Uutinen 19.4.2018

Onnea uudet työkykymestarit!

Ensimmäiset Ilmarisen Työkykymestari-koulutusohjelman läpikäyneet osaajat valmistuivat 19.4. Ilmarisen auditoriossa kukitettiin kaikkiaan 66 uutta työkykyjohtamisen asiantuntijaa.

Syyskuussa 2017 alkaneessa koulutusohjelmassa pureuduttiin laajasti työkykyjohtamisen eri osa-alueisiin. Työkykymestari-koulutusohjelmassa valmennettiin Ilmarisen asiakasyritysten hr- ja työkykyasiantuntijoita johtamaan työkykyä tavoitteellisesti, mitattavasti ja vaikuttavasti.

- On ollut hienoa nähdä, miten asiantuntijat ovat sitoutuneet laajaan koulutusohjelmaan. He ovat olleet innolla mukana kasvattamassa omaa osaamistaan sekä viemässä työkykyjohtamisen käytäntöjä omiin organisaatioihinsa, palvelujohtaja Kati Huoponen Ilmarisen työkykypalveluista sanoo.

Hyviä käytäntöjä ja arjen oppeja

Ilmarisen Työkykymestari-koulutusohjelma valmentaa toimimaan työkykyjohtamisen kehittäjänä työpaikalla sekä asiantuntijana työntekijöiden työkykyasioissa. Koulutus koostuu lähipäivistä, ryhmätöistä, verkko-opiskelusta sekä omassa organisaatiossa tehtävästä työkykyjohtamisen kehittämistehtävästä.

- Tärkeä anti on ollut arjen hiljaisen tiedon ja hyvien käytäntöjen jakaminen. Verkostoitumisen voimaa ei voi vähätellä. On tärkeää paitsi lisätä omaa osaamistaan, kuulla myös siitä, miten asioita on edistetty ja ratkaistu muualla. Omaan organisaatioon tehtävä kehittämistehtävä vie puolestaan koulutuksen opit suoraan arkeen, Huoponen jatkaa.

Työkykyjohtamisen osaamiselle on suuri tarve

Koulutusohjelma sai alkunsa, kun Ilmarisessa havaittiin, että asiakasyrityksissä on kova tarve työkykyjohtamisen osaamiselle. Liikkeelle lähdettiin ensimmäisen koulutusohjelma puitteissa syyskuussa 2017 ja laajentamalla sen jälkeen koulutusta isommalle joukolle.

- Koulutusohjelman suosio on ollut meille iloinen yllätys. Parhaillaan käynnissä on kaksi muuta Työkykymestari-koulutusohjelmaa, ja neljäs alkaa syksyllä. Olemme lisänneet koulutusohjelmien ja -paikkojen määrää ja pyrimme siihen, että ensi vuodenkin puolella mukaan mahtuu taas uusia asiantuntijoita. Myös muut valmennuksemme ja webinaarimme tarjoavat hyviä työkaluja asiakasyritystemme työkykyjohtamiseen, Huoponen sanoo. 

Lisätiedot

Kati Huoponen, palvelujohtaja, Ilmarinen, p. 050 577 9089, kati.huoponen@ilmarinen.fi


Lue lisää

Lue lisää Parempaa työelämää -asiantuntijavalmennuksistamme. Voit myös valmentautua varhaisen välittämisen, työkyvyn turvaamisen tai itsensä johtamisen osaajaksi verkkokursseillamme. Valmennukset on tarkoitettu kaikenkokoisille yritysasiakkaillemme, ja ne ovat asiakkaillemme maksuttomia. Tutustu: ilmarinen.fi/valmentamo

Ajankohtaista

Uutinen 13.1.2021

Avtal mellan EU och Storbritannien – inverkan på sociala tryggheten klargörs ännu

Europeiska kommissionen och Storbritannien slutförde förhandlingarna om den framtida relationen och undertecknade avtalet 30.12.2020.

Lue uutinen

Uutinen 12.1.2021

EU ja Britannia sopimukseen - vaikutukset sosiaaliturvaan tarkentuvat vielä

Euroopan komissio ja Britannia saivat suhdettaan koskevat neuvottelut päätökseen ja allekirjoittivat sopimuksen 30.12.2020.

Lue uutinen
Ilmarisen toimitalo ulkoa, kuvituskuva.

Uutinen 11.1.2021

Häiriöitä kirjautumisessa OmaEläke-palveluun - vika korjattu

OmaEläke-palveluun kirjautumisessa havaittiin häiriöitä 11.1. Vika on nyt korjattu.

Lue uutinen
Lisää uutisia ja tiedotteita