Artikkelit

Työelämä nähdään usein uhkana mielenterveydelle, mutta voisiko asia olla päinvastoin? – Katso video

Mielenterveydestä ja työelämästä keskustellaan paljon, mutta usein uhkakuvien kautta. Mielenterveyspoissaolot ovat lisääntyneet erityisesti nuorten keskuudessa. Mistä tämä johtuu? Miten työelämää voitaisiin kehittää niin, että työ olisi hyväksi mielenterveydelle? Muun muassa näitä kysymyksiä pohdimme Ajankohtainen huominen -videolla.

Mielenterveyden ongelmat ovat viime vuosina nousseet merkitykselliseksi puheenaiheeksi työelämässä. Sosiaalipsykiatrian professori Sami Pirkolan mukaan haasteita mielenterveydelle saattavat aiheuttaa muun muassa rakenteelliset muutokset työelämässä. Syitä on kuitenkin lukuisia.

– Havainnoimme ja keskustelemme asioista enemmän, ja luulen että kulttuurimmekin on sellaisessa vaiheessa, että olemme valmiimpia tähän keskusteluun. Pidän sitä erittäin hyvänä asiana. Tarvitsemme yhteistä pohdintaa siitä, miten yhtälöä voisi pitää kunnossa, Ilmarisessa asiantuntijalääkärinä toimiva Pirkola sanoo.

– Työelämästä on tullut henkisesti vaativampaa, mutta voi olla niin, että työelämää on saatu kehitettyä niin pitkälle, että henkisen hyvinvoinnin pohtiminen on nyt ajankohtaista, Ilmarisen asiantuntijapsykologi Simo Levanto huomauttaa.

Mielenterveyspoissaolot ovat lisääntyneet erityisesti nuorissa ikäryhmissä. Pirkolan mukaan nuorten psyykkisen oireilun lisääntymisestä on saatu viitteitä.

– Voidaan toki lähteä miettimään, mitä nuorilla ja nuorilla aikuisilla on mielessään. Onko elämä tai ahdistus tulevaisuudesta alkanut uudella tavalla kuormittaa? Onko kytkentä tietoverkkoon ja älylaitteisiin tuonut ihmisille ihan uudenlaisen tilanteen? Pirkola pohtii.

Masennuksesta puhutaan uutena kansantautina, mutta tilastojen mukaan erityisesti ahdistuneisuus on johtava syy poissaoloihin. Mistä tämä kertoo ja mitä asialle pitäisi tehdä? Kuinka mieleltään terve ihmisen täytyy olla ollakseen työkykyinen? Entä miten työelämä voisi parhaiten tukea yksilön mielenterveyttä? Katso videolta, mitä Pirkola ja Levanto vastaavat kysymyksiin.

Lue lisää

Lisää aiheesta

Artikkelit 16.5.2024

VeliMarkissa ammattitaitoa pidetään yllä oppimisympäristön kursseilla – ”Harva on synnynnäinen esihenkilö”

VeliMarkissa henkilöstöasioita hoidetaan pienellä porukalla, ja siksi työntekijöiden työkyvyn ylläpitämiseen on otettu avuksi Ilmarisen tarjoamia työkykypalveluita. Nyt henkilöstöjohtaja ja esihenkilöt pysyvät paremmin ajan tasalla esimerkiksi työntekijöiden kuormittuneisuudesta ja voimavaroista. Oppimisympäristö antaa yrityksessä tukea ja turvaa ammatilliseen osaamiseen.

VeliMarkissa ammattitaitoa pidetään yllä oppimisympäristön kursseilla – ”Harva on synnynnäinen esihenkilö”

Artikkelit 18.4.2024

Via Tribunalin ”yhden hengen HR-osaston” tukena ovat Ilmarisen työkykypalvelut

Napolilaisista pizzoistaan tunnetussa Via Tribunalissa työntekijöiden työkyvystä huolehtiminen on tärkeää. Nuoressa ja pienessä yrityksessä Ilmarisen kyselyt ja oppimisympäristö ovat HR-päällikkö Hanna Rauhalan tukena työvireen seuraamisessa ja esihenkilötyön kehittämisessä. Henkilöstöhallinnon tiimin paikkaa on täyttänyt Rauhalalle Oma asiantuntija -palvelu, jossa hän on voinut puhua yhteistä ”HR-kieltä” toisen ammattilaisen kanssa.

Via Tribunalin ”yhden hengen HR-osaston” tukena ovat Ilmarisen työkykypalvelut
Lisää ajankohtaisia artikkeleita