Aikuinen ja lapsi korjaavat polkupyörää, kuvituskuva.
Uutinen 28.9.2021

Tiedätkö eläkekertymäsi?

Onko sinulla jo suunnitelmat eläkepäiville? Asunto Italiassa, lomareissuja ja listalla olevien unelmien toteuttamista? Oletko jo tarkistanut, mikä on oma eläkekertymäsi suunnitelmien toteuttamista varten? Omasta eläkekertymästä kannattaa olla kiinnostunut. Mitä aiemmin ja paremmin sen tietää, sitä paremmin eläkepäiviin voi varautua.

Eläkekertymän näkee kätevästi työeläkeotteesta, johon on kirjattu kaikki eläkkeeseen vaikuttavat ansiotulot, yrittäjätoiminta sekä palkattomat ajat. Koska tuleva eläke perustuu työeläkeotteeseen, on oma etusi tarkistaa tiedot säännöllisesti. Näin myös mahdolliset virheet saadaan korjattua saman tien.

Sähköinen palvelu nopein ja helpoin

Paras tapa eläkekertymän tarkistamiseen on sähköinen työeläkeote, sillä se tarjoaa ajankohtaisimmat tiedot. Kirjaudu OmaEläke-palveluumme ja valitse työeläkeotteesi toimitustavaksi sähköinen kanava. Tarkista palkkatiedot ja päivitä samalla myös yhteystietosi.

Sinun kannattaa jatkossa myös seurata eläkekertymääsi OmaEläke-palvelussa. Samalla voit laskea verkkopalvelun arviolaskuria hyödyntäen arvion tulevan eläkkeesi suuruudesta. Verkossa työeläkkeen ansiotiedot ovat aina ajan tasalla, sillä ne päivittyvät kuukausittain. Muistutamme kaikkia sähköisen työeläkeotteen valinneita ja yhteystietonsa ilmoittaneita työeläkeotteen tarkistamisesta vuosittain sähköpostitse tai tekstiviestillä - pidäthän siis yhteystietosi ajan tasalla!

Sähköisen työeläkeotteen valitseminen on myös ekoteko: autat säästämään luontoa paperipostin vähentyessä. Lisäksi valitsemalla sähköisen otteen sinun ei tarvitse enää murehtia vanhojen työeläkeotteiden tietoturvallisesta tuhoamisesta.

Toimi nyt ja osallistu iPadin arvontaan

Tuleeko sinulle työeläkeote vielä postitse? Kirjaudu OmaEläke-palveluun ja valitse sähköinen ote. Arvomme loppuvuoden aikana kaikkien sähköisen työeläkeotteen valinneiden Ilmarisessa vakuutettujen kesken kolme Applen iPad-tablettia.

Mikäli et ole valinnut sähköistä työeläkeotetta, saa perinteisen työeläkeotteen postitse vain joka kolmas vuosi. Eläkeikää lähestyville eli vuonna 1961 ja sitä ennen syntyneille ote lähetetään vuosittain.

Lue lisää:
Sähköinen työeläkeote ja kirjautuminen OmaEläke-palveluun
iPad-kampanjan säännöt

Ajankohtaista

Aikuinen ja lapsi korjaavat polkupyörää, kuvituskuva.

Uutinen 7.12.2021

Tärkeää tietoa eläkkeensaajille vuodenvaihteessa

Eläkkeen määrä nousee työeläkeindeksin korotuksen myötä 2,28 prosenttia 1.1.2022 alkaen. Voit tarkistaa vuoden 2022 eläkkeen maksutiedot OmaEläke-palvelussa. Aloitamme vuodenvaihteen tiedotteiden postitukset eläkkeensaajille 14.12. Mikäli asiakkaalla on käytössä Suomi.fi tai OmaPosti, tiedote lähetetään sähköisesti sinne. Muussa tapauksessa tiedote lähetetään maapostilla, ja sen pitäisi saapua viimeistään vuoden 2022 alussa.

Tärkeää tietoa eläkkeensaajille vuodenvaihteessa

Uutinen 10.11.2021

Elinaikakerroin vahvistettu vuodelle 2022

Sosiaali- ja terveysministeriö on vahvistanut elinaikakertoimen vuodelle 2022 ja se on 0,94659. Elinaikakertoimen tarkoituksena on sopeuttaa alkavien työeläkkeiden tasoa ja eläkemenoa sen mukaan, miten odotettavissa oleva keskimääräinen elinikä muuttuu.

Elinaikakerroin vahvistettu vuodelle 2022
Ilmarisen toimistorakennus ulkoa, kuvituskuva.

Uutinen 25.10.2021

Työeläkeindeksi ja palkkakerroin vahvistettu vuodelle 2022

Sosiaali- ja terveysministeriö on vahvistanut työeläketurvaa koskevat indeksit vuodelle 2022. Työeläkeindeksi on ensi vuonna 2691, mikä tarkoittaa noin 2,28 prosentin korotusta eläkkeisiin vuodenvaihteessa. Palkkakertoimeksi vahvistettiin 1,501. Vuoteen 2021 verrattuna palkkakerroin nousee noin 2,46 prosenttia.

Työeläkeindeksi ja palkkakerroin vahvistettu vuodelle 2022
Lisää uutisia ja tiedotteita