Kolme ihmistä katsovat tietokoneen näyttöä, kuvituskuva.
Uutinen 29.6.2020

Kysy Ilmarilta – chatbot-keskustelurobotti auttaa vakuuttamisasioissa kellon ympäri

Verkossa osoitteessa ilmarinen.fi palveleva keskustelurobotti Ilmari on saanut kevään aikana uutta osaamista ottaessaan haltuun eläkevakuuttamista koskevia asioita. Yrittäjät ja työnantajat saavat nyt apua TyEL- ja YEL-vakuuttamista koskeviin kysymyksiinsä aina, kun sitä tarvitsevat.

- Ilmari-botti vastaa ilmarinen.fi:n yrittäjä- ja työnantajaosioissa niihin peruskysymyksiin, joihin ei tarvita puhelinpalvelun panosta. Tämä nopeuttaa asiakaspalvelua ja lyhentää odotusaikaa puhelimessa, toteaa yrittäjien palveluprosessin kehityksestä vastaava Riitta Puutula. - Virtuaalinen asiakaspalvelija laajentaa myös samalla asiakaspalvelun aukioloaikoja toimistoaikoja kattavammaksi ja vastaa näin entistä paremmin asiakastarpeisiin, hän jatkaa.

Robotille on kevään mittaan kerätty ja opetettu mittava määrä erilaisia kysymyksiä ja vastauksia. Se myös oppii jatkuvasti lisää hyödyntäen oppivaa keinoälyä. Mitä enemmän botilta kysyy, sen paremmin se löytää vastauksen erilaisilla kysymyksenasetteluilla. Chatbot kehittyy myös keskustelevammaksi, mikä mahdollistaa vuoropuhelun.

Chatbotin kehittämisessä kuunnellaan asiakasta

– Chat-palvelun suunnittelussa on hyödynnetty tietoa ja ymmärrystä asiakaskäyttäytymisestä ja -tarpeista. Käytännössä on esimerkiksi käyty läpi ilmarinen.fi-palvelusta haettuja tietoja ja tutkittu puhelinpalveluun tulleiden kysymysten aihesisältöä, Puutula kertoo.

– Yrittäjät ovat kertoneet pitävänsä verkkoa itselleen sopivimpana palvelukanavana ja että paras tukikanava verkkoasiointiin on chat. Vahvistamme sähköisen asioinnin palvelukokemusta tuomalla chatbotin palvelemaan yrittäjiä ja yrityksiä, hän toteaa.

Myös Ilmarinen.fi-sivuston eläkeosiosta löytyy vastaava chatbot, joka vastaa sivuston kävijöiden eläkeaiheisiin kysymyksiin.

Ajankohtaista

Uutinen 6.10.2021

Työeläkemaksut vuonna 2022

Työmarkkinoiden keskusjärjestöt ovat sopineet ehdotuksesta vuoden 2022 yksityisalojen työeläkevakuutusmaksuksi. Sosiaali- ja terveysministeriö vahvistaa myöhemmin työeläkevakuutusmaksun perusteet työeläkevakuutusyhtiöiden hakemuksesta.

Työeläkemaksut vuonna 2022
Lisää uutisia ja tiedotteita