Uutinen 15.3.2022

Kokeilu keväällä: OmaVero-palveluun mahdollisuus tarkistaa myös työeläkeote

Ilmarinen on mukana työeläkealan ja Verohallinnon yhteisessä kokeilussa, jossa yhteensä 50 000 henkilöä saa itselleen viestin OmaVero-palvelun kautta. Viestissä kehotetaan tarkistamaan työeläkeote eläkevakuuttajan verkkopalvelusta, johon henkilö ohjataan eläkealan yhteisen ohjauspalvelun kautta.

Viestit ajoitetaan sopimaan esitäytettyjen veroilmoitusten julkaisupäivien ja veroilmoitusten jättöpäivien kanssa. Kokeilu tehdään kahdessa vaiheessa, joista ensimmäinen kestää maaliskuun puolivälistä huhtikuun loppuun ja toinen koko toukokuun ajan.

OmaVeron työeläkeote-linkin tavoitteena on saada useammat kansalaiset tarkistamaan oma sähköinen työeläkeotteensa. Kokeilusta saatavien kokemusten perusteella päätetään, laajennetaanko sitä. OmaVero tavoittaa potentiaalisesti yli 3,1 miljoonaa kansalaista.

Ilmarisen OmaEläke-palvelussa voi työeläkeotteelta tarkistaa oman eläkekertymän, eläkkeeseen vaikuttavat ansiotulot, yrittäjätoiminnan sekä palkattomat ajat. Palvelussa voi myös laskea arvion tulevan eläkkeen suuruudesta. Sähköisen työeläkeotteen ansiotiedot ovat aina ajan tasalla, sillä ne päivittyvät kuukausittain.

Työeläkeotteen tarkistaminen sähköisesti on ekoteko, jolla voi auttaa säästämään luontoa paperipostin vähentyessä. Lisäksi valitsemalla sähköisen otteen ei tarvitse murehtia vanhojen työeläkeotteiden tietoturvallisesta tuhoamisesta.

Lue lisää:

Ajankohtaista

Uutinen 16.6.2022

YEL-lakiuudistus etenee kesäkuussa hallitusesittelyyn – Esityksessä täsmennyksiä yrittäjän työtulon määrittelyyn ja tarkistamiseen

Suomen hallitus esittää yrittäjän eläkelain uudistamista 1.1.2023 alkaen. Lakiuudistuksen tavoitteena on parantaa yrittäjien eläketurvaa ja tukea yrittäjän eläkelain toimeenpanoa, jotta yrittäjän työtulo vastaisi nykyistä paremmin yrittäjän työpanoksen arvoa sekä yritystoiminnan alkuvaiheessa että toiminnan jatkuessa.

YEL-lakiuudistus etenee kesäkuussa hallitusesittelyyn – Esityksessä täsmennyksiä yrittäjän työtulon määrittelyyn ja tarkistamiseen

Tiedote 15.6.2022

Ilmarisen suhdanneindeksi: Työntekijämäärä kasvoi edelleen - nousua lähes viisi prosenttia

Työntekijämäärä nousi toukokuussa Ilmarisen suhdanneindeksiin kuuluvissa yrityksissä lähes viisi prosenttia vuoden takaiseen verrattuna. Työntekijämäärä on nyt jatkanut kasvuaan yhtäjaksoisesti yli vuoden ajan. Toimialoista vahvimmin kehittyivät majoitus- ja ravitsemusala sekä henkilöstövuokraus. Osalla aloista voi jo esiintyä pulaa henkilöstöstä.

Ilmarisen suhdanneindeksi: Työntekijämäärä kasvoi edelleen - nousua lähes viisi prosenttia
Lisää uutisia ja tiedotteita