Kilometrikisa paransi työkykyä ja suojeli ympäristöä
Pyöräilyn Kilometrikisa sai taas ilmarislaiset liikkumaan ja parantamaan polkemalla työkykyä. Kilometrikisa auttoi lisäksi vähentämään päästöjä ja säästämään energiaa. Ilmarislaiset osallistuivat pyöräillen myös Ketjureaktio-hyväntekeväisyyskampanjaan.
Pyöräilyn Kilometrikisa (kilometrikisa.fi) loppui tältä vuodelta syyskuun 22. päivä. Kilometrikisa on leikkimielinen kilpailu, jossa osallistujat kirjaavat pyöräilykilometrejään ylös ja kartuttavat oman joukkueen kilometrisaldoa. Kisan järjestää Pyöräilykuntien verkosto ry.
Ilmarinen on ollut joukkueellaan mukana Kilometrikisassa vuodesta 2013. Samasta vuodesta asti olemme osallistuneet myös Suomen Punaisen Ristin hyväntekeväisyyskampanja Ketjureaktioon.
Pitkän perinteen Ilmarisessa omaavalla Kilometrikisalla on strategiaamme tukeva tavoite: se tukee ilmarislaisten yhdessä menestymisestä. Pyöräily myös auttaa ylläpitämään kuntoa ja hyvää työkykyä.
– Pandemian otteen hiipuessa olemme viettäneet enemmän aikaa toimistolla yhdessä töitä tehden. Näin myös työmatkapyöräilyn merkitys on taas korostunut, sanoo Ilmarisen henkilöstöjohtaja Sami Ärilä.
Keräsimme tänäkin vuonna Kilometrikisan kautta varoja Suomen Punaisen Ristin Ketjureaktiolle (punainenristi.fi), jossa jokaisesta henkilöstön polkemasta 25 kilometristä lahjoitetaan yksi euro hyväntekeväisyyskampanjaan. Ketjureaktion kautta apu suunnataan ilmastonmuutokseen varautumiseen ja sen vaikutuksiin sopeutumiseen sekä kotimaassa että maailmalla. Tänä vuonna avustukset kohdistuvat erityisen rankasta kuivuudesta kärsivään Itä-Afrikkaan.
– Ilmastonmuutos on globaali ilmiö, joka vaikuttaa olennaisesti ympäristöömme ja elinolosuhteisiin. On hienoa, että voimme Kilometrikisan ja Ketjureaktion kautta tehdä pieniä, mutta konkreettisia tekoja ilmastonmuutoksen hillitsemiseksi. Pyöräily on hyvä tapa vähentää päästöjä ja myös säästää polttoainetta tänä nousevien energiakustannusten aikana, sanoo Sami Ärilä.
Sata polkijaa yhteisellä asialla
Tänä vuonna Ilmarisen joukkue polki 100 aktiivisen polkijan voimin yli 61 000 kilometriä. Kaikkiaan Suomessa oli mukana oli yhteensä 33 585 polkijaa, joiden yhteenlaskettu kokonaiskilometrimäärä oli huikeat 24 445 277 kilometriä! Mukaan kisaan laskettiin työmatkapyöräilyn lisäksi myös vapaa-ajan pyöräily.
Ilmarinen on tukenut henkilöstön pyöräilyä vuosien varrella muun muassa tilavilla ja laadukkailla sosiaalitiloilla, työpaikalla järjestetyillä pyörähuolloilla ja pienillä kannustimilla sekä mahdollisuudella hankkia työsuhdepolkupyöräksi myös sähköpyörän.
– Sähköpyöräily madaltaa entisestään kynnystä työmatkapyöräilyyn. Sähköpyörällä voi pyöräillä toimistolle nopeammin vähemmällä hikoilulla. Pyöräillessä voi myös haukata happea ja välttää liikenneruuhkat, sanoo Sami Ärilä.
Ilmarisen pyöräilijöille asetettiin myös yhteinen kilometritavoite. Tämän vuoden tavoitteeksi tuli 70 000 kilometriä, josta siis jäimme hieman. Ilmarisen joukkueen poljettujen kilometrien keskiarvo oli tänä vuonna noin 689 km per polkija. Säästimme kisan kautta laskennallisesti polttoainetta noin 4 300 litraa ja hiilidioksidipäästöjä yli 10 700 kiloa.
– Hiukan jäimme tavoitteesta tänä vuonna, mutta sehän vain kannustaa meitä polkemaan lisää ensi vuonna. Uskon, että entistä useampi meistä pohtii oman auton kotiin jättämistä ja töihin matkaamista julkisilla tai pyöräillä, jos se vain on mahdollista.
- Tutustu Ilmarisen vastuullisuuteen
Lisää aiheesta
Canonilla arvostetaan konkareita – jatkuva oppiminen pitää työkykyä yllä
Canon on Japanissa vuonna 1937 perustettu globaali teknologiayritys. Suomessa Canon on toiminut 1980-luvun alusta lähtien. Lähes yhtä kauan yhtiössä työskennellyt Harry Heinonen on pysynyt mukana alan kehityksessä jatkuvan koulutuksen avulla. Canonilla suunnitelmallinen työkykyjohtaminen tukeekin työssä jatkamista. Hyvä työ näkyy myös yrityksen maksuluokassa.
Eläkeaikeet osaksi kahvipöytäkeskusteluja – näin se tehtiin BRP:llä
Eläkeikää lähestyviä on työpaikalla paljon, mutta eläkeaikeista keskustellaan vähän. Kuulostaako tutulta? Lue, miten eläköityminen saatiin BRP:llä osaksi arjen keskusteluja ja miten heillä tuetaan pitkiä työuria.
Vaikutamme yhdessä muiden sijoittajien kanssa
Aktiivisena omistajana vaikutamme sijoituskohteisiimme paitsi itsenäisesti, myös yhdessä muiden sijoittajien kanssa tai osana laajempaa sijoittajaryhmää.