Tiedote 12.9.2018

SuoraTyö.fi poistaa työllistämisen byrokratian pienissä yrityksissä – Ilmarinen mukana palvelun työeläkekumppanina

SuoraTyö.fi-palvelu on mikro- ja pienyrityksille yksinkertaisin tapa hallinnoida työntekijän palkkaamista ja siihen liittyviä työnantajavelvoitteita. Pienelle yritykselle työntekijän palkkaaminen on usein vaativa prosessi. Työllistämisen helpottaminen edistää työllisyysasteen paranemista. OP ja Ilmarinen ovat SuoraTyön palvelussa vakuutuskumppaneita. Työnantajavakuutusten saanti suoraan SuoraTyön palvelusta yksinkertaistaa työsuhteen hallintaa.

SuoraTyön alusta tarjoaa ainoana Suomessa pienille yrityksille kokonaisvaltaisen palvelun työntekijöiden rekrytointiin, työsopimusten tekoon, palkanmaksuun ja työantajavelvoitteiden hoitoon ilman erillisiä investointeja. Myös ilmoitukset, jotka työnantajien on toimitettava ensi vuoden alusta kansalliseen tulorekisteriin, SuoraTyön järjestelmä muodostaa ja lähettää automaattisesti.

”Mikroyrittäjälle työllistäminen on vaativa prosessi. Byrokratian takia tarjolla oleva työ jätetään usein teettämättä. Markkinoilla on laskutuspalveluja, joissa riskiksi muodostuvat työn suorittajan puutteelliset vakuutukset ja epäselvä sosiaaliturva. Palvelussamme pienissäkin työsuoritteissa työntekijällä on eläke- ja tapaturmavakuutus”, SuoraTyön toimitusjohtaja Jani Laatikainen sanoo.

Mikro- ja pienyritysten kasvun vaikeutena on työvoiman hallittu kasvattaminen. Kokoaikaisen työntekijän palkkaaminen koetaan liian riskisenä.

”Jos yhden hengen yritys palkkaa toisen henkilön, henkilöstön määrä tuplaantuu. Usein hallittuun kasvuun riittäisi ehkä 20 prosentin lisäys. Sen hoitaminen perinteisillä henkilöstöhallinnon järjestelmillä on liian raskasta”, Laatikainen toteaa.

Tähän asti ainoastaan suuremmilla yrityksillä on ollut mahdollisuus omiin henkilöstö- ja työaikajärjestelmiin. SuoraTyö.fi-palvelun kautta myös mikro- ja pienyritykset voivat hoitaa henkilöstöhallinnon palvelut itse.

Kotitaloudet ovat voineet hoitaa työnantajavelvoitteensa SuoraTyö.fi-palvelussa jo muutaman vuoden ajan. Myös yhdistykset pystyvät käyttämään SuoraTyö.fi-alustaa henkilöstöhallintoonsa.

OP ja Ilmarinen ovat SuoraTyö.fi:n vakuutuskumppaneita

SuoraTyön palvelussa kumppaneina ovat Ilmarinen ja OP. Jatkossa yritys saa OP Vakuutuksen lakisääteiset tapaturmavakuutukset suoraan SuoraTyö.fi-palvelusta.

”SuoraTyön palvelu soveltuu erinomaisesti muun muassa kausiluonteisen henkilöstön työsuhteiden hallintaan. OP on äskettäin tullut mukaan SuoraTyön kumppaniksi lakisääteisissä tapaturmavakuutuksissa. Laajennamme tulevaisuudessa palvelun kautta saatavia työnantajan vahinkovakuutuksien ja muiden yrityspalvelujen tarjontaa”, OP Vakuutuksen yritysasiakasliiketoiminnasta vastaava Antti Huhtala kertoo.

Ilmarinen jatkaa palvelussa työeläkevakuutuskumppanina.

”Olemme jo pitkään tehneet yhteistyötä SuoraTyön eläkevakuutuskumppanina. SuoraTyö.fi-palvelussa pienet yritykset sekä kotitaloustyönantajat voivat helposti hoitaa kuntoon eläkevakuuttamisen ja kaikki muut lakisääteiset työnantajavelvoitteensa”, myyntijohtaja Johanna Mölsä Ilmarisesta sanoo.

Lisätietoja:

Jani Laatikainen, toimitusjohtaja, SuoraTyö, puh. 0440 231179, jani.laatikainen@suoratyo.fi
Johanna Mölsä, myyntijohtaja, Ilmarinen, puh. 050 534 1172, johanna.molsa(@ilmarinen.fi
Antti Huhtala, yritysasiakasliiketoiminnasta vastaava, OP Vakuutus, yhteydenottopyynnöt OPn viestintä, puh. 050 523 9940

SuoraTyö lyhyesti

SuoraTyö on vuonna 2011 perustettu yhtiö, joka ainoana Suomessa tarjoaa kotitalouksille sekä yrityksille ja muille organisaatioille koko työsuhteen hallinnoinnin digitaalisesti. Yhdellä maksulla työnantaja hoitaa työnantajavelvoitteensa. Palvelu jakaa maksut ja ilmoitukset automaattisesti eri tahoille.

SuoraTyön alustan kautta maksettiin vuonna 2017 palkat yli 3,5 miljoonasta työtunnista. Kuluvana vuonna arvioidaan viiden miljoonan työtunnin rajan rikkoutuvan. Yli 200 kuntaa Suomessa käyttää SuoraTyön palvelua vammaisten henkilökohtaisen avun järjestämiseen. Ilmarinen omistaa SuoraTyö Oy:stä vajaat 20 prosenttia ja finanssitalo Taaleri runsaat 10 prosenttia.

Lue lisää: www.suoratyo.fi

Ajankohtaista

Ilmarisen toimistorakennus ulkoa, kuvituskuva.

Uutinen 21.9.2022

Nälkäpäivä esillä Ilmarisen verkkosivuilla

Ilmarinen on ollut mukana SPR:n Nälkäpäivä-kampanjassa jo vuosia. Tänäkin vuonna osallistumme kampanjaan torstaina 22.9. alkaen valjastamalla ilmarinen.fi:n etusivun Nälkäpäivä-keräykseen.

Nälkäpäivä esillä Ilmarisen verkkosivuilla

Tiedote 15.9.2022

Ilmarisen suhdanneindeksi: Työntekijämäärän kasvu jatkuu – ainoastaan rakentaminen laskusuunnassa

Työntekijämäärä nousi elokuussa Ilmarisen suhdanneindeksiin kuuluvissa yrityksissä lähes kolme prosenttia vuoden takaiseen verrattuna. Työntekijämäärä on jatkanut kasvuaan nyt jo puolentoista vuoden ajan. Toimialoista vahvimmin kehittyivät henkilöstövuokraus sekä majoitus- ja ravitsemusala. Ainoastaan rakentaminen oli laskussa.

Ilmarisen suhdanneindeksi: Työntekijämäärän kasvu jatkuu – ainoastaan rakentaminen laskusuunnassa
Lisää uutisia ja tiedotteita