Tiedote 1.11.2023

​​Ritva Tarkiainen vastuulliseksi vakuutusmatemaatikoksi ja aktuaari- ja analytiikkapalveluiden johtajaksi​

Ilmarisen hallitus on nimittänyt vastuulliseksi vakuutusmatemaatikoksi filosofian lisensiaatti, SHV-matemaatikko Ritva Tarkiaisen. Hän tulee myös johtamaan Ilmarisen aktuaari- ja analytiikkapalvelut -osastoa.

Vastuullisen vakuutusmatemaatikon roolissa Ritva Tarkiainen raportoi suoraan Ilmarisen hallitukselle ja toimitusjohtajalle sekä osallistuu johtoryhmätyöskentelyyn. Aktuaari- ja analytiikkapalveluiden johtajana Ritva pääsee yhdessä koko Ilmarisen organisaation kanssa rakentamaan datalla johtamista ja edistämään digitalisaatiota asiakkaidemme hyödyksi. Osaston johtajan roolissa hän raportoi talous- riskienhallintajohtajalle Mira Kaupille

– Otan mielenkiinnolla vastaan tämän tehtävän. Pääsen tekemään merkityksellistä työtä Ilmarisen, sen asiakkaiden ja koko työeläkealan eteen yhteistyössä muiden asiantuntijoiden kanssa, Ritva Tarkiainen toteaa.

– Toivotan Ritvan lämpimästi tervetulleeksi Ilmariseen. Ilmarisen tuore tammi–syyskuun tulos kertoo yhtiön hyvästä vireestä ja kustannustehokkuuden paranemisesta. Tiedolla johtaminen ja datan hyödyntäminen ovat meillä keskeisiä asioita. Työssään Ritva pääsee kehittämään Ilmarisen aktuaari- ja analytiikkapalveluja, riskienhallintaa ja laskuperusteita niin Ilmarisen kuin asiakkaidemme hyödyksi. Tärkeää on myös koko työeläkejärjestelmän kehittäminen yhdessä muiden toimijoiden kanssa, Ilmarisen toimitusjohtaja Jouko Pölönen sanoo.

Ritva Tarkiainen aloittaa Ilmarisessa 1.1.2024.

Kuva: Fanni Toimela

Ajankohtaista

Tiedote 26.4.2024

Ilmarisen sijoitustuotto 3,2 prosenttia, ja tehokkuus parani edelleen

Työeläkeyhtiö Ilmarisen sijoitusten tuotto oli tammi–maaliskuussa 3,2 prosenttia. Yhtiön kustannustehokkuus parani edelleen vakuutusmaksutulon kasvaessa ja eläketurvan tuottamiseen tarvittavien hoitokulujen laskiessa. – Olemme jatkaneet menestyksekkäästi Ilmarisen strategian toteuttamista ja kasvattaneet tuottavuuttamme viimeisten kuuden vuoden aikana merkittävästi, toteaa Ilmarisen toimitusjohtaja Jouko Pölönen.

Ilmarisen sijoitustuotto 3,2 prosenttia, ja tehokkuus parani edelleen

Tiedote 24.4.2024

Työkyvyttömyydessä iso vaihtelu toimialoittain – uusi indeksi tarjoaa ennusteita ja tilannetietoa

Työkyvyttömyyseläkkeiden määrässä on jopa nelinkertainen ero eri toimialojen välillä. Fyysisesti kuormittavilla aloilla työuraa uhkaavat todennäköisemmin tuki- ja liikuntaelinten sairaudet, kun taas asiantuntija-aloilla mielenterveyden häiriöt ovat yleisin syy pysyvään työkyvyttömyyteen. Tiedot selviävät Ilmarisen uudesta työkyvyttömyyseläkeindeksistä.

Työkyvyttömyydessä iso vaihtelu toimialoittain – uusi indeksi tarjoaa ennusteita ja tilannetietoa
Lisää uutisia ja tiedotteita