Uutinen 15.1.2018

Ilmarisen yt-neuvottelut päättyivät

Ilmarisen koko henkilöstöä koskevat yhteistoimintaneuvottelut päättyivät maanantaina 15. tammikuuta. Neuvotteluiden taustalla oli työeläkeyhtiö Eteran yhdistyminen Ilmariseen 1.1.2018 alkaen.

Neuvotteluissa käsiteltiin henkilöstökäytäntöjen yhtenäistämistä, päällekkäisten toimintojen karsimista sekä uutta organisaatiomallia, jossa yhdistyvät molempien yhtiöiden vahvuudet ja joka vastaa entistä paremmin myös toimintaympäristön muutokseen.

Neuvotteluissa arvioitiin, että enintään 180 nykyistä vakinaista työtehtävää tulisi seuraavan kahden vuoden aikana lakkaamaan. Toisaalta yhdistyneeseen yhtiöön syntyy myös uusia tehtäviä, joiden myötä irtisanottavien määrä tulee jäämään pienemmäksi. Lopullinen henkilöstövähennysten määrä tarkentuu lähiviikkojen aikana, kun uuden organisaation nimitykset vahvistuvat.

Ajankohtaista

Uutinen 20.10.2021

Mitä työnantajan tulee tietää vuoden 2022 työeläkemaksuista?

Työeläkemaksujen keskimääräinen taso nousee 0,45 prosenttiyksikköä vuonna 2022. Korotuksen tarpeesta sovittiin jo aiemmin, kun TyEL-maksuihin annettiin koronahelpotuksia. Asiakashyvitysten taso puolestaan palautuu entiselleen. Työeläkevakuutusyhtiöiden laskuperustehakemus on lähtenyt Sosiaali- ja terveysministeriön käsiteltäväksi, ja ministeriö vahvistaa maksuprosentit marraskuussa.

Mitä työnantajan tulee tietää vuoden 2022 työeläkemaksuista?

Uutinen 6.10.2021

Työeläkemaksut vuonna 2022

Työmarkkinoiden keskusjärjestöt ovat sopineet ehdotuksesta vuoden 2022 yksityisalojen työeläkevakuutusmaksuksi. Sosiaali- ja terveysministeriö vahvistaa myöhemmin työeläkevakuutusmaksun perusteet työeläkevakuutusyhtiöiden hakemuksesta.

Työeläkemaksut vuonna 2022
Lisää uutisia ja tiedotteita