Tulevaisuuden laboratorio: Onko yrityksesi työkykyjohtaminen loogista?
Hyvinvoivat työntekijät ovat yrityksen kilpailuvaltti ja tehokkuutta parantava tekijä. Kun haluamme parantaa työhyvinvointia, alamme kuitenkin usein suoraan suunnitella toimenpiteitä sen sijaan että ensin miettisimme, mitä haluamme saada aikaiseksi ja mihin todella haluamme vaikuttaa.
Tulevaisuuden laboratorio on Ilmarisen järjestämä sarja työpajoja, joissa haastamme asiakasyritystemme kokeneimpien työkykyjohtamisen ammattilaisten käsityksiä työkykyjohtamisen tulevaisuudesta.
Osallistujia on monelta eri toimialalta. Tänä vuonna mukana ovat muun muassa OP, Scania, Ahlsell, Barona, BRP Finland, Vahterus, Roima Intelligence, Valmet, ja Ammattiopisto Luovi.
Tehokkaat toimenpiteet edellyttävät kirkkaita tavoitteita
Syksyn toisessa työpajassa tarkasteltiin työkykyjohtamisen logiikkamallia.
Usein parempaa työhyvinvointia lähdetään tavoittelemaan jonkun kampanjan tai erilaisten toimenpiteiden kautta ilman, että selvitetään, onko niiden välillä oikeasti yhteyttä, projektin vetäjä, Ilmarisen asiantuntijapsykologi Simo Levanto toteaa.
– Pitäisi lähteä liikkeelle siitä, mitä haluamme saada aikaiseksi, eli tässä tapauksessa hyvinvoivat työntekijät. Ja sitten miettiä, mihin meidän pitää pystyä vaikuttamaan, jotta työntekijät voivat hyvin. Vasta kun se on selvillä, on lupa miettiä, mitä lähdetään tekemään, Levanto sanoo.
– On aika hyvä punainen lanka yritysjohdolle ja HR-johdollekin miettiä, miten me voimme työpaikkana työn kautta lisätä ihmisten hyvinvointia, työpajaan osallistunut Ahlsellin henkilöstöjohtaja Anna Saksi sanoo.
Tänä syksynä on jäljellä vielä yksi Tulevaisuuden laboratorion työpaja. Viimeisessä työpajassa mietitään, miltä paras mahdollinen työkykyjohtamisen järjestelmä näyttäisi, jos sen saisi rakentaa täysin puhtaalta pöydältä
Lue lisää
- Tulevaisuuden laboratorio: Mitä jos työkykyjohtaminen olisi tulevaisuudessa vastuullista ja vaikuttavaa?
- Tutkimus: Harva yritys on työkykyjohtamisessa strategisella tasolla – heikoimmissa kantimissa ovat suunnittelu ja seuranta
- Lue lisää työkykyjohtamisesta ja poimi vinkit työpaikkasi arkeen TyökykyAreenasta
Lisää aiheesta
Canonilla arvostetaan konkareita – jatkuva oppiminen pitää työkykyä yllä
Canon on Japanissa vuonna 1937 perustettu globaali teknologiayritys. Suomessa Canon on toiminut 1980-luvun alusta lähtien. Lähes yhtä kauan yhtiössä työskennellyt Harry Heinonen on pysynyt mukana alan kehityksessä jatkuvan koulutuksen avulla. Canonilla suunnitelmallinen työkykyjohtaminen tukeekin työssä jatkamista. Hyvä työ näkyy myös yrityksen maksuluokassa.
Eläkeaikeet osaksi kahvipöytäkeskusteluja – näin se tehtiin BRP:llä
Eläkeikää lähestyviä on työpaikalla paljon, mutta eläkeaikeista keskustellaan vähän. Kuulostaako tutulta? Lue, miten eläköityminen saatiin BRP:llä osaksi arjen keskusteluja ja miten heillä tuetaan pitkiä työuria.
Vaikutamme yhdessä muiden sijoittajien kanssa
Aktiivisena omistajana vaikutamme sijoituskohteisiimme paitsi itsenäisesti, myös yhdessä muiden sijoittajien kanssa tai osana laajempaa sijoittajaryhmää.