Uutinen 6.3.2019

Varmista, että eläketurvasi on ajan tasalla – kertyneen eläkkeen määrää on katsottu verkon työeläkeotteelta jo yli 155 000 kertaa

Katso tähän mennessä kertyneen eläkkeesi määrä Ilmarisen verkkopalvelussa. Tulorekisterin ansiosta eläkekertymä päivittyy kuukausittain. Eläkkeen kertymistä kannattaa seurata, jotta kaikki ansiot ovat varmasti mukaan eläkkeessä. Voit myös laskea arvion tulevan eläkkeesi määrästä.

Tiedätkö, kuinka paljon eläkettä on kertynyt? Eläkekertymän seuraaminen kannattaa, oletpa sitten missä tahansa vaiheessa työuraa ja kertymäsi miten suuri tahansa.

Kaikki ansiotyö kuten palkat ja luontoisedut kerryttävät eläkettä, jos olet yli 17-vuotias ja alle 68-vuotias. Työnantajan vastuulla on ilmoittaa ansiot asianmukaisesti, jotta niistä päätyy tieto työeläkeotteelle.

Verkkopalvelustamme löytyvästä työeläkeotteesta voit katsoa, mitkä ansiot ovat kerryttäneet eläkettäsi. Vuonna 2018 työeläkeotetta käytiin katsomassa verkkopalvelussa jo reilut 155 000 kertaa. Tämä oli yli kolminkertainen määrä verrattuna vuoteen 2017. Yhä useampi onkin päättänyt siirtyä kokonaan sähköiseen työeläkeotteeseen.

Työeläkeote sisältää tiedot myös työskentelystäsi yrittäjänä ja siitä kertyneestä eläkkeestä. Vuodesta 2020 lähtien otteella näkyvät ajantasaisesti eräiden sosiaalietuuksien ja opiskelun perusteella kertyneestä eläkkeestä.

Jos huomaat virheitä tai puuttuvia ansioita tai palkkoja, tee niistä korjauspyyntö. Vuonna 2018 tai sitä ennen maksetuista palkoista voit tehdä korjauspyynnön verkkopalvelussa korjauspyyntölomakkeella. Vuonna 2019 maksetuista palkoista tee korjauspyyntö suoraan työnantajalle.

Sinun on edelleen mahdollista saada työeläkeote paperilla. Ote postitetaan joka kolmas vuosi syksyisin tai yli 59-vuotiaalle vuosittain. Postitamme otteen vain silloin, jos et ole valinnut sähköistä otetta tai käynyt katsomassa työeläkeotettasi verkkopalvelussamme otteen lähettämisvuonna. Postitettu ote sisältää ansiotiedot ja eläkekarttumat vain edellisen kalenterivuoden loppuun asti. 

Arvioi tulevan eläkkeen määrää

Verkkopalvelussamme käytössäsi on myös laskuri, jolla voit arvioida tulevan eläkkeesi määrää.

Laskurilla voit esimerkiksi laskea, miten paljon osittaiselle vanhuuseläkkeelle jääminen pienentää pysyvästi vanhuuseläkettäsi tai työssä jatkaminen yli oman alimman vanhuuseläkeiän kasvattaa eläkkeesi määrää. Jos sinulla on haasteita työkykysi kanssa, voit laskea arvion myös ammatillisen kuntoutuksen ajalta maksettavan kuntoutusrahan tai työkyvyttömyyseläkkeen määrästä. 

Lue lisää

Ajankohtaista

Aikuinen ja lapsi korjaavat polkupyörää, kuvituskuva.

Uutinen 3.10.2021

KotiTV:lle Vuoden vanhusteko -palkinto

Vanhustyön keskusliitto ja Ilmarinen palkitsivat tänä vuonna Vuoden vanhusteko -tunnustuksella Kuntopaikka HH Oy:n KotiTV:n, joka on iäkkäiden ihmisten hyvinvoinnin ja toimintakyvyn edistämiseen erikoistunut TV-palvelukanava.

KotiTV:lle Vuoden vanhusteko -palkinto
Aikuinen ja lapsi korjaavat polkupyörää, kuvituskuva.

Uutinen 28.9.2021

Tiedätkö eläkekertymäsi?

Onko sinulla jo suunnitelmat eläkepäiville? Asunto Italiassa, lomareissuja ja listalla olevien unelmien toteuttamista? Oletko jo tarkistanut, mikä on oma eläkekertymäsi suunnitelmien toteuttamista varten? Omasta eläkekertymästä kannattaa olla kiinnostunut. Mitä aiemmin ja paremmin sen tietää, sitä paremmin eläkepäiviin voi varautua.

Tiedätkö eläkekertymäsi?

Uutinen 17.9.2021

Raportti: Suomen eläkejärjestelmä toimii hyvin, tulevaan rahoitushaasteeseen tulisi silti varautua

Tanskalainen professori Torben M. Andersen arvioi, että Suomen eläkejärjestelmä torjuu tehokkaasti köyhyyttä ja tuottaa eläkeläisille kohtuullista toimeentuloa. Eläketurvakeskuksen tilaaman raportin mukaan eläketurvaan on kuitenkin kehittymässä rahoitusongelma, johon on valmistauduttava joko eläkemaksuja korottamalla tai sopeutusmekanismeja vahvistamalla.

Raportti: Suomen eläkejärjestelmä toimii hyvin, tulevaan rahoitushaasteeseen tulisi silti varautua
Lisää uutisia ja tiedotteita