Opiskele itsesi takaisin töihin

Hienoa, olet päättänyt opiskella itsellesi uuden ammatin. Kun opiskelet suunnitelmasi mukaan ja kerrot etenemisestäsi meille, saat kuntoutusrahan tilillesi joka kuukausi.

Muistilistasi - mitä tarvitsemme

  • Opiskelutodistus verkkosivuiltamme opintojen alettua sekä jokaisen syyslukukauden alussa (oppilaitos täyttää). Toimita todistus vasta, kun opinnot ovat alkaneet.
  • Verokortti. Jos tuemme opintojasi kuntoutusrahalla, muista toimittaa uusi verokortti myös vuodenvaihteessa.
  • Kopio päättötodistuksesta opintojen päätyttyä.

 

Kun olet saanut meiltä hyväksynnän kuntoutussuunnitelmaasi, tee saman tien muutama asia. Näin varmistat, että saat meiltä taloudellista tukea alusta alkaen, ja että maksat saamastasi tuesta veroa oikean määrän.

 Toimi näin:

  1. Hanki uusi verokortti ja lähetä se meille.
  2. Jos opiskelet monimuotoisesti, soita kuntoutusasiantuntijallesi, niin saat tietoa esim. työharjoittelupaikan hankkimisesta.
  3. Jos opiskelet kokopäiväisesti, aloita opintosi.

Kun opintosi ovat käynnistyneet, toimita meille verkkosivuillamme oleva opiskelutodistus sekä mahdolliset muut tarvittavat todistukset. Seuraamme opintojesi etenemistä opiskelutodistuksen avulla. Saamasi taloudellinen tuki kun on kytköksissä opintoihisi.

Jos opintosi eivät etene kuten olit suunnitellut, ilmoita siitä meille. 

Lähetä todistukset kerran vuodessa

Kun opiskelet tutkintoa varten, muista toimittaa meille opiskelutodistus. Saat kuntoutusrahan tilillesi 3 viikon kuluessa siitä kun olemme saaneet todistuksesi, ja kun opiskelusi on alkanut. Kun opintosi ovat päättyneet, toimita meille päättötodistus.

Opiskelutodistus

Kun olet aloittanut opinnot esimerkiksi ammatillisessa oppilaitoksessa, pyydä oppilaitoksesi edustajaa täyttämään sähköinen opiskelutodistus ja lähettämään sen meille. Jos opintosi kestävät enemmän kuin vuoden, pyydä opiskelutodistus jokaisen syyslukukauden alussa. Lähetä todistus vasta kun lukukausi on käynnistynyt, vaikka ensimmäisenä opiskeluviikkona. Opiskelutodistuksen avulla seuraamme myös opintojesi etenemistä. Tarvittaessa voimme pyytää myös opintosuoritusotteen todistukseksi.

Päättötodistus

Kun saat opintosi päätökseen, lähetä meille kopio päättötodistuksestasi. Usein saat päättötodistuksen oppilaitokseltasi hieman valmistumisesi jälkeen.

Paperilla tai sähköisesti

Lähetä todistukset meille sähköisesti tai paperisena. Laita paperiposti osoitteeseen Ilmarinen, PL 1, 00018 Ilmarinen tai sähköposti osoitteeseen kuntoutustiimi@ilmarinen.fi.

Ilmoita muutoksista

Jos opiskelussasi tapahtuu jokin muutos, ilmoita siitä aina meille. Siten tiedämme, jos et esimerkiksi pysty etenemään opinnoissasi suunnitelmasi mukaan. Opintosi saattavat viivästyä tai voit joutua sairauslomalle. Ilmoita meille myös, jos opiskeluusi liittyy palkallinen työharjoittelu tai jos saat opintojesi aikana palkkaa. Joissakin tapauksissa voimme keskeyttää saamasi kuntoutusetuuden maksun. Näin käy myös, jos esimerkiksi sairauden takia joudut keskeyttämään opiskelusi.

Ilmoita muutoksista omalle kuntoutusasiantuntijallesi puhelimitse tai sähköpostitse.

KesäAJAN toimeentulo

Monivuotisissa opinnoissa maksamme etuuden koko kesältä.

Sinun ei tarvitse toimittaa meille selvitystä kesäajan opiskelusta tai työskentelystä, vaan maksamme kaikille opiskelijoillemme kuntoutusrahan tai kuntoutuskorotuksen keskeytyksettä kesän ajalta. 

Monivuotisessa opiskelussa voit pitää yhden kesälomakuukauden, mutta tätä pidempi loma-aika tulee hyödyntää opintojen edistämiseen.

Kesällä voit vaihtoehtoisesti: 

  • opiskella
  • tehdä työharjoittelun
  • tehdä töitä
  • mennä palkattomaan työkokeiluun, joka liittyy opiskelemaasi alaan.

Jos menet työkokeiluun, hae ensin työkokeilupaikka. Ilmoita sen jälkeen työnantajasi nimi ja sähköpostiosoite kuntoutusasiantuntijallesi, niin lähetämme työnantajallesi sähköpostitse linkin sähköiseen sopimuspohjaan. Täyttäkää sopimus yhdessä. Otamme työkokeilusi ajalle työtapaturmavakuutuksen.

Kun lähiopintosi syksyllä jatkuvat, pyydä oppilaitoksesi edustajaa täyttämään verkkosivuillamme sähköinen opiskelutodistus. Sen perusteella jatkamme kuntoutusrahan tai kuntoutuskorotuksen sekä normikorvauksen maksamista ja seuraamme opintojesi etenemistä. Opiskelutodistuksen toimittaminen on välttämätön etuuden maksun jatkamiseksi.