Kaksi ihmistä istuvat pöydän äärellä ja katsovat tietokoneen näyttöä, kuvituskuva.
Uutinen 5.6.2019

Vakuutukset tulorekisterissä - Katso suositun kyselytunnin tallenne

Ilmoitetaanko tapaturmavakuutuksetkin tulorekisteriin? Miten kesätyöntekijän palkanmaksutiedot ilmoitetaan? Mistä tiedän, onko ilmoitus tehty oikein tulorekisteriin? Muun muassa näihin kysymyksiin pureuduttiin palkkahallinnon ammattilaisille suunnatussa tulorekisteri-webinarissa toukokuun lopussa.

Ilmarisen 27.5.2019 järjestämä kyselytunti keskittyi tällä kertaa työeläke- ja tapaturmavakuutuksia koskeviin teemoihin. Vastaamassa olivat Ilmarisen asiantuntijat sekä ensimmäistä kertaa myös tapaturmavakuuttamisen asiantuntija, vakuutuspäällikkö Antti Vaissalo Pohjola Vakuutus Oy:n tapaturmavakuutuksista.

Erityisesti askarruttivat palkkatietojen ilmoittamiseen, korjaamiseen sekä luontoisetuvirheisiin ja tuplailmoituksiin liittyvät asiat. Juuri nämä ilmoitustyypit myös aiheuttavat eniten korjaustarpeita kirjauksiin.

On hyvä huomata, että tulorekisterin seuraavat vaiheet tarkentuivat pian webinarin jälkeen. Uuden aikataulun mukaan tulorekisterin on tarkoitus laajentua kahdessa vaiheessa. Toisin kuin webinarissa mainitaan, eläke- ja etuustiedot ilmoitetaan tulorekisteriin vasta vuonna 2021.

Tutustu

Lue myös

Ajankohtaista

Uutinen 7.5.2021

Miten työsuhdepolkupyörästä ja -matkalipusta maksetaan TyEL-maksua?

Kesän lähestyessä moni asiakkaistamme pohtii työsuhdepolkupyörän ja -matkalipun tarjoamista työsuhde-etuna. Polkupyörien ja matkalippujen mahdollistaminen lisää henkilöstön hyvinvointia ja on konkreettinen, luontoa säästävä vastuullisuusteko työnantajalta. Työsuhdepolkupyöriä koskevat säädökset ovat muuttuneet vuoden 2021 alusta lähtien. Työsuhdepolkupyörä on verovapaa luontaisetu 1 200 euroon asti vuodessa, ja työsuhdematkalippu 3 400 euroon asti vuodessa. Mutta mitä työnantajan tulee tietää TyEL-maksuista?

Miten työsuhdepolkupyörästä ja -matkalipusta maksetaan TyEL-maksua?

Uutinen 12.4.2021

Huolehdi omaisuudestasi – tarkista työeläkeotteesi verkossa!

Oma eläkekertymä on monelle meistä suurin omaisuutemme. Useimmille se on jopa asuntoakin arvokkaampi. Esimerkiksi 1 600 euron edestä karttunut kuukausieläke on vuodessa miltei 20 000 euron arvoinen, ja 20 vuodessa jo lähes 400 000 euron arvoinen.

Huolehdi omaisuudestasi – tarkista työeläkeotteesi verkossa!
Lisää uutisia ja tiedotteita