Artikkeli 21.8.2018

Suomen iloisin yrittäjä 2017: ”Kilpailu osoitti, kuinka moni toivoo minulle hyvää”

Parikymppisenä itsensä loppuun polttanut Laura Peippo nousi jaloilleen ja viime vuonna Suomen iloisimmaksi yrittäjäksi. Nyt hän auttaa muita löytämään eväitä jaksamiseen ja puhuu henkilökunnan työkyvyn ylläpitämisen puolesta.

Puolitoista vuotta sitten Laura Peipolla oli erityinen syy olla iloinen. Hänet oli juuri valittu Suomen iloisimmaksi yrittäjäksi Ilmarisen järjestämässä kilpailussa.

- Se vahvisti uskoa siihen, että olen tehnyt asioita oikein. Palaan siihen ajatukseen aina, kun tulevaisuus ahdistaa: hyvän ja ilon kautta voi saada asioita aikaiseksi! Peippo sanoo.

Ystävät, kylänmiehet ja asiakkaat Kittilässä ovat tunteneet Peipon energisenä nuorena yrittäjänä jo parin vuoden ajan.

Peippo korostaa, että energisyys on vastavuoroista. Kun saa tukea ja kannustusta, jaksaa antaa energiaa myös takaisin.

Hyvinvoivat työntekijät, hyvinvoiva yritys

Alun perin ravintolakokiksi kouluttautunut Peippo käytännössä paloi loppuun parikymppisenä. Pitkä liikuntaharrastus ja ystävien tuki auttoivat hänet jaloilleen. Tie vei hyvinvointi- ja liikunta-alan yrittäjäksi.

Nytkin Peippo puhuu paljon hyvinvoinnista. Perusteet ovat yksinkertaisia: riittävä uni, terveellinen ravinto ja sopiva määrä liikuntaa. Liioitella ei kannata.

Peippo korostaa myös yhteisön merkitystä. Siksi myös työntekijöiden hyvinvointi kokonaisuutena on hänelle tärkeää.

- Ostin kerran henkilökunnalle liput, matkat ja majoituksen hyvinvointiaiheiseen seminaariin Helsingissä. Olin ihan pöyristynyt, kun kaverini ihmetteli, miten viitsin käyttää niin paljon rahaa henkilökuntaan. Se kun ei kuulemma tuota mitään.

Peippo vetää syvään henkeä. Hän on ulkoiluttamassa koiraansa ja intohimoa herättävä puheenaihe on saanut askeleen tihentymään rivakaksi.

Erityisesti Peippoa häiritsee ajatus henkilökunnasta kulueränä. Hän uskoo työkyvyn ja hyvinvoinnin eteen käyttämänsä rahan olevan pitkällä aikavälillä säästöä. Tavanomaisia sairauslomapäiviä on firmassa vuoden aikana yksittäisiä. Sairauspoissaoloissa näkyy lähinnä se, että paljon liikkuville ihmisille sattuu välillä myös vahinkoja.

- Jos ihmiset ei voi hyvin, niin ei voi firmakaan pidemmän päälle. Silloin ollaan ihan metsässä, jos työntekijöihin ei panosteta, koska heidän pelätään lähtevän pois. Tietenkin he lähtevät pois jossain vaiheessa! Se kuuluu työelämään. Ja tietty määrä vaihtuvuutta on kaikkien kannalta hyvä asia.

Hän uskoo, että työnantajan kannattaa auttaa työntekijöitä mahdollisuuksien mukaan myös muissa elämän ongelmissa. Niiden kasaama stressi ei nimittäin häviä mihinkään työpäivän aikana.

Suomen iloisin yrittäjä -titteliä Peippo pitää eräänlaisena vahvistuksena ajattelulleen ja toimintatavoilleen.

- Kannustan kaikkia osallistumaan. Vaikka ei voittaisi, niin siinä huomaa helposti taustajoukkojen merkityksen. Että vitsit, mulla on näin paljon ihmisiä, jotka haluavat, että mulla menee hyvin. Sitä ei voi mitata rahassa, Peippo sanoo.

Suomen iloisin yrittäjä 2018?

Tunnetko Suomen iloisimman yrittäjän tai oletko se itse? Ilmarinen etsii nyt Suomen iloisinta yrittäjää jo viidettä kertaa. Haemme yrittäjää, joka omalla osaamisellaan ja asenteellaan luo positiivista ilmapiiriä ympärilleen ja tuo erityistä iloa asiakkailleen.

Suomen iloisin yrittäjä -kilpailuun voivat osallistua kaikki suomalaiset yrittäjät, jotka työllistävät itsensä lisäksi 1-10 henkilöä. Kuka tahansa voi ilmoittaa yrittäjän mukaan kilpailuun ja kuka tahansa voi äänestää suosikkiaan Ilmarisen verkkosivuilla. Lue lisää, ilmoita tai ilmoittaudu mukaan ja äänestä.

Ajankohtaista

Lisää uutisia ja tiedotteita