Uutinen 19.4.2018

Onnea uudet työkykymestarit!

Ensimmäiset Ilmarisen Työkykymestari-koulutusohjelman läpikäyneet osaajat valmistuivat 19.4. Ilmarisen auditoriossa kukitettiin kaikkiaan 66 uutta työkykyjohtamisen asiantuntijaa.

Syyskuussa 2017 alkaneessa koulutusohjelmassa pureuduttiin laajasti työkykyjohtamisen eri osa-alueisiin. Työkykymestari-koulutusohjelmassa valmennettiin Ilmarisen asiakasyritysten hr- ja työkykyasiantuntijoita johtamaan työkykyä tavoitteellisesti, mitattavasti ja vaikuttavasti.

- On ollut hienoa nähdä, miten asiantuntijat ovat sitoutuneet laajaan koulutusohjelmaan. He ovat olleet innolla mukana kasvattamassa omaa osaamistaan sekä viemässä työkykyjohtamisen käytäntöjä omiin organisaatioihinsa, palvelujohtaja Kati Huoponen Ilmarisen työkykypalveluista sanoo.

Hyviä käytäntöjä ja arjen oppeja

Ilmarisen Työkykymestari-koulutusohjelma valmentaa toimimaan työkykyjohtamisen kehittäjänä työpaikalla sekä asiantuntijana työntekijöiden työkykyasioissa. Koulutus koostuu lähipäivistä, ryhmätöistä, verkko-opiskelusta sekä omassa organisaatiossa tehtävästä työkykyjohtamisen kehittämistehtävästä.

- Tärkeä anti on ollut arjen hiljaisen tiedon ja hyvien käytäntöjen jakaminen. Verkostoitumisen voimaa ei voi vähätellä. On tärkeää paitsi lisätä omaa osaamistaan, kuulla myös siitä, miten asioita on edistetty ja ratkaistu muualla. Omaan organisaatioon tehtävä kehittämistehtävä vie puolestaan koulutuksen opit suoraan arkeen, Huoponen jatkaa.

Työkykyjohtamisen osaamiselle on suuri tarve

Koulutusohjelma sai alkunsa, kun Ilmarisessa havaittiin, että asiakasyrityksissä on kova tarve työkykyjohtamisen osaamiselle. Liikkeelle lähdettiin ensimmäisen koulutusohjelma puitteissa syyskuussa 2017 ja laajentamalla sen jälkeen koulutusta isommalle joukolle.

- Koulutusohjelman suosio on ollut meille iloinen yllätys. Parhaillaan käynnissä on kaksi muuta Työkykymestari-koulutusohjelmaa, ja neljäs alkaa syksyllä. Olemme lisänneet koulutusohjelmien ja -paikkojen määrää ja pyrimme siihen, että ensi vuodenkin puolella mukaan mahtuu taas uusia asiantuntijoita. Myös muut valmennuksemme ja webinaarimme tarjoavat hyviä työkaluja asiakasyritystemme työkykyjohtamiseen, Huoponen sanoo. 

Lisätiedot

Kati Huoponen, palvelujohtaja, Ilmarinen, p. 050 577 9089, kati.huoponen@ilmarinen.fi


Lue lisää

Lue lisää Parempaa työelämää -asiantuntijavalmennuksistamme. Voit myös valmentautua varhaisen välittämisen, työkyvyn turvaamisen tai itsensä johtamisen osaajaksi verkkokursseillamme. Valmennukset on tarkoitettu kaikenkokoisille yritysasiakkaillemme, ja ne ovat asiakkaillemme maksuttomia. Tutustu: ilmarinen.fi/valmentamo

Ajankohtaista

Puita ja Ilmarisen toimistorakennus ulkoa, kuvituskuva.

Tiedote 22.4.2021

Ilmarinen lähti pioneerisijoittajaksi uuteen vähähiiliseen yrityslainarahastoon 170 miljoonalla eurolla

Ilmarinen on lähtenyt pioneerisijoittajana mukaan mukaan AXA IM:n uuteen vähähiiliseen AXA WF US High Yield -yrityslainarahastoon 170 miljoonalla eurolla. Rahasto on lajissaan ensimmäisiä maailmassa ja sen sijoitusstrategiaan on integroitu vastuullisuus sekä erityisesti vähähiilisyys ja tehokas vedenkäyttö. Sijoitus on osa Ilmarisen laaja-alaista vastuullisen sijoittamisen strategiaa.

Ilmarinen lähti pioneerisijoittajaksi uuteen vähähiiliseen yrityslainarahastoon 170 miljoonalla eurolla
Ilmarisen toimitilarakennus ulkoa, kuvituskuva.

Tiedote 15.4.2021

Ilmarisen suhdanneindeksi: Työntekijämäärä laski yli viisi prosenttia – alueelliset erot pienenivät

Työntekijämäärä laski maaliskuussa Ilmarisen suhdanneindeksiin kuuluvissa yrityksissä noin 5,5 prosenttia vuoden takaiseen verrattuna. Suurin pudotus oli majoitus- ja ravitsemusalalla, missä vähennystä tuli noin -28 prosenttia. Alueelliset erot pienenivät hieman, vaikka Pohjois-Suomessa henkilöstövuokrauksen sekä matkatoimistojen ja -järjestäjien työntekijämäärä laski edelleen voimakkaasti. Pudotus oli suurinta Lapin maakunnassa, missä kotimaanmatkailu toi kuitenkin hieman helpotusta tilanteeseen.

Ilmarisen suhdanneindeksi: Työntekijämäärä laski yli viisi prosenttia – alueelliset erot pienenivät
Lisää uutisia ja tiedotteita