Uutinen 22.3.2018

Earth Hour - Ilmarisen valomerkki ilmaston puolesta

Ilmarinen osallistuu taas WWF:n järjestämään maailman suurimpaan ilmastotapahtumaan, Earth Houriin, sammuttamalla valot 24. maaliskuuta kello 20.30–21.30.

Ilmarinen osallistuu lauantain tapahtumaan Ruoholahdessa sijaitsevalla pääkonttorilla, jonka katolle on myös asennettu Helsingin suurin kiinteistökohtainen aurinkovoimala. Ilmastonmuutos on merkittävä ja pitkäaikainen uhka ihmiskunnan tulevaisuudelle ja ekologiselle kestävyydelle. Muutosten huomioiminen on erityisen tärkeää Ilmarisen kaltaiselle pitkäjänteiselle toimijalle. Ilmarisen ilmastoperiaatteet ohjaavatkin sijoitustoimintaamme.

Vuonna 2018 Earth Hour on Suomessa neljättä vuotta peräkkäin maailman suurin kynttiläillallinen, jonka tarkoituksena on herättää keskustelua ruuan ilmastovaikutuksista. Helpoin tapa vähentää ruokavalionsa vaikutuksia ympäristöön on korvata osa lihasta kasviksilla. Parhaita vaihtoehtoja ovat kaudenmukaiset kasvikset. Myös lähivesien kalat ovat oiva vaihtoehto.

Sammuta valot, sulje sosiaalinen media ja kutsu kaverisi nauttimaan vastuullisesta ruuasta kynttilänvalossa. Annetaan yhdessä hengästystauko sekä itsellemme että maapallolle, samalla kun näytämme valomerkin ilmaston puolesta.

Earth Hourin historiaa

Earth Hour sai alkunsa Australian Sydneyssä vuonna 2007, jolloin siihen osallistui yli kaksi miljoonaa ihmistä. Vuonna 2017 maailmanlaajuisessa tapahtumassa oli mukana yhteensä ennätykselliset 187 maata ja maantieteellistä aluetta sekä miljoonia yksityishenkilöitä, yhteisöjä ja yrityksiä. Suomessa Earth Hour järjestettiin ensimmäisen kerran vuonna 2009.

Lisätietoja Earth Hourista

Kuva: Aki-Pekka Sinikoski / WWF

Ajankohtaista

Uutinen 12.4.2024

Ilmarisen suhdanneindeksi laajenee kattamaan valtaosan yksityisestä sektorista

Ilmarisen vuodesta 2013 asti julkaisema suhdanneindeksi tarjoaa ajantasaista tietoa kansantalouden kehityksestä. Indeksi kuvaa yritysten työntekijämäärän muutosta edellisvuoteen verrattuna. Nyt suhdanneindeksiin mukaan laskettavat toimialat laajentuvat kattamaan valtaosan yksityisestä sektorista.

Ilmarisen suhdanneindeksi laajenee kattamaan valtaosan yksityisestä sektorista
Lisää uutisia ja tiedotteita