Ilmarinen ja Etera yhdistyvät 
– asiakkaat hyötyvät

 

Asiakaspalvelu | 010 195 000 

Tuloksena tässä ajassa elävä palveluyritys

Työeläkevakuutusyhtiöt Ilmarinen ja Etera yhdistyvät 1.1.2018 alkaen. Tavoitteena on rakentaa tässä ajassa elävä innovatiivinen ja ketterä palveluyritys, joka hyödyntää tehokkaasti digitalisaation luomia mahdollisuuksia.

Lue lisää 

Ilmarisen ja Eteran yhdistyminen lähestyy 

background

 

Huolehdimme jatkossa yli 1,1 miljoonan suomalaisen eläketurvasta

Yhdistyessämme muodostamme vakavaraisen ja kustannustehokkaan työeläkeyhtiön, jolla on alan kilpailukykyisimmät asiakasedut. Vakuutettujen yhteismäärä on yli 675 000 ja eläkkeensaajien 460 000. Yhtiön markkinaosuus vakuutusmaksutulosta on 37 prosenttia. Näillä mittareilla Ilmarisesta tulee Suomen suurin yksityisten alojen työeläkevakuuttaja. 

 

 

Asiakkaat hyötyvät parantuvasta kustannustehokkuudesta

Yhdistyminen ei edellytä asiakkailta mitään toimenpiteitä. Eteran nykyiset asiakkaat siirtyvät yhdistymisen jälkeen Ilmarisen asiakkaiksi, ja vakuutukset ja eläkkeenmaksu jatkuvat normaalisti. Yhdistyneen yhtiön kustannustehokkuus sekä vahva vakavaraisuus mahdollistavat entistä paremmat asiakashyvitykset ja monipuolisemmat palvelut.

background
background

Uutiset

UUSIA JÄSENIÄ YHDISTYVÄN ILMARISEN HALLITUKSEEN
17.11.2017 | Lue lisää

YHDISTYVÄN ILMARISEN JOHTORYHMÄ NIMITETTY
3.11.2017 | Lue lisää

FINANSSIVALVONTA HYVÄKSYI ILMARISEN JA ETERAN YHDISTYMISEN
11.10.2017 | Lue lisää

ILMARISEN YHTIÖKOKOUS PÄÄTTI YHDISTYMISESTÄ ETERAN KANSSA
14.9.2017 | Lue lisää

ILMARINEN JA ETERA YHDISTYVÄT – ASIAKKAAT HYÖTYVÄT PARANTUVASTA KUSTANNUSTEHOKKUUDESTA
29.6.2017 | Lue lisää

Uusi asiakas? Tervetuloa Ilmariselle

Asiakas, miten yhdistyminen vaikuttaa sinuun?

Yhdistyminen on ennen kaikkea asiakkaidemme etu. Tavoitteenamme on olla Suomen kustannustehokkain ja vetovoimaisin työeläkeyhtiö, joka tarjoaa entistäkin monipuolisemman, asiakkaiden tarpeista lähtevän palvelukokonaisuuden sekä alan kilpailukykyisimmät asiakasedut.

Yhdistyneeseen yhtiöön tulee vahvaa osaamista kaikenkokoisten yritysten ja yrittäjien vakuuttamisesta sekä monien alojen erityisasiantuntemusta. Molempien yhtiöiden vahvuudet yhdistämällä tavoitteena on rakentaa tässä ajassa elävä innovatiivinen ja ketterä palveluyritys.

Lisäksi järjestelyn myötä koko työeläkejärjestelmän kustannustehokkuus paranee ja alan vakavaraisuus kokonaisuutena vahvistuu. Järjestelystä hyötyvät siten niin vakuutuksenottajat kuin vakuutetutkin.

Yhdistyneen yhtiön kustannustehokkuus sekä vahva vakavaraisuus mahdollistavat entistä paremmat asiakashyvitykset. Yhdistymisen myötä on mahdollisuus tehostaa toimintaa ja karsia päällekkäisyyksiä, ja nämä kustannussäästöt koituvat suoraan asiakasyritystemme eduksi.  

Lue lisää 

Yhdistyminen ei edellytä asiakkailta mitään toimenpiteitä.

Ilmarinen ja Etera säilyvät erillisinä yhtiöinä yhdistymiseen asti. Yhdistymisen jälkeen Eteran nykyiset asiakkaat siirtyvät Ilmarisen asiakkaiksi, ja vakuutukset ja eläkkeenmaksu jatkuvat normaalisti. Tiedotamme asiakkaille prosessin etenemisen eri vaiheista.

Yhdistymisellä ei ole vaikutusta vakuutettujen asemaan tai eläkkeisiin. Vakuutukset ja eläkkeenmaksu jatkuvat normaalisti. Yhdistymisen jälkeen molempien yhtiöiden nykyasiakkaat ovat Ilmarisen asiakkaita.

Vuodelta 2017 kertyneet asiakashyvitykset maksetaan keväällä 2018 kummankin yhtiön asiakkaille erikseen voimassaolevien hyvitysperusteiden mukaan. Yhdistymisen jälkeen asiakkaan vakuutushistoria Eterassa ja Ilmarisessa yhdistetään ja noudatetaan Ilmariselle vahvistettavia hyvitysperusteita. 

Yhdistymisessä paraneva kustannustehokkuus tulee näkymään asiakasyrityksillemme parempina asiakashyvityksinä. Koko yhdistyminen on tehty nimenomaan asiakkaiden etua ajatellen.  Myös lyhyellä aikajänteellä  Ilmarisen vakavaraisuuden ja hyvityskyvyn arvioidaan säilyvän nykyisellä, hyvällä tasolla. Eteran vakavaraisuus on Ilmarista heikompi, mutta yhtiö on hyvin kustannustehokas, joten yhdistymisellä ei tältä osin ole olennaista Ilmarisen hyvitystasoon.  

Asiakkuus meillä kannattaa

Saat parhaat maksunalennukset.