Kuvituskuva.
Uutinen 7.1.2019

Haetko vanhuuseläkettä työntekijänä? Saat jatkossa eläkepäätöksen entistä nopeammin

Ilmarinen nopeuttaa eläkepäätöksiään antamalla jatkossa hakijalle väliaikaisen eläkepäätöksen heti hakemisen jälkeen. Eläkepäätöksen saa parhaimmillaan saman päivän aikana, jos eläkettä hakee verkossa.

Ilmarinen suosittelee vanhuuseläkkeen hakemista verkossa osoitteessa ilmarinen.fi. Verkossa näet myös ajantasaisen työeläkeotteesi ja voit tarkistaa arvion eläkekarttumastasi ennen hakemuksen tekoa. Hakemus kannattaa tehdä noin kuukautta ennen eläkkeen alkamista.

 – Verkko on nopein tapa hakea eläkettä. Jos hakemuksella on kaikki tarvittavat tiedot ja erityistä selvitettävää ei myöntämiseen liity, saa päätöksen jo saman päivän aikana. Verkossa voi myös reaaliajassa seurata, onko eläkepäätös jo annettu, sanoo Ilmarisen eläkejohtaja Nina Bruun.

Eläkettä hakiessa kannattaa myös muistaa, että työsuhteen tulee päättyä ennen eläkkeen alkamista.

– Irtisanoutuminen on tärkeää tehdä samalla, kun tekee eläkehakemuksen, sanoo Ilmarisen eläkejohtaja Nina Bruun.

Bruunin mukaan Ilmarinen haluaa väliaikaisen eläkepäätöksen myöntämällä nopeuttaa eläkepäätösten saamista ja eläkkeen maksamista.

– Se on etu hakijoille, joille ei näin ei synny toimeentuloon katkoksia, Bruun sanoo.

Eläkkeenhakija saa työeläkekortin postitse kotiin muutaman viikon kuluessa väliaikaisen eläkepäätöksen saamisesta.

Eläkkeenhakija: muista hakea uusi verokortti!

Eläkettä verotetaan eri tavalla kuin palkkatuloa.

– Eläkkeenhakijan kannattaakin pyytää eläkeverokortti verottajalta heti, kun hän on saanut väliaikaisen eläkepäätöksen. Verottaja lähettää pyynnöstä verokortin suoraan Ilmariseen, Bruun sanoo.

Ilmarinen antaa lopullisen eläkepäätöksen sen jälkeen, kun se saa tulorekisteristä työnantajan ilmoittamat ansiot sekä tiedon työsuhteen päättymisestä. Lopullisessa eläkepäätöksessä eläkkeen määrä on tyypillisesti jonkin verran suurempi kuin väliaikaisella päätöksellä.–  Me laskemme automaattisesti päätösten erotuksen ja maksamme liian vähän maksetun osan kertasuorituksena muutaman päivän kuluessa päätöksestä. Uutta verokorttia ei enää tarvitse toimittaa, jos eläkkeen määrä ei olennaisesti muutu, Bruun lisää. 

Yrittäjä saa Ilmarisesta suoraan lopullisen päätöksen, koska Ilmarisella on kaikki yrittäjän vanhuuseläkettä koskeva tiedot jo käytettävissä. 

Lisätiedot:
- Miten ja milloin eläkkeelle? Lue lisätietoa eläkemahdollisuuksista.
- Kirjaudu verkkopalveluumme www.ilmarinen.fi/asiointi ja katso, kuinka paljon sinulle on kertynyt eläkettä. Tee myös eläkehakemus verkossa.

Ajankohtaista

Kuvituskuva.

Tiedote 12.3.2024

Tutkimus: Pitkä työura ei edellytä täydellistä terveyttä – eläkesuunnitelmista puhutaan työpaikoilla liian vähän

Pitkä työura ei edellytä täydellistä terveyttä, selviää Ilmarisen tutkimuksesta. Tutkimuksessa tunnistettiin keinoja, joilla voidaan edistää työssä jatkamista mahdollisimman pitkään. Tutkimuksen mukaan eläkesuunnitelmista puhutaan työpaikoilla aivan liian vähän. Vain joka neljäs yli 60-vuotias on keskustellut eläkeaikeistaan esihenkilönsä kanssa. 

Tutkimus: Pitkä työura ei edellytä täydellistä terveyttä – eläkesuunnitelmista puhutaan työpaikoilla liian vähän
Lisää uutisia ja tiedotteita