Tiedote 22.1.2018

Ilmarisen suhdanneindeksi: Työntekijämäärät vahvassa kasvussa

Työntekijämäärät ovat vahvassa kasvussa, kertoo Ilmarisen suhdanneindeksi. Seurantaryhmän työntekijämäärät kasvoivat marraskuussa 7,4 prosenttia edellisvuodesta. Erityisen voimakasta kasvu oli henkilöstövuokrausalalla.

Ilmarisen suhdanneindeksi antaa ajantasaista tietoa Suomen talouden kehityksestä. Se kuvaa muutosta seurantaryhmän työntekijämäärissä kuukausi- ja vuositasolla.

Marraskuussa seurantaryhmän työntekijämäärät kasvoivat 7,4 prosenttia edellisvuoteen verrattuna. Tammi-marraskuun suhdanneindeksi oli 6,1 prosenttia.   

- Työntekijämäärien kasvu jatkui vahvana. Kasvu ei keskittynyt pelkästään pääkaupunkiseudulle, vaan esimerkiksi Pohjois-Suomessa nähtiin kovia lukuja, Ilmarisen johtaja Jaakko Kiander kommentoi.

Henkilöstövuokraus kovassa kasvussa  

Henkilöstövuokrausalla työntekijämäärät kasvoivat erityisen voimakkaasti. Marraskuussa seurantaryhmän työntekijämäärät kasvoivat peräti 14,6 prosenttia edellisvuodesta. Tammi-marraskuussa kasvua oli 11,2 prosenttia edellisvuodesta.

- Henkilöstövuokrauksessa työntekijämäärien kasvu oli selvästi seuraamistamme toimialoista vahvinta, Kiander sanoo.

Hyvä vire jatkui myös rakentamisessa. Rakentamisen työntekijämäärät kasvoivat marraskuussa 6,4 prosenttia edellisvuodesta. Tammi-marraskuussa kasvua oli 5,1 prosenttia.  

Satama-alalla marraskuu oli neljäs peräkkäinen positiivinen kuukausi. Marraskuussa työntekijämäärät kasvoivat 3,8 prosenttia ja tammi-marraskuussa 0,9 prosenttia edellisvuodesta.  

Suhdannetietoa kuukausittain

Eläkevakuutusyhtiö Etera on julkaissut suhdanneindeksiä vuodesta 2013 lähtien. Ilmarinen ja Etera yhdistyivät vuoden 2018 alussa. Suhdanneindeksin seurantaryhmä koostuu nyt niistä yhdistyneen Ilmarisen yritysasiakkaista, jotka ilmoittavat palkkatietonsa kuukausittain. Suhdanneindeksi kuvaa noin 15 000 Ilmarisen asiakkaana olevan yrityksen työntekijämäärän muutosta edellisvuoteen verrattuna.

Ilmarisen suhdanneindeksi julkaistaan kuukausittain, seuraavan kerran 20.2.2018.  

Lue lisää ja tutustu tarkemmin

Ilmarisen suhdanneindeksi 1/2018 (pdf)

www.ilmarinen.fi/suhdanneindeksi  

Lisätiedot

Jaakko Kiander, johtaja, viestintä ja yhteiskuntasuhteet, p. 050 583 8599, jaakko.kiander@ilmarinen.fi

Ajankohtaista

Ilmarisen toimitilarakennus ulkoa, kuvituskuva.

Tiedote 15.2.2021

Ilmarisen suhdanneindeksi: Työntekijämäärä laskussa – alueelliset erot kasvoivat

Työntekijämäärä laski Ilmarisen suhdanneindeksiin kuuluvissa yrityksissä tammikuussa lähes kuusi prosenttia vuoden takaiseen verrattuna. Suurin pudotus oli majoitus- ja ravitsemusalalla, missä vähennystä tuli noin -28 prosenttia. Pohjois-Suomessa matkatoimistojen ja -järjestäjien työntekijämäärä laski jopa noin -70 prosenttia.

Ilmarisen suhdanneindeksi: Työntekijämäärä laskussa – alueelliset erot kasvoivat
Lisää uutisia ja tiedotteita