Tiedote 17.3.2021

Ilmarinen sijoitti Australian vuokra-asuntomarkkinoille

Ilmarinen sijoitti Australian vuokra-asuntomarkkinoille yhdessä Greystarin, APG:n ja Ivanhoe Cambridgen kanssa.

Ilmarinen on sijoittanut Australian vuokra-asuntomarkkinoille keskittyvään Greystar Australia Multifamily Venture I -nimiseen yhteissijoitusrakenteeseen. Greystar on yhdysvaltalainen, johtava globaali vuokra-asuntosijoittaja ja -manageri, jolla on maailmanlaajuisesti hallinnoitavanaan noin 37 miljardin dollarin sijoitusvarallisuus.

Myös hollantilainen eläkerahasto APG ja kanadalaisen CDPQ-eläkerahaston kiinteistövarainhoitoyhtiö Ivanhoé Cambridge tulevat mukaan sijoittajiksi.   

Kumppanuuden tavoitteena on kehittää ja omistaa pitkäaikaisesti vuokra-asuntokohteita pääasiassa Sydneyssä ja Melbournessa kattaen yhteensä noin 5 000 vuokra-asuntoa.

– Näemme Australian vuokramarkkinoilla paljon potentiaalia institutionaaliselle sijoittajalle. Uusi kumppanuus tarjoaa mahdollisuuden hyötyä Australian vuokra-asumisen kasvavasta suosiosta ja kysynnän noususta erityisesti Sydneyn ja Melbournen alueilla kokeneiden manageri- ja sijoittajakumppanien kanssa, sanoo Ilmarisen kansainvälisten kiinteistösijoitusten johtaja Mikko Antila.

– Sijoitus Australian vuokramarkkinoille tukee hyvin Ilmarisen strategiaa ja lisää kiinteistösalkun kansainvälistä hajautusta tuottavasti, turvaavasti ja vastuullisesti, Antila jatkaa.

Lisätietoja:

Mikko Antila, kansainvälisten kiinteistösijoitusten johtaja, p. 050 577 9066

Ajankohtaista

Tiedote 26.4.2024

Ilmarisen sijoitustuotto 3,2 prosenttia, ja tehokkuus parani edelleen

Työeläkeyhtiö Ilmarisen sijoitusten tuotto oli tammi–maaliskuussa 3,2 prosenttia. Yhtiön kustannustehokkuus parani edelleen vakuutusmaksutulon kasvaessa ja eläketurvan tuottamiseen tarvittavien hoitokulujen laskiessa. – Olemme jatkaneet menestyksekkäästi Ilmarisen strategian toteuttamista ja kasvattaneet tuottavuuttamme viimeisten kuuden vuoden aikana merkittävästi, toteaa Ilmarisen toimitusjohtaja Jouko Pölönen.

Ilmarisen sijoitustuotto 3,2 prosenttia, ja tehokkuus parani edelleen

Uutinen 11.3.2024

Ilmarinen sijoittaa tuottavasti ja turvaavasti – Vastuullisen sijoittamisen periaatteet päivittyivät

Ilmarisen lakisääteinen tehtävä on sijoittaa eläkevarat tuottavasti ja turvaavasti. Vastuullisena sijoittajana tarkastelemme jatkuvasti sijoittamisen käytäntöjämme. Muuttunut turvallisuusympäristö vaikuttaa myös vastuullisen sijoittamisen periaatteisiin.

Ilmarinen sijoittaa tuottavasti ja turvaavasti – Vastuullisen sijoittamisen periaatteet päivittyivät
Lisää uutisia ja tiedotteita