Uutinen 10.10.2022

Ilmarisen kiinteistöissä säästetään 160 sähkölämmitetyn pientalon vuotuisen energiankäytön verran

Ilmarisen kiinteistöissä säästetään energiaa tänä syksynä entistä enemmän. Arvio kokonaissäästöistä on 3214 megawattituntia vuodessa. Se vastaa noin 160 sähkölämmitetyn pientalon vuotuista energiankäyttöä.

Venäjän Ukrainassa jatkaman hyökkäyssodan takia Eurooppaa uhkaa energiapula. Siksi Suomessakin säästetään energiaa. Työ- ja elinkeinoministeriön johtama Astetta alemmas -energiansäästökampanja alkaa tänään.

Ilmarinen on muun muassa mukana valtakunnallisissa toimitilojen ja vuokra-asuntojen energiatehokkuussopimuksissa, ja Ilmarisen kiinteistöissä energiaa on säästetty pitkäjänteisesti. Syyskuusta alkaen säästöjä tehostettiin entisestään.

Toimitilojen lämpötiloja laskettiin 1–2 astetta, vähemmän käytössä olevien tilojen – kuten varastojen ja pysäköintitilojen – lämpötilaa laskettiin minimiin. Myös ilmanvaihtojärjestelmiä optimoitiin ja kiinteistöjen valaistuksia muutettiin.

Myös vuokralaisia neuvotaan käyttämään energiaa tehokkaasti. Ilmarinen omistaa yli sata toimisto- , liike- varasto- ja muuta kiinteistöä.

Toimilla on vaikutusta:

– Kokonaissäästöarvio on 3214 megawattituntia vuodessa. Se vastaa noin 160 sähkölämmitetyn pientalon vuotuista energiankäyttöä, rakennuttamispäällikkö Niina Nurminen sanoo.

Ilmarisen liikekiinteistöissä sähköä säästyy vuodessa noin 820 megawattituntia, mikä on kaksi prosenttia viime vuoden sähkön kokonaiskulutuksesta niissä. Lämpöä liikekiinteistöissä säästynee noin 1180 megawattituntia, eli noin 2,5 prosenttia vuoden 2021 lämmön kokonaiskulutuksesta.

Asuinkiinteistöissä sähköä säästyy arviolta 94 megawattituntia vuodessa, mikä vastaa noin kahta prosenttia niiden vuoden 2021 sähkön kokonaiskulutuksesta. Lämpö asuinkiinteistöissä on säästymässä 1120 megawattituntia, joka vastaa noin kolmea prosenttia vuoden 2021 lämmön
kokonaiskulutuksesta. Ilmarinen omistaa yli 60 asuintaloa.

– Nämä ovat toimenpiteemme nyt. Tarvittaessa ryhdytään lisätoimiin, Nurminen sanoo.

Kampanja kannustaa vähentämään energiankulutusta

Astetta alemmas (astettaalemmas.fi) on työ- ja elinkeinoministeriön koordinoima kampanja. Sen pääkumppanit ovat valtion kestävän kehityksen yhtiö Motiva, Energiavirasto, ympäristöministeriö, valtioneuvoston kanslia ja Suomen itsenäisyyden juhlarahasto Sitra. Lisäksi mukana on yli 140 organisaatiota. Ilmarinen liittyi kampanjaan syyskuussa.

Astetta alemmas -kampanjassa tavoitteena on, että vähintään kolme neljäsosaa kansalaisista säästää energiaa ja että energiankulutus vähenee pysyvästi pitkällä aikavälillä.

Lue lisää

Lisätietoa

  • rakennuttajapäällikkö Niina Nurminen, 010 284 3867

 

 

Ajankohtaista

Uutinen 30.5.2024

Yhtiökokouskaudella huomio erityisesti johdon palkitsemiseen

Työeläkeyhtiö Ilmarinen osallistui kevään yhtiökokouskaudella 109 kotimaiseen yhtiökokoukseen. – Kiinnitimme jälleen tällä yhtiökokouskaudella huomiota erityisesti palkitsemisraportteihin ja palkitsemispolitiikkoihin, Ilmarisen vastuullisen sijoittamisen johtaja Karoliina Lindroos kertoo.

Yhtiökokouskaudella huomio erityisesti johdon palkitsemiseen

Uutinen 22.3.2024

Earth Hour – varaudumme hyvään huomiseen

Varaudumme hyvään huomiseen ja osallistumme jälleen Earth Hour -tapahtumaan. Sammutamme valot Helsingin Ruoholahdessa sijaitsevalla pääkonttorilla ilmaston puolesta lauantaina 23.3. kello 20.30–21.30.

Earth Hour – varaudumme hyvään huomiseen
Lisää uutisia ja tiedotteita