Eläkehakemuksesta eläkepäätökseen

Vanhuuseläkepäätöksen saat yleensä sen kuukauden aikana, jolloin eläke alkaa. Eläkkeen saat tilillesi noin viikon kuluttua päätöksen saamisesta.

Eläkepäätöksen saa meiltä joka vuosi noin 30 000 suomalaista. Eläkepäätösten tekemisessä valttimme ovat nopeus ja laatu. Eläkepäätöksen saaneet pitävät saamaansa palvelua asiantuntevana ja palveluhenkisenä. 

Teemme parhaamme, että sinäkin saat päätöksen nopeasti. Edistät asiaa, kun toimitat meille huolellisesti täytetyn eläkehakemuksen sekä sen mahdolliset liitteet. Usein tarvitsemme lisäksi tietoja työnantajaltasi, joskus sinua hoitaneelta lääkäriltä. Kun olemme saaneet kaikki päätöksentekoon tarvittavat tiedot, perehdymme niihin. Sen jälkeen saat eläkepäätöksen. 

Eläkepäätös saapuu eri työeläkkeistä eri aikaan, näin: 

Hakemasi työeläke

Nämä tarvitsemme eläkepäätöksen tekemiseen

Saat eläkepäätöksen

Vanhuuseläke ja osittainen vanhuuseläke

Vanhuuseläke- tai osittainen vanhuuseläkehakemus

Työnantajan toimittamat tiedot ansiotuloista

Sen kuukauden aikana, jolloin eläkkeesi alkaa

Perhe-eläke

Perhe-eläkehakemus

2 kuukauden kuluessa

Työkyvyttömyyseläke ja   kuntoutustuki

Työkyvyttömyyseläkehakemus

B-Lääkärinlausunto

2 kuukauden kuluessa

Jos eläketurvasi on ollut välillä ulkomailla, eläkepäätöksesi tekemiseen menee yleensä vähän tavallista pidempään.

Saat eläkkeen kerran kuukaudessa

Ensimmäinen eläkkeesi ilmestyy tilillesi nopeasti, noin viikon kuluttua siitä kun olet saanut eläkepäätöksen. Paitsi jos eläkkeen ei ole tarkoitus alkaa heti. Siinä tapauksessa saat ensimmäisen eläkkeesi eläkkeen alkamiskuukauden ensimmäisenä pankkien aukiolopäivänä. 

Sen jälkeen eläke ilmestyy tilillesi kerran kalenterikuukaudessa. Eläke tulee tilillesi heti kun mahdollista: aina kuukauden ensimmäisenä pankkien aukiolopäivänä, aamupäivän aikana. Lain mukaan emme voi maksaa eläkettä edellisen kuukauden puolella. 

Eläke saapuu sille tilille, jonka ilmoitit eläkehakemuksessasi. Maksamme eläkkeen aina suoraan sinulle, eläkkeensaajalle. Alaikäisen perhe-eläke maksetaan holhoojan tai edunvalvojan ilmoittamalle tilille.