Artikkelit

Tulevaisuuden laboratorio: Onko yrityksesi työkykyjohtaminen loogista?

Hyvinvoivat työntekijät ovat yrityksen kilpailuvaltti ja tehokkuutta parantava tekijä. Kun haluamme parantaa työhyvinvointia, alamme kuitenkin usein suoraan suunnitella toimenpiteitä sen sijaan että ensin miettisimme, mitä haluamme saada aikaiseksi ja mihin todella haluamme vaikuttaa.

Tulevaisuuden laboratorio on Ilmarisen järjestämä sarja työpajoja, joissa haastamme asiakasyritystemme kokeneimpien työkykyjohtamisen ammattilaisten käsityksiä työkykyjohtamisen tulevaisuudesta.

Osallistujia on monelta eri toimialalta. Tänä vuonna mukana ovat muun muassa OP, Scania, Ahlsell, Barona, BRP Finland, Vahterus, Roima Intelligence, Valmet, ja Ammattiopisto Luovi.

Tehokkaat toimenpiteet edellyttävät kirkkaita tavoitteita

Syksyn toisessa työpajassa tarkasteltiin työkykyjohtamisen logiikkamallia.

Usein parempaa työhyvinvointia lähdetään tavoittelemaan jonkun kampanjan tai erilaisten toimenpiteiden kautta ilman, että selvitetään, onko niiden välillä oikeasti yhteyttä, projektin vetäjä, Ilmarisen asiantuntijapsykologi Simo Levanto toteaa.

– Pitäisi lähteä liikkeelle siitä, mitä haluamme saada aikaiseksi, eli tässä tapauksessa hyvinvoivat työntekijät. Ja sitten miettiä, mihin meidän pitää pystyä vaikuttamaan, jotta työntekijät voivat hyvin. Vasta kun se on selvillä, on lupa miettiä, mitä lähdetään tekemään, Levanto sanoo.

– On aika hyvä punainen lanka yritysjohdolle ja HR-johdollekin miettiä, miten me voimme työpaikkana työn kautta lisätä ihmisten hyvinvointia, työpajaan osallistunut Ahlsellin henkilöstöjohtaja Anna Saksi sanoo.

Tänä syksynä on jäljellä vielä yksi Tulevaisuuden laboratorion työpaja. Viimeisessä työpajassa mietitään, miltä paras mahdollinen työkykyjohtamisen järjestelmä näyttäisi, jos sen saisi rakentaa täysin puhtaalta pöydältä

Lue lisää

Lisää aiheesta

Artikkelit 18.4.2024

Via Tribunalin ”yhden hengen HR-osaston” tukena ovat Ilmarisen työkykypalvelut

Napolilaisista pizzoistaan tunnetussa Via Tribunalissa työntekijöiden työkyvystä huolehtiminen on tärkeää. Nuoressa ja pienessä yrityksessä Ilmarisen kyselyt ja oppimisympäristö ovat HR-päällikkö Hanna Rauhalan tukena työvireen seuraamisessa ja esihenkilötyön kehittämisessä. Henkilöstöhallinnon tiimin paikkaa on täyttänyt Rauhalalle Oma asiantuntija -palvelu, jossa hän on voinut puhua yhteistä ”HR-kieltä” toisen ammattilaisen kanssa.

Via Tribunalin ”yhden hengen HR-osaston” tukena ovat Ilmarisen työkykypalvelut

Artikkelit 8.4.2024

Sairauspoissaolot – mitä niistä tulee tietää?

Sairauspoissaoloja ei toivo kukaan – olivat ne sitten lyhyitä tai pitkiä. Milloin osa-aikainen sairauspoissaolo on vaihtoehto? Pitääkö sairauslomasta aina maksaa palkka? Entä mitä työpaikalla kannattaa tehdä, jos työntekijän sairausloma pitkittyy?

Sairauspoissaolot – mitä niistä tulee tietää?
Lisää ajankohtaisia artikkeleita