Alvar Aallon katu 3 toimistorakennus ulkoa.
Tiedote 20.12.2018

Ilmarinen myy toimistokiinteistön Töölönlahdella M&G Real Estatelle

Ilmarinen on myynyt Helsingin keskustassa päärautatieaseman vieressä sijaitsevan toimistorakennuksen M&G Real Estatelle.

Osoitteessa Alvar Aallon katu 3 sijaitseva toimistokiinteistö on valmistunut vuonna 2012 ja sen vuokrattava pinta-ala on 11 845 neliömetriä. Kiinteistö tarjoaa modernit ja korkealuokkaiset toimistotilat keskeisellä paikalla julkisen liikenteen solmukohdassa. Kiinteistö on täyteen vuokrattu. Suurimmat käyttäjät ovat pörssiyhtiöt Alma Media ja Ahlström-Munksjö. Kiinteistöön kuuluu maanalainen pysäköintihalli, jossa on 43 autopaikkaa.

Ostaja on M&G Europan kiinteistörahasto, jota hallinnoi M&G Real Estate. Kauppahinta on noin 116 miljoonaa euroa.

– Ilmariseen tänä vuonna sulautunut Etera on ollut kehittämässä kiinteistöä rakennusvaiheesta lähtien. Töölönlahden alueesta on tänä aikana kehittynyt ainutlaatuinen ja haluttu alue, jossa yhdistyvät erinomainen ydinkeskustasijainti ja joukkoliikenneyhteydet, modernit ja korkeatasoiset toimistokiinteistöt sekä laaja kulttuuritarjonta, jota Musiikkitalo ja Oodi vielä osaltaan täydentävät. Nyt oli hyvä vaihe etsiä kiinteistölle uutta omistajaa ja kehittäjää ja olemme tyytyväisiä, että omistajaksi tulee arvostettu kansainvälinen kiinteistösijoittaja M&G European (Real Estate). Ilmarinen on jatkossakin merkittävä kiinteistönomistaja Helsingin ydinkeskustan kiinteistömarkkinassa, sanoo salkunhoitaja Kenneth Nyman Ilmarisen kiinteistösijoituksista.

– Suomen talous on kehittynyt vahvasti ja kuluttajien luottamus on kasvanut, työttömyys laskenut ja bkt:n kasvu on euroalueen keskiarvon yläpuolella. Näistä syistä johtuen Helsinki on yksi Euroopan houkuttelevimpia kohteita ulkomaisille sijoituksille, ja olemme tyytyväisiä päästessämme tarttumaan tähän erinomaiseen mahdollisuuteen sijoittajiemme puolesta, sanoo johtaja Thorsten Slytå, Nordic Region, M&G Real Estate.

Lisätietoja:

Kenneth Nyman, salkunhoitaja, Ilmarinen, p. 040 843 3272

Thorsten Slytå, Director of Nordic Region, M&G Real Estate, tel. +46 8 502 565 73

Ajankohtaista

Uutinen 11.10.2021

Grönqvistin talo vuoden katutyömaa Helsingissä – kiitosta tyylikkäästi ja huomaamattomasti hoidetusta työmaasta

Grönqvistin talon julkisivuremontti Helsingin ydinkeskustassa toteutettiin kokonaan taloa esittäneen fasadin suojissa. Palkintoraati kiittelee Ilmarisen, Futudesignin ja Suomen Julkisivupalvelun toteuttamaa järjestelyä, jolla turvattiin rauha naapurustossa myös kaikkein eniten häiriötä aiheuttavissa työvaiheissa.

Grönqvistin talo vuoden katutyömaa Helsingissä – kiitosta tyylikkäästi ja huomaamattomasti hoidetusta työmaasta
Lisää uutisia ja tiedotteita