobiilisovellusta voi käyttää kuka tahansa, missä tahansa, Talasto sanoo.

Parempi Vire -sovellus tarjosi myös mahdollisuuden aktivoitua tiimeissä, mikä tuki yhteisöllistä tekemistä. Sovelluksessa voi Facebookin tavoin kutsua kaveriksi, kommentoida ja tykätä toisten toiminnoista.

– Tiimistä saa aina erilailla tukea tekemiseen. Sovellus kannustaa kehumaan ja kiittämään työkaveria, mikä parantaa työilmapiiriä, Talasto sanoo.

Musti & Mirrin työntekijöiden keskinäinen kannustusten määrä sovelluksessa onkin ollut päätähuimaava: parissa kuukaudessa kannustuksia oli sadellut lähes 60 000 kappaletta.

Kampanjat kannustavat kovempiin tuloksiin

Parempi Vire -kokeilu oli menestys ja sovellus tuli jäädäkseen. Mutta kuinka pitää porukka aktiivisena, kun uutuudenviehätys hiipuu? Talaston mukaan vastaus piilee säännöllisissä kampanjoissa.

– Olemme nimenomaan hakeneet parempaa virettä kampanjoiden kautta. Palkitsemme sovelluksen käyttäjiä jokaisen kampanjan yhteydessä. Se on sopinut kilpailuhenkiselle mutta yhteisölliselle organisaatiollemme hyvin, Talasto sanoo.

Palkintoina on tarjottu esimerkiksi liikuntapäiviä tai tuotepalkintoja, kuten sykemittaria tai urheiluvälineinä, ja niitä on voinut saada niin liikuntapisteiden kuin kannustamisen määrästä.

– Aiomme jatkaa 4–6 viikon mittaisten kampanjoiden toteuttamista. Jatkossa aiomme keskittää kampanjoiden fokusta entistä tarkemmin esimerkiksi suoraan liikuntaan tai hyvinvointiin, Talasto sanoo.

Myös nuorten työntekijöiden hyvinvointiin tulee satsata

Musti & Mirrin työntekijät ovat keski-iältään nuoria, aktiivisia eläinharrastajia. Kannattaako jo valmiiksi aktiivista elämäntyyliä toteuttavien työntekijöihin hyvinvointiin sitten satsata? Talaston mielestä vastaus on selvä:

– Vaikka työyhteisössämme on harrastuneisuutensa puolesta jo valmiiksi aktiivista porukkaa, on työhyvinvointiin satsaaminen ehdottoman tärkeää.

Hektinen asiakaspalvelu ja fyysisesti raskas työ vaativat hyvää kuntoa ja keinoja palautua. Talasto uskoo, että työntekijöiden hyvinvointi on myös suorassa suhteessa asiakaspalvelun laatuun.

– Meillä on aina ollut hyvä työ- ja asiakastyytyväisyys. Se kertoo varmasti jo jotain, Talasto toteaa.

Katin vinkit Parempi vire -sovelluksen käyttöön

 1. Tähtää tarpeeksi korkealle. Haasta työntekijöitä ja aseta tavoitteet tarpeeksi korkealle jo alusta lähtien. Porukan motivaatio ja innostus yllätti, ja jouduimme nostamaan ensimmäistä tavoitettamme jo kampanjan puolivälissä. Kannattaa lähteä kunnianhimoisesti liikkeelle!
 2. Motivoi palkinnoilla. Kun palkinnot ovat mieluisia, haastaa se käyttäjiä tavoittelemaan niitä entistä kunnianhimoisemmin.
 3. Paranna yhteishenkeä muodostamalla tiimejä. Sovelluksessa voi seurata myös pelkkää omaa kehitystä, mutta tiimeissä työskentelemällä kaverista saa tukea ja toisten kannustamisesta tulee hyvä mieli puolin toisin.
 4. Osallistukaa johtoa myöten. Kun koko organisaatio lähtee innolla mukaan yhteiseen juttuun, voi oppia tutustakin työkaverista uusia asioita.
 5. Panosta kampanjoihin. Ilman kampanjoita alkuinnostus voi helposti lopahtaa, mutta yksittäiset kampanjat ja tavoitteet pitävät mielenkiinnon yllä. Älä kuitenkaan venytä kampanjoita liian pitkiksi: 4–6 viikkoa on meillä ollut toimiva kampanja-aika.

Parempi vire on hauska tapa satsata työyhteisön hyvinvointiin

 • Ilmarisen ja H2H Performancen älypuhelimissa toimiva työkyky- ja kokonaishyvinvointipalvelu.
 • Tukee kokonaisvaltaista hyvinvointia ja terveellisiä elämäntapoja.
 • Palvelun sisältö muotoutuu yksilöllisesti, teemat vaihtuvat neljä kertaa vuodessa.
 • Mahdollisuus yhteisölliseen ja yksityiseen käyttöön.
 • Asiantuntijoiden laatimat vinkit ja harjoitusohjelmat sisältyvät palveluun.
 • Tarjoaa työnantajalle yleisnäkymän henkilöstön kokonaisvaltaisesta hyvinvoinnista. Helppo seurata työkyvyn kehittymistä yhteisötason raporteilla.
 • Kuuluu Ilmarisen asiakkaiden asiakasetuihin.
 • Helppo ottaa käyttöön, eikä vaadi suuria hallinnollisia toimenpiteitä.
 • Tutustu ja ota käyttöön: ilmarinen.fi/parempivire

Musti ja Mirri

Musti ja Mirri on vuonna 1988 Tampereella perustettu lemmikkieläintarvikkeiden erikoisliike. Liikkeitä on jo 119 ympäri Suomen, minkä lisäksi yritys on laajentanut toimintaansa myös Ruotsiin ja Norjaan. Musti ja Mirri on Suomen – ja Pohjoismaiden – suurin lemmikkieläintarvikeketju, joka työllistää noin 1400 työntekijää.

Lisää aiheesta

Artikkelit 27.2.2024

Edelleen ilmassa – Työkaverit ja mielekäs työ saavat seniorin jatkamaan ja jaksamaan

Rita Paavolainen käy kuntosalilla, hiihtelee ja herää aikaisin aamulla pirteänä purserin töihin Norran lennoille. Aktiivista elämää viettävä Paavolainen olisi jo voinut jäädä eläkkeelle, mutta veri vetää edelleen töihin. Työn merkityksellisyys, mukavat asiakkaat ja työyhteisön vetovoima saivat Paavolaisen jatkamaan töissä vielä seniori-iässä.

Edelleen ilmassa – Työkaverit ja mielekäs työ saavat seniorin jatkamaan ja jaksamaan

Artikkelit 21.2.2024

Uusi työ uudelta alalta – ammatillinen kuntoutus auttoi palaamaan työelämään

Lista kipeistä kohdista on pitkä: niska, selkä, olkapäät, kädet, polvet, nivelet ja nikamat. Pitkiä sairauslomia, useita leikkauksia. Terveysongelmat eivät kuopiolaista Jouni Räsästä kuitenkaan lannistaneet – päinvastoin. Ammatillisen kuntoutuksen avulla Räsänen opiskeli itselleen uuden ammatin, ja nyt työ nuorten parissa on vienyt mennessään.

Uusi työ uudelta alalta – ammatillinen kuntoutus auttoi palaamaan työelämään

Artikkelit 31.1.2024

Työhyvinvointilähetti pitää huolta ergonomiasta Apetitilla – 8 vinkkiä työpaikalle

Apetitin tehtaalla Säkylässä toimii työhyvinvointilähetti, joka opastaa työnsä ohessa muita työntekijöitä hyvään ergonomiaan. Oppinsa lähetti on saanut koulutusohjelmasta, jossa kouluttajana toimi muun muassa työfysioterapeutti. Hankkeen avulla tehtaalla pyritään vahvistamaan työhyvinvointia ja vähentämään tuki- ja liikuntaelinvaivoista johtuvia sairauspoissaoloja.

Työhyvinvointilähetti pitää huolta ergonomiasta Apetitilla – 8 vinkkiä työpaikalle
Lisää ajankohtaisia artikkeleita