Uutinen 6.2.2023

iAreena-seminaarissa keskusteltiin ikääntyvien asemasta työelämässä

Ilmarinen ja Vanhustyön keskusliitto järjestivät helmikuun alussa kolmannentoista iAreena-seminaarin, vuotuisen ajankohtaisfoorumin ikääntyvien asioihin liittyvistä teemoista. Tänä vuonna pohdittiin, onko työelämässä houkuttelevuutta ikääntyville ja ovatko seniorit työelämässä taakka vai voimavara.

Ilmarisen tutkija Jouni Vatanen esitteli tuoreen kyselytutkimuksen tuloksia, jonka aiheena oli eläkeläisten talous ja vireys.

Eläketurvakeskuksen tutkimuksen osastopäällikkö Susan Kuivalainen avasi tutkimustuloksia siitä, miten yli 55-vuotiaiden työllisyys ja työnantajien näkemykset ikäryhmän työntekijöistä ovat kehittyneet.

Eläkkeellä yhä töitä itsekin tekevä toimittaja ja seminaarin juontanut Pirjo Nuotio haastatteli keskustelupanelisteja senioreiden asemasta työelämässä. Näkökulmia aiheeseen toivat keikkatöitä seniori-ikäisille tarjoavan Onnexi Oy:n toimitusjohtaja Ulla-Maija Soininen, Seurana Oy:n palveluksessa 5 vuotta työskennellyt eläkeläinen Tuula Meres-Wuori sekä henkilöstöjohtaja Timo Sairanen SOL:lta, jossa eläkkeelle jääneille keikkatyöläisille löytyy oma Keltaiset pantterit -ohjelma.

Lisää aiheesta:

Tutkimus: Suurin osa eläkeläisistä haluaisi yhä tehdä ansiotöitä eläkkeellä – arvio omasta jaksamisesta heikentynyt

Webinaaritallenne on nähtävillä kahden viikon ajan 20.2.2023 saakka.

Ajankohtaista

Tiedote 1.10.2023

Vuoden vanhusteko -palkinto Vaasan kaupungin Helppari-toiminnalle ja Vanhustyön avustajatoiminnalle

Kuudennentoista kerran jaettavan Vuoden vanhusteko -palkinnon on tänä vuonna saanut Vaasan kaupungin Helppari- ja Vanhustyön avustajatoiminta. Toiminnan tavoitteena on pitkäaikaistyöttömien saaminen takaisin työelämään tarjoamalla aitoa ja konkreettista työtä ikäihmisten parissa ja samalla lisätä ikäihmisten hyvinvointia.

Vuoden vanhusteko -palkinto Vaasan kaupungin Helppari-toiminnalle ja Vanhustyön avustajatoiminnalle
Ihminen makoilee mahallaan lattialla ja katsoo tablettia, kuvituskuva.

Uutinen 28.9.2023

Saitko työeläkeotteen postissa? Unohda arkistointi ja siirry sähköiseen asiointiin

Jos et ole käynyt katsomassa työeläkeotettasi vielä OmaEläke-palvelussamme, tai jo aiemmin ole valinnut verkossa itsellesi sähköistä otetta, saat työeläkeotteen paperisena kotiisi joka kolmas vuosi syksyllä. Saapumisvuosi riippuu siitä, missä kuussa olet syntynyt. Vuonna 2023 otteet lähetetään touko-elokuussa syntyneille.

Saitko työeläkeotteen postissa? Unohda arkistointi ja siirry sähköiseen asiointiin

Uutinen 18.9.2023

Ilmarisen opiskelijamessut – ilmoittaudu mukaan!

Hei opiskelija! Mietitkö, mitä Ilmarinen voisi tarjota sinulle? Millainen olisi unelmien kesätyöpaikkasi? Entä mitä haluaisit tehdä työksesi, kun opinnot ovat paketissa? Oletko pohtinut, mitkä asiat ovat sinulle työpaikassa merkityksellisiä? Tule kuulemaan, miten monia mahdollisuuksia Ilmarinen tarjoaa sinulle!

Ilmarisen opiskelijamessut – ilmoittaudu mukaan!
Lisää uutisia ja tiedotteita