Uutinen 6.3.2019

Varmista, että eläketurvasi on ajan tasalla – kertyneen eläkkeen määrää on katsottu verkon työeläkeotteelta jo yli 155 000 kertaa

Katso tähän mennessä kertyneen eläkkeesi määrä Ilmarisen verkkopalvelussa. Tulorekisterin ansiosta eläkekertymä päivittyy kuukausittain. Eläkkeen kertymistä kannattaa seurata, jotta kaikki ansiot ovat varmasti mukaan eläkkeessä. Voit myös laskea arvion tulevan eläkkeesi määrästä.

Tiedätkö, kuinka paljon eläkettä on kertynyt? Eläkekertymän seuraaminen kannattaa, oletpa sitten missä tahansa vaiheessa työuraa ja kertymäsi miten suuri tahansa.

Kaikki ansiotyö kuten palkat ja luontoisedut kerryttävät eläkettä, jos olet yli 17-vuotias ja alle 68-vuotias. Työnantajan vastuulla on ilmoittaa ansiot asianmukaisesti, jotta niistä päätyy tieto työeläkeotteelle.

Verkkopalvelustamme löytyvästä työeläkeotteesta voit katsoa, mitkä ansiot ovat kerryttäneet eläkettäsi. Vuonna 2018 työeläkeotetta käytiin katsomassa verkkopalvelussa jo reilut 155 000 kertaa. Tämä oli yli kolminkertainen määrä verrattuna vuoteen 2017. Yhä useampi onkin päättänyt siirtyä kokonaan sähköiseen työeläkeotteeseen.

Työeläkeote sisältää tiedot myös työskentelystäsi yrittäjänä ja siitä kertyneestä eläkkeestä. Vuodesta 2020 lähtien otteella näkyvät ajantasaisesti eräiden sosiaalietuuksien ja opiskelun perusteella kertyneestä eläkkeestä.

Jos huomaat virheitä tai puuttuvia ansioita tai palkkoja, tee niistä korjauspyyntö. Vuonna 2018 tai sitä ennen maksetuista palkoista voit tehdä korjauspyynnön verkkopalvelussa korjauspyyntölomakkeella. Vuonna 2019 maksetuista palkoista tee korjauspyyntö suoraan työnantajalle.

Sinun on edelleen mahdollista saada työeläkeote paperilla. Ote postitetaan joka kolmas vuosi syksyisin tai yli 59-vuotiaalle vuosittain. Postitamme otteen vain silloin, jos et ole valinnut sähköistä otetta tai käynyt katsomassa työeläkeotettasi verkkopalvelussamme otteen lähettämisvuonna. Postitettu ote sisältää ansiotiedot ja eläkekarttumat vain edellisen kalenterivuoden loppuun asti. 

Arvioi tulevan eläkkeen määrää

Verkkopalvelussamme käytössäsi on myös laskuri, jolla voit arvioida tulevan eläkkeesi määrää.

Laskurilla voit esimerkiksi laskea, miten paljon osittaiselle vanhuuseläkkeelle jääminen pienentää pysyvästi vanhuuseläkettäsi tai työssä jatkaminen yli oman alimman vanhuuseläkeiän kasvattaa eläkkeesi määrää. Jos sinulla on haasteita työkykysi kanssa, voit laskea arvion myös ammatillisen kuntoutuksen ajalta maksettavan kuntoutusrahan tai työkyvyttömyyseläkkeen määrästä. 

Lue lisää

Ajankohtaista

Lisää uutisia ja tiedotteita