Aikuinen ja lapsi korjaavat polkupyörää, kuvituskuva.
Uutinen 28.9.2021

Tiedätkö eläkekertymäsi?

Onko sinulla jo suunnitelmat eläkepäiville? Asunto Italiassa, lomareissuja ja listalla olevien unelmien toteuttamista? Oletko jo tarkistanut, mikä on oma eläkekertymäsi suunnitelmien toteuttamista varten? Omasta eläkekertymästä kannattaa olla kiinnostunut. Mitä aiemmin ja paremmin sen tietää, sitä paremmin eläkepäiviin voi varautua.

Eläkekertymän näkee kätevästi työeläkeotteesta, johon on kirjattu kaikki eläkkeeseen vaikuttavat ansiotulot, yrittäjätoiminta sekä palkattomat ajat. Koska tuleva eläke perustuu työeläkeotteeseen, on oma etusi tarkistaa tiedot säännöllisesti. Näin myös mahdolliset virheet saadaan korjattua saman tien.

Sähköinen palvelu nopein ja helpoin

Paras tapa eläkekertymän tarkistamiseen on sähköinen työeläkeote, sillä se tarjoaa ajankohtaisimmat tiedot. Kirjaudu OmaEläke-palveluumme ja valitse työeläkeotteesi toimitustavaksi sähköinen kanava. Tarkista palkkatiedot ja päivitä samalla myös yhteystietosi.

Sinun kannattaa jatkossa myös seurata eläkekertymääsi OmaEläke-palvelussa. Samalla voit laskea verkkopalvelun arviolaskuria hyödyntäen arvion tulevan eläkkeesi suuruudesta. Verkossa työeläkkeen ansiotiedot ovat aina ajan tasalla, sillä ne päivittyvät kuukausittain. Muistutamme kaikkia sähköisen työeläkeotteen valinneita ja yhteystietonsa ilmoittaneita työeläkeotteen tarkistamisesta vuosittain sähköpostitse tai tekstiviestillä - pidäthän siis yhteystietosi ajan tasalla!

Sähköisen työeläkeotteen valitseminen on myös ekoteko: autat säästämään luontoa paperipostin vähentyessä. Lisäksi valitsemalla sähköisen otteen sinun ei tarvitse enää murehtia vanhojen työeläkeotteiden tietoturvallisesta tuhoamisesta.

Toimi nyt 

Tuleeko sinulle työeläkeote vielä postitse? Kirjaudu OmaEläke-palveluun ja valitse sähköinen ote. Mikäli et ole valinnut sähköistä työeläkeotetta, saa perinteisen työeläkeotteen postitse vain joka kolmas vuosi. Eläkeikää lähestyville eli vuonna 1961 ja sitä ennen syntyneille ote lähetetään vuosittain.

Lue lisää:
Sähköinen työeläkeote ja kirjautuminen OmaEläke-palveluun

Ajankohtaista

Tiedote 15.8.2023

Ilmarisen sijoitustuotto nousi 3,7 prosenttiin

Työeläkeyhtiö Ilmarisen sijoitustuotot nousivat vuoden ensimmäisellä puoliskolla 3,7 prosenttiin. – Vakavaraisuutemme vahvistui ja kustannustehokkuus parani edelleen korkeasta inflaatiosta ja talouskehityksen epävarmuudesta huolimatta, toimitusjohtaja Jouko Pölönen sanoo.

Ilmarisen sijoitustuotto nousi 3,7 prosenttiin

Uutinen 29.6.2023

Heinäkuun eläkkeet maksetaan 3.7.

Heinäkuun eläkkeet maksetaan eläkkeensaajille maanantaina 3.7., sillä kuun ensimmäinen päivä osuu lauantaille. Eläkkeet maksetaan aina ensimmäisenä mahdollisena pankkipäivänä.

Heinäkuun eläkkeet maksetaan 3.7.
Lisää uutisia ja tiedotteita