Kaksi ihmistä istuvat pöydän äärellä ja katsovat tietokoneen näyttöä, kuvituskuva.
Uutinen 5.6.2019

Vakuutukset tulorekisterissä - Katso suositun kyselytunnin tallenne

Ilmoitetaanko tapaturmavakuutuksetkin tulorekisteriin? Miten kesätyöntekijän palkanmaksutiedot ilmoitetaan? Mistä tiedän, onko ilmoitus tehty oikein tulorekisteriin? Muun muassa näihin kysymyksiin pureuduttiin palkkahallinnon ammattilaisille suunnatussa tulorekisteri-webinarissa toukokuun lopussa.

Ilmarisen 27.5.2019 järjestämä kyselytunti keskittyi tällä kertaa työeläke- ja tapaturmavakuutuksia koskeviin teemoihin. Vastaamassa olivat Ilmarisen asiantuntijat sekä ensimmäistä kertaa myös tapaturmavakuuttamisen asiantuntija, vakuutuspäällikkö Antti Vaissalo Pohjola Vakuutus Oy:n tapaturmavakuutuksista.

Erityisesti askarruttivat palkkatietojen ilmoittamiseen, korjaamiseen sekä luontoisetuvirheisiin ja tuplailmoituksiin liittyvät asiat. Juuri nämä ilmoitustyypit myös aiheuttavat eniten korjaustarpeita kirjauksiin.

On hyvä huomata, että tulorekisterin seuraavat vaiheet tarkentuivat pian webinarin jälkeen. Uuden aikataulun mukaan tulorekisterin on tarkoitus laajentua kahdessa vaiheessa. Toisin kuin webinarissa mainitaan, eläke- ja etuustiedot ilmoitetaan tulorekisteriin vasta vuonna 2021.

Tutustu

Lue myös

Ajankohtaista

Uutinen 20.10.2021

Mitä työnantajan tulee tietää vuoden 2022 työeläkemaksuista?

Työeläkemaksujen keskimääräinen taso nousee 0,45 prosenttiyksikköä vuonna 2022. Korotuksen tarpeesta sovittiin jo aiemmin, kun TyEL-maksuihin annettiin koronahelpotuksia. Asiakashyvitysten taso puolestaan palautuu entiselleen. Työeläkevakuutusyhtiöiden laskuperustehakemus on lähtenyt Sosiaali- ja terveysministeriön käsiteltäväksi, ja ministeriö vahvistaa maksuprosentit marraskuussa.

Mitä työnantajan tulee tietää vuoden 2022 työeläkemaksuista?

Uutinen 6.10.2021

Työeläkemaksut vuonna 2022

Työmarkkinoiden keskusjärjestöt ovat sopineet ehdotuksesta vuoden 2022 yksityisalojen työeläkevakuutusmaksuksi. Sosiaali- ja terveysministeriö vahvistaa myöhemmin työeläkevakuutusmaksun perusteet työeläkevakuutusyhtiöiden hakemuksesta.

Työeläkemaksut vuonna 2022
Lisää uutisia ja tiedotteita